tarafından - Ekim 24, 2019
159 görüntüleme

Steam, son zamanların PC oyunlarının merkezini almış durumdadır. Steam indirmelerine hız kazandırabilmek adına yapabileceğiniz pek çok püf noktası bulunmaktadır. Ancak Steam yüklemeleri aşamalarından evvel internet hızının kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Steam dışındaki web sitesi aramalarının hantal işlemesi durumunda öncelikli olarak bu duruma sebebiyet veren uygulamaların devre dışı bırakılması lazımdır.

Epic ve Google firması her ne kadar Stedia üzerinde kendine has sistemler oluşturmuş olsa bile, bu uygulamalara oranla Steam uygulamasının dalında hala lider olduğu açık bir şekilde görülebilmektedir. Bununla beraber Steam son derece geniş çaplı bir kullanıcı kitlesine ev sahipliği yapmaktadır. Uygulama bu nedenle yoğun bir biçimde indirme eylemiyle karşılaşmaktadır.

Oyun konusunda akla ilk gelen uygulamalardan birisi olan Steam, ara sıra değişik zamanlarda uyguladığı indirimlerle de kullanıcıların ilgisini üzerine çekmeyi başarmaktadır. Oyunları satın almanın akabinde en meşakkatli kısım ise bu oyunları indirme eylemi olmaktadır.

Şayet zayıf denilebilecek bir internet bağlantısına sahipseniz, bir oyunu oynayabilmek için günler boyu indirmenin bitmesini bekleyebilirsiniz. Peki, Steam indirme hızı nasıl arttırılır? Şimdi Steam yüklemelerini hızlandırmanın en iyi yöntemlerinden bahsetmeye başlayalım.

Bağlantınızı Kesin

Steam platformu üzerinden bir oyun indirmek istiyorsanız ve bu yükleme işleminin saatlerce hatta günler boyu sürmesinden rahatsızsanız, bir müddet internetten kopmanız tavsiye edilmektedir.

  • İnternet hızınızı yükseltmek adına öncelikli olarak işe tarayıcınızı kapatarak başlamalısınız.
  • Bunun sonrasında ise Görev Yöneticisi’ne giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Görev Yöneticisi’ne girdiğiniz zaman, programların hemen üst tarafında bulunan Ağ butonuna tıklamanız gerekmektedir.
  • Bu alanda, internet bağlantınızı en yüksek oranda kullanan programları düzenli bir şekilde görebileceksiniz.
  • Ağ bağlantınızı çok yüksek oranda kullanan bir program gördüğünüz takdirde sağ tıklamalı ve bunun da ardından Görevi Sonlandır butonuna tıklamalısınız.

Bu yöntem ilk ve en işe yarayan yöntemlerden birisi olma özelliğine sahiptir.

Steam Yazılımını Optimize Edin

Steam platformunun indirme hızlarını optimize etmek adına kullanılan bir diğer küçük numara da Görev Yöneticisi’nde uygulanabilmektedir. Steam’i başlatmanın ardından Görev Yöneticisi’ne yeniden girmeli ve liste içerisinden Steam Client Service işlemini bulmalısınız. Bu işlemin ardından sağ tıklamalı ve Ayrıntılara Git seçeneğini işaretlemelisiniz.

Açılmış olan detaylar kısmında SteamService. exe seçeneğine sağ tıklayıp ‘Öncelik Ayarla’ kısmını Yüksek olarak değiştirmeniz gerekmektedir. Bu işlem, yükleme hızlarını büyük oranda değiştirmeyecektir. Yalnız, bilgisayarınıza Steam’in başka platformlardan daha fazla öncelik hakkı olduğunu bildirecektir.

Sunucu Yakınlığı

Steam uygulamasının indirme bölgesini değiştirmek adına uygulama dâhilinde Steam > Ayarlar adımlarını izlemelisiniz. İndirilenler sekmesine geçip, ardından İndirme bölgesinin altında yer alan açılabilir liste içerisinden bulunduğunuz bölgeye en yakın sunucuyu seçebilirsiniz. Ardından Bant genişliğini sınırla kısmını Limitsiz olacak biçimde değiştirebilirsiniz.

İnternet Hızınızı Kontrol Edin

Püf noktalarından bahsetmeye başlamadan evvel, yavaş indirme hızının kaynağını tespit etmek son derece önemlidir. Bu problemin Steam uygulamasının kendisiyle mi yoksa PC’nizle mi ilgili olduğunu bulmanız gerekmektedir. Steam harici internet kullanımları ve indirme işlemleriniz de yavaş ilerliyorsa, bu durum tam anlamıyla Steam dışında çözmeniz gereken bir problemdir.

Arka Plan Yüklemelerine İzin Verin

Bilgisayar üzerinden Steam oyunlarını oynadığınız sırada, Steam adresleri varsayılan olarak beklemeye alınır. Fazla miktarda bant genişliği gerektiren çevrimiçi oyunlar oynadığınız anlarda arka plan pek tabii devre dışı kalmalıdır fakat yalnızca bir tane oyun oynuyorsanız, arka plan yüklemelerine izin verebilirsiniz. Bütün oyunlar için arka plan indirmelerini aktif hale getirebilir ve bunun akabinde belirli birtakım oyunlar için tekrardan devre dışı duruma getirebilirsiniz. Bunu yapabilmek için izlemeniz gereken adımlar sırasıyla;

  • Steam üzerinde, sol üst köşede bulunan Steam bölümüne ‘Ayarlar > İndirmeler’ seçeneklerine tıklayın.
  • Hemen ardından ‘Oyun esnasında indirmelere izin ver’ kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir.
  • Bunun da sonrasında arka plan indirmelerinin aktif olmasını arzu etmediğiniz kütüphane dâhilindeki bir oyuna sağ tıklayın, ‘Özellikler > Güncellemeler’ seçeneklerinin üzerine tıklayın.
  • Daha sonra ‘Arka plan indirmeleri’ başlığı altında yer alan ‘Arka plan indirmelerine hiçbir zaman izin verme’ yazısını seçin.

Steam indirme menüsü içerisindeki ‘Steam > Ayarlar > İndirmeler’, indirme alanınızın esas olarak dünyanın neresinde bulunduğunuza karşılık geldiğinden ötürü emin olmak adına kontrol sağlayabilirsiniz. İndirme sınırlamaları adı altındaki aynı ekranda, bant genişliği seviyesini arttırabilir ya da ‘Limitsiz’ olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Yapılan bu ayar, internet üzerinde gezinme hızı ve benzeri başka çevrimiçi etkinlikler üzerinde de etki oluşturabilir.

Wi-Fi Ayarlarınızı Değiştirin

Steam uygulamasını Wi-Fi vasıtasıyla kullanmakta iseniz, hızınızı yükseltmek maksadıyla yapabileceğiniz birkaç husus bulunmaktadır.

  • Yönlendiricinize yakın durumda ya da birkaç oda uzaklığında olmanızla bağlantılı olarak, yönlendiricinizdeki 2.4GHz ve 5GHz frekansları arasında geçiş sağlayabilirsiniz.
  • Genel olarak tarayıcınızın adres çubuğuna ‘192.168.0.1’ yazarak erişim sağlayabilirsiniz.

Steam üzerinde yükleme hızınızın ağır olmasından şikâyet ediyorsanız, sizlere sunduğumuz metotları uygulamanızı tavsiye ederiz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.