Admin
tarafından - Ekim 22, 2019
413 görüntüleme

İnternet kullanan her birey için hızı bilmek son derece önemlidir. Çünkü yavaş çalışan bir bilgisayar sebebi bilinmediğinde bir takım sorunların yaşanmasına neden olabilir. Bilgisayarınızın herhangi bir sorunu olmadan da yavaş çalışması söz konusu olmaz.

Bunun için Windows görev çubuğu kullanan kişilerin internet hızını bilmek istemeleri halinde bir takım işlemler yapmaları gerekir. Hatta bunun için özel uygulamaların indirilmesi de önemlidir. Aksi durumda kendi kendine eklenen veya sürümün sunduğu seçeneklerden bir tanesi olmadığından dolayı uygulama indirmeden görmek imkânsız olur.

Neden Bilinmelidir?

Windows görev çubuğu oldukça fonksiyonel bir şekilde kullanılması gereken bir uygulamadır. Bu görev çubuğu sayesinde birçok konuda bilgi edinme şansınız olur. İnternet hızının bilinmesinin nedeni:

  • İnternet indirme ve yükleme hızlarını fark edebilirsiniz.
  • Anormal bir davranış olması halinde son derece önemli bir durum olur.
  • Kısa sürede fark edilmesi kolay çözümlerin olmasına neden olur.

Bu nedenle internet hızının görev çubuğunda fark edilir bir halde kullanılması son derece gerekli bir durumdur.

Hangi Uygulamalar Kullanılır?

Görev çubuğundan internet hızına dair bilgi edinmek için en çok kullanılan uygulamalar arasından tercihte bulunmanız önerilir. Bu uygulamaların kurulumları kolay ve kullanımları da faydalıdır. En sık kullanılan program ise NetSpeed Monitor adı verilen uygulamadır.

Bu uygulamayı yükledikten hemen sonra basit ve küçük bir çubuk sayesinde yükleme ve indirme hızlarını görme şansınız olur. Ücretsiz bir şekilde yapılması da başka bir kolaylıktır.

Program Özellikleri Nelerdir?

Bahsedilen program bu alanda kullanılan en eski programdır. Eski olmasından dolayı da son derece fazla talep edilir. Program:

  • Ücretsiz,
  • Kolay,
  • Etkili,
  • Windows'a özel tasarlanmış

Olmasından dolayı oldukça fazla indirilir. Bu sürüm kullanmak için yapılması gereken Windows XP veya daha üst bir sürüm kullanmaya başlamak olmalıdır. Daha eski sürümlerden performans elde etmeniz söz konusu olmaz.

Doğruluk ve İndirme Durumu

Henüz XP sürümünü indirmeyen ve nasıl kullanacağını merak edenler için ise sürümün 10 ile de çalıştığını bilmek önemlidir. Windows 10 sürümünü uyumluluk modu ile çalıştırmak mümkündür. Programın indirilmesinde ve sorunsuz bir şekilde çalıştırılmasında önemli olan durum dosyanın doğru indirilmesidir. Dosyanın sonu x64_setup ile bitmelidir.

Aksi durumda uyumluluk modunda bile çalıştırılması söz konusu değildir. Farklı sürümler ve çeşitli isimler altında yayınlanan indirme seçenekleri çalışmayan dosyaların ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Kurulum ve Çalıştırma

Kurulum için yapılması gereken öncelikle programı indirmek olmalıdır. Programı indirdikten sonra yükleme işlemlerini tamamlamalısınız. İşletim sistemi ile alakalı bir uyarı aldığınızda bunun nedeni uygulama modunun devreye girmesi gerektiğidir.

Karşıdan yüklenenler dosyasından uyumluluk moduna uygun şekilde çalıştırma şansınız bulunur. Ardından özellikler menüsünü seçiniz ve uyumluluk modunun devreye girmesini beklemelisiniz. Tamam ve uygula sekmesine tıkladıktan sonra yeniden başlatınız.

Kullanımı

Uygulamayı indirip bahsedildiği şekilde kurulum gerçekleştirdikten sonra hemen çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Çalıştırdıktan sonra çubukta indirme ve yükleme de dâhil olacak şekilde hızı takip etme durumunuz olur. Kullanımı son derece kolaydır.

Basit olmasından dolayı da sorunsuz bir şekilde çalışır. Türkçe dil seçeneği sayesinde gerekli olması halinde bilgilere erişim de sağlayabilirsiniz. Bunun için kullanım noktasında son derece tercih edilir olduğunu bilmelisiniz.

Bundan dolayı uygulamayı kurduktan sonra uyumluluk modu gerektiğinde bahsedilen yolu izlemelisiniz. Gerekmemesi durumunda ise direkt uygula ve çalıştır seçeneklerine doğru onay vermeniz gerekir. Önemli bir bilgi olmasından dolayı mutlaka kullanılması gereken bir işlem olduğu bilinerek, indirme işlemleri yapılmalıdır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.