tarafından - Ekim 11, 2019
127 görüntüleme

Her gün yeni bir teknolojik gelişmenin gün yüzüne çıktığı bu çağda, zaman zaman birbirine alternatif olabilecek iletişim araçları kullanıma sunulabiliyor. Bu iletişim araçları arasında son yıllarda popülaritesi en çok artan uygulamalardan biri WhatsApp'tır. WhatsApp, internet bulunan tüm akıllı telefon ve bilgisayarlarda kullanılabilen oldukça pratik bir uygulamadır.

Ancak, WhatsApp uygulamasında zaman zaman yaşanan bazı önemli problemler, birçok kullanıcının WhatsApp'a alternatif olabilecek rakip uygulamaları kullanmaya sevk ediyor. Ayrıca, WhatsApp'ta son zamanlarda oldukça sık yaşanan çökmeler ve WhatsApp’ın reklam yayınlamaya başlaması, kullanıcıların rakip uygulamalara yönelmesini neden oluyor. Peki, WhatsApp'a rakip olabilecek uygulamalar neler? İşte, WhatsApp'a rakip 5 uygulama:

1. Telegram

WhatsApp'a rakip olabilecek uygulamalar için gösterebilecek ilk örnek Telegram olabilir. Birçok kullanıcıyı, gizlilik konusundaki güvenilirlik imajı ile kendisine çekmeyi başaran bu uygulama, sadece Android platformu üzerinde dahi yüzmilyondan fazla indirilme sayısına ulaşmıştır. Birçok kullanıcının olumlu yorumlarda bulunduğu Telegram uygulaması, hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip bütün akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Telegramın tercih edilmesini gerektirebilecek sıra dışı özellikler arasında; mesajlaşma yoluyla gelen fotoğrafların kayıt edilmesini engelleme, grup sohbetlerinde çok daha fazla kişiyi eklemeye izin verme yer alıyor. Ayrıca, Telegram uygulamasında sohbet ederken aynı anda Youtube videoları seyredebilme ve telefona kaydedilmeden gizli sohbet gerçekleştirebilme özellikleri de oldukça ilgi çekicidir. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise, WhatsApp'ın haricinde en çok güncelleme yayınlayan ve yeniliklere açık olan bir uygulama olmasıdır.

2. Viber Messenger

Popülerlik açısından Telegram'a oldukça yakın olan bir diğer uygulama ise Viber. Bu uygulamada WhatsApp'a rakip olabilecek alternatif uygulamalardan biridir. Viber kolay kullanımı ve kullanıcı dostu özellikleri ile öne çıkıyor.

Sunduğu çeşitli özelliklerle dikkatleri çeken Viber, oldukça yüksek bir kullanıcı sayısına sahiptir. Örneğin; Viber uygulaması ile sabit veya mobil telefonlar çok düşük ücretler karşılığında aranabiliyor. Diğer yandan, kullanıcıların eğlenmesi amacıyla bu uygulama üzerinden kişilerim listesindekilerle karşılıklı oyun oynama imkânı da sunuluyor. Bu uygulama tüm iOS ve Android cihazlardan indirilip kullanılabiliyor.

3. Line

Line birçok rakip uygulamanın sunduğu imkânların çoğunluğuna sahiptir. Ayrıca, bu uygulamanın sadece Android platformundaki indirme sayısının beş yüzmilyondan fazla olması oldukça dikkat çekiyor. Sesli ve görüntülü aramanın bulunduğu Line uygulamasında yer alan Premium Call özelliği sayesinde doğrudan cep telefonları veya ev telefonları ile görüşme yapılabiliyor. Uygulamanın kullanışlı olması, onu ülkemizde de oldukça yaygın hale getirmiştir.

4. WeChat

WeChat, WhatsApp'a rakip olmaya aday olan çok önemli ve yaygın bir uygulamadır. Dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WeChat, faydalı bir mesajlaşma uygulaması olmasının yanı sıra başarılı bir sosyal medya platformu olarak da kabul edilebilir. WeChat kulkanıcıları diğer uygulamalardan farklı olarak salla özelliği ile telefonu sallayıp rastgele arkadaş bulabiliyorlar.

Ayrıca, bu uygulamada bas konuş, Facebook'a bağlanma ve kendi ifadelerini yapma gibi özelliklere de yer veriliyor. Kullanıcılarının tercih etmekten oldukça memnun olduğu WeChat uygulaması, hem Android hem de iOS cihazlar üzerinden indirilip kullanabiliyor.

5. Skype

Skype, genelde video görüşme hizmeti ile tanınan bir platformdur. Tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan bu uygulamada, aynı zamanda mesajlaşma özelliği de bulunuyor. Birçok platformda kullanma imkânı bulunan Skype uygulaması, oldukça basit ve sade bir yapıya sahiptir.

Skype uygulamasında son yazılan mesajı düzenleyebilme, sohbet geçmişini silme ya da saklama süresini belirleme ve belirli kelimeler için hatırlatıcı bildirim atama gibi sıra dışı özellikler yer alıyor. Skype, bu özelliklerinden dolayı, WhatsApp için alternatif kabul edilebilecek çok kullanışlı bir uygulamadır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.