tarafından - Ekim 23, 2019
177 görüntüleme

Artık günümüzde oldukça gelişmiş olan akıllı telefonlarımızın, bu gelişme içerisinde maalesef pil gücü bazen yetmemektedir. Bu durum telefonla vakit geçiren kişiler için sıkıntılı olabiliyor. Gelişen yeni donanımların ve çok farklı özelliklerin eklenmesi durumuyla, telefonlarımızın pil gücü ve ömrü bu gelişmeye istinaden daha hızlı kısalıyor. Ama telefonlarımızı daha hızlı şarj etme adına birkaç yol bulunuyor.

iPhone Telefonda Şarj Süresi

Pillerin ömürleri kullanıma ve telefon farklılığına göre değişkenlik gösterse de, pil ömrü ortalama olarak 1 veya 2 gün gibi bir sınıra sahiptir. Eğer iPhone telefonlarınız da her zaman oyun oynayarak vakit geçirmiyorsanız ve gerekmeyen uygulamalar çalıştırmıyorsanız pil gücü daha fazla süre dayanacaktır.

En çok kullanılan telefonlardan birisi sayılan iPhone markalı telefonlarda yavaş bir şekilde şarj olma konusundan dolayı sıkıntı göstermektedir. USB bağlantısı yardımıyla şarj ettiğinizde, yavaşlığından dolayı şarj etmiyor gibi bir hava hissedebilirsiniz. Tabii ki oluşan bu durum iPhone için geçerli değil.

Bu durum diğer ve Android cihazlar içinde tam anlamıyla aynıdır. Ama daha çabuk şarj ederek günlük ihtiyaçlarınıza yetecek kadar pil gücü kazanmanın pek çok püf noktaları vardır. Peki, bu püf noktaların yöntemleri nelerdir? Öğrenelim.

Şarj Anında Telefonu Kapatmak

Telefonunuzu açık olarak şarja taktığınızda, telefonunuz açık olduğundan dolayı devamlı olarak enerji tüketimine devam edecektir. Böylece pil dolumu yavaş ve az olarak gerçekleşecektir.

Cihazınızı tam anlamıyla kapatıp şarja takılı olarak bıraktığınız vakit, kısa süre içerisinde hızlı bir şekilde ve maksimum olarak dolumu sağlayabilirsiniz. En azından telefonunuzu kapatmasanız dahi, muhakkak şarj olurken kullanmamanız gerekir. Bu durumda şarj daha çabuk olacak.

Priz Kullanarak Şarj Edin

Kullandığınız iPhone marka telefonlarınızı en hızlı şekilde şarj etmenin yolu priz kullanmaktır. Genel olarak iş yerlerinde veya bilgisayar başındayken telefonlar USB üzerinden şarj ediliyor. Fakat bu tarz seçenekte olan şarj etme yolu çok ağır ve yavaş enerji artımı sağlıyor. Bu sebeple telefonunuzu alırken yanında verilen adaptörünü kullanarak telefonlarınızı priz yardımı ile daha hızlı olarak şarj yapabilirsiniz.

Telefonunuzu Serin Yerde Muhafaza Edin

Telefonlarınız şarj olduğu zamanlarda anlık olarak sahip olduğu sıcaklıktan oldukça etkilenebilirler. Pek çok kişi bu bilgiye sahip değildir. Ama bu durumda en önemli etkenlerden bir tanesidir. Böylece cihazlarınızı ısınmaya karşı korumanız gerekir. Ortamda olan güneş ışığı ve arabanın sıcaklığı da bu etkenler arasında yer alıyor.

Sıcak olan araba veya odalar dışında, cihazınızın üzerine koruma amaçlı olarak koyduğunuz bazı kapak ve kasalar da bu tarz problemleri çıkartabiliyor. Kapaklı bir şekilde kullandığınız cihazın aşırı derecede ısınma yaşadığını gördüğünüzde, cihazın kapağını çıkarın ve böylece şarj edin. Daha sonra aralarında ki farkı göreceksiniz.

Telefonu şarj etmek adına odanın ideal sıcaklığı 22 derece olarak belirtilmektedir. Bu sıcaklığa en yakın değerlerde hiçbir problem yaşamazsınız. Ama bu sıcaklığın üzerinde bir ortamda pili şarj etmek istediğinizde yavaş şarj olacak ve pil performansı düşecektir.

USB İle Yapılan Pil Şarjını Hızlandırma

Bilindiği gibi USB yöntemi ile şarj işlemini kullanıldığında, pilin şarj süresi çok daha fazla uzun sürüyor. Bu şarj işlemini normal priz de yapılan şarj işlemi ile karşılaştırmak doğru olmayacaktır. Ama USB şarj işlemini de hızlandırmanın birçok ince noktaları bulunuyor.

Bu şarj işlemi esnasında kullanmış olduğunuz bilgisayarınızı bekleme veya uyku modu'na girmesine izin vermeyin. Bu moda girmesi durumunda pili şarj etme işlemi durabilir veya çok yavaş olarak devam edebilir.

Ayrıca iPhone cihazlarınızı USB yardımı ile şarj ettiğinizde bilgisayarınızla birlikte senkronize etmeyin. Bilgisayar ve telefonun birbirleriyle bağlantısının olmadığından emin olduktan sonra bilgisayarınıza USB bağlanmış olan diğer tüm cihazları da çıkarma telefonunuzun şarj etme süresini azaltacak ve zamandan tasarruf etmenize olanak sağlayacaktır.

Cihazın Düzenli Pil Bakımı

iPhone marka cihazların pil bakımı şu şekilde olmaktadır:

  • Bu işlem ayda bir kere yetecektir. İlk olarak cihazınızın enerjisini %100 olarak doldurun.
  • Daha sonra doldurduğunuz bu enerjiyi tam anlamıyla harcayarak %0 yapın.
  • Ardından telefonunuzu biraz dinlendirin ve yeniden şarj edin.

Yapılan bu işlemde yer alan elektronların küçük hareketlerde bulunmasına yardım ederek daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir pil ömrü elde edeceksiniz. Ayrıca cihazınızın pilinin gelecekteki performansıyla alakalı da çok daha iyi olmasına imkan sağlayacaktır.

Pil Ömrü Nasıl Uzatılır?

Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için yapmanız gereken birkaç basit işlemler bulunuyor. Bunlar:

  • Telefonunuzun parlaklığını düşürün.
  • Otomatik güncelleştirmeleri kapatın.
  • Arka planda otomatik yenilemeyi kapatın.
  • Kullanmadığınız takdirde cihazınızda Bluetooth ve Wifi'yi kapatın.
  • Gereksiz bildirimleri kapatın.
  • Arayüz hareketlerini azaltın.
  • Düşük güç modu’nu açın.
  • Telefonunuzu sürekli gerek duyulmadığı takdirde sık sık kontrol etmeyin.
  • Yeni gelen verileri otomatik şekilde almayı kapatın.
  • Telefonunuzun ekranında hareketli olan duvar kâğıtları kullanmayın.

Böylece bu işlemleri uyguladığınızda telefonunuzun pil ömrü daha fazla olacaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.