tarafından - Ekim 25, 2019
169 görüntüleme

Microsoft firması tarafından geliştirilen ve Microsoft firması tarafından 1985 senesinde piyasaya sürülen işletim sistemi türüne Windows İşletim Sistemi denir. Windows işletim sistemi, dünya da en çok kullanılan işletim sistemi türüdür. Windows işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda birden fazla faktör, Windows işletim sisteminin yavaş bir şekilde başlamasına ve Windows işletim sisteminin yavaş bir şekilde çalışmasına neden olur.

Windows İşletim Sistemi Tarafından Kullanılan Programlama Dilleri Nelerdir?

Windows işletim sistemi tarafından kullanılan programlama dilleri, kendi içerisinde 3 ana gruba ayrılır. Bunlar;

  • C++ Programlama Dili
  • C Sharp Programlama Dili
  • Assembly Programlama Dili

1) C++ Programlama Dili Nedir?

C programlama dilini kapsayan ve içerisinde birden fazla paradigma içeren programlama dili türüne C++ Programlama Dili denir. C++ programlama dili, ilk kez 1983 senesinde piyasaya sürülen bir programlama dili türüdür. C++ programlama dili, C programlama dili ile aynı özelliklere sahip olan bir programlama dili türüdür.

2) C Sharp Programlama Dili Nedir?

Microsoft firması tarafından geliştirilen ve Microsoft firması tarafından 2000 senesinde piyasaya sürülen yeni nesil programlama dili türüne C Sharp Programlama Dili denir.

3) Assembly Programlama Dili Nedir?

Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda tüm işlemlerin işlemciler tarafından gerçekleştirilebilmesi amacı ile Microsoft firması tarafından piyasaya sürülen yeni nesil programlama dili türüne Assembly Programlama Dili denir. Assembly programlama dili, öğrenmesi ve kullanması en zor olan programlama dili türüdür.

Windows İşletim Sisteminin Başlanmasını Ve Windows İşletim Sisteminin Çalışmasını Yavaşlatan Programlar Nelerdir?

Windows işletim sisteminin başlanmasını ve Windows işletim sisteminin çalışmasını yavaşlatan programlar, kendi içerisinde 4 ana gruba ayrılır. Bunlar;

1) Adobe Uygulama Programları

2) Apple Uygulama Programları

3) Sohbet Uygulama Programları

4) Bulut Depolama Uygulama Programları

  • Adobe Uygulama Programları Nedir?

Adobe Reader uygulaması programı, Adobe Acrobat uygulaması programı ve Adobe Creative Cloud uygulaması programının hepsi Adobe uygulama programları içerisinde yer alır. Tüm Adobe uygulama programları, Windows işletim sisteminin başlangıcında çalıştırılmak amacı ile tasarlanan uygulama programlarıdır. Adobe uygulama programlarının bilgisayarlarda olmasının temel nedeni, bilgisayarlarda otomatik olarak güncelleme yapmalarıdır. Adobe uygulama programları, Windows işletim sisteminin başlangıcını yavaşlatan programlar arasında yer alır.

Adobe Reader Programı Nedir?

Adobe firması tarafından geliştirilen ve Adobe firması tarafından piyasaya sürülen Portable Document Format(PDF) formatındaki dosyaları açmak amacı ile kullanılan yazılım programı türüne Adobe Reader Programı denir.

Adobe Acrobat Programı Nedir?

Adobe firması tarafından geliştirilen ve Adobe firması tarafından piyasaya sürülen Portable Document Format(PDF) formatındaki dosyaları paylaşmak ve söz konusu dosyaları imzalamak amacı ile kullanılan yazılım programı türüne Adobe Acrobat Programı denir.

Adobe Creative Cloud Programı Nedir?

Adobe firması tarafından geliştirilen, Adobe firması tarafından piyasaya sürülen ve abonesi olan kullanıcılara bulut hizmeti vermek amacı ile kullanılan yazılım programı türüne Adobe Creative Cloud Programı denir.

  • Apple Uygulama Programları Nedir?

Quicktime uygulaması, Apple uygulama programları içerisinde yer alır. Quicktime uygulaması, sadece kullanılmak istenilen zamanlarda açık tutulması gereken bir uygulamadır. Apple uygulama programları, Windows işletim sisteminin başlangıcını yavaşlatan programlar arasında yer alır.

Quicktime Uygulaması Nedir?

Bilgisayarlar üzerinde yer alan video dosyalarını ve film dosyalarını görüntülemek amacı ile Apple firması tarafından 1991 senesinde piyasaya sürülen uygulamaya Quicktime Uygulaması denir.

  • Sohbet Uygulama Programları Nedir?

Skype programı ve Discord programı, sohbet uygulama programları içerisinde yer alır. Tüm sohbet uygulama programları, Windows işletim sisteminin başlangıcında çalıştırılmak amacı ile tasarlanan uygulama programlarıdır. Bu nedenle sohbet uygulama programları, Windows işletim sisteminin başlangıcını yavaşlatan programlar arasında yer alır.

Skype Programı Nedir?

Kişilerin ve kurumların, diğer kişiler ile sohbet etmesine, diğer kişiler ile mesajlaşmasına ve diğer kişiler ile dosya paylaşmasına olanak sağlayan yazılım programı türüne Skype Programı denir.

Discord Programı Nedir?

Kişilerin ve kurumların, diğer kişiler ile sesli konuşmalarına olanak sağlayan yazılım programı türüne Discord Programı denir. Discord programı, Skype programına göre daha fazla özelliklere sahip olan bir yazılım programı türüdür.

  • Bulut Depolama Uygulama Programları Nedir?

OneDrive uygulama programı, DropBox uygulama programı ve Google Drive uygulama programının hepsi bulut depolama uygulama programları içerisinde yer alır. Bulut depolama uygulama programları, bilgisayarların içerisinde yer alan tüm dosyaların yedeklenmesini sağlayan bir uygulama programıdır. Bulut depolama uygulama programları, Windows işletim sisteminin başlangıcını yavaşlatan programlar arasında yer alır.

OneDrive Uygulama Programı Nedir?

Bilgisayarların içerisinde yer alan resimlerin, belgelerin ve dosyaların belli bir süreliğine saklanmasına olanak sağlayan bulut depolama uygulama programı türüne OneDrive Uygulama Programı denir.

DropBox Uygulama Programı Nedir?

Ücretsiz olarak en çok 3 GB depolama alanı sunan bulut depolama uygulama programı türüne DropBox Uygulama Programı denir. DropBox uygulama programı, en çok tercih edilen depolama uygulama programı türüdür.

Google Drive Uygulama Programı Nedir?

Kişisel dosyaları barındırmak amacı ile internet üzerinden belli bir depolama alanı sunan bulut depolama uygulama programı türüne Google Drive Uygulama Programı denir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.