tarafından - Ekim 14, 2019
340 görüntüleme

Demokratların başkan adayı olan, senatör Elizabeth Warren, Başkan Donald Trump'ın Facebook kurucusu Zuckerberg ile görüşmesine dikkat çekti. Warren, Trump'ın Facebook'u siyasi reklamlar konusunda uyardığını ve Facebook'un bu sebeple siyasi reklam kurallarını değiştirdiğini iddia etti.

Facebook Reklam Kurallarını Neden Değiştirdi?

ABD Başkanı Donald Trump ile Facebook kurucusu ve CEO'su Zuckerberg yakın bir zaman önce Beyaz Saray'da baş başa bir görüşme gerçekleştirdiler. 2020 seçimlerinde demokratların başkan adayı olan Elizabeth Warren'a göre bu görüşmenin ardından, Facebook siyasi reklamlara ilişkin kurallarını değiştirdi. Elizabeth Warren, Twitter üzerinden Beyaz Saray'daki görüşmeye atıfta bulunarak, bu görüşmenin ardından Facebook ' yanlış bilgilendirme' konusundaki politikalarını değiştirdi, dedi.

Warren, açıklamasında, Facebook açısından artık yalan olduğunu bildiği siyasi reklamları yayınlamak sorun olmayacak dedi. Elizabeth Warren, bu iddialarına kanıt olarak, yalanlarla dolu bir sponsorlu gönderisinin Facebook'ta paylaşılabildiğini ama televizyonda yayınlanmasının söz konusu olmadığını ifade etti. Facebook yöneticisi Nick Clegg ise, politik tartışmalara hakemlik yapmamız bizim açımızdan uygun bir rol değil, diyerek konuya yanıt verdi.

Facebook'un ABD Seçimlerindeki Rolü

2016 ABD başkanlık seçimlerinde adaylar, kampanyaları için toplam 27 milyar dolar harcadılar. Facebook ise buradan sadece 81 milyon dolarlık bir alabildi. 2018 ara seçimlerinde Facebook'un payı arttı ve 284 milyon dolara ulaştı. Facebook, 2018'te 55 milyar dolar kar ettiğini açıkladı. Buna göre, ABD seçimlerinde elde edilen paralar Facebook için oldukça küçük miktarlar.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.