tarafından - Ekim 29, 2019
182 görüntüleme

Instagram uygulamasında aldığımız bildirimler kimi zaman bizim için problem oluşturabiliyor. Örneğin bir toplantıya veya benzeri bir platforma girecekseniz, doğal olarak Instagram bildirimlerinin canınızı sıkmamasını istersiniz. Instagram bildirimlerini engellemek ve kapatmak için birçok yol var, bunlardan en azından birisi sizin isteklerinize uyacaktır.

Instagram Nedir?

Instagram “Instant Telegram” kelime çiftinin bir kısmının çıkarılmış halidir. Direkt olarak anlık, anında fotoğraf gönderme anlamına gelmektedir. Artık hepimizin bildiği üzere Instagram, son yılların en popüler sosyal medya uygulaması ve adeta bir sosyal medya devi.

Yalnızca Play Store üzerinde dahi 1 milyar üzeri indirmeye sahip olan bu uygulamanın yaklaşık olarak 2 milyar kullanıcısı bulunmakta. Kısacası Instagram akıllı telefonlarınız ile bağlanabileceğiniz bir fotoğraf ve video paylaşım platformu.

Bu uygulamayı cazip kılan başlıca neden ise çektiğiniz sıradan fotoğraflarınızı, pratik bir şekilde çeşitli filtreler ve eklentiler kullanarak modifiye edebilmeniz, montaj yapabilmeniz ve değiştirebilmeniz. Çektiğiniz sıradan bir fotoğraf, üzerine ekleyeceğiniz onca efekt ve filtre ile, çoğu zaman profesyonel bir görüntü elde edebilior.

Instagramda Ne Yapabilirim?

Instagram, kısa süre içerisinde popülerliğe ulaşmış ve birkaç yıldır pek çok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Instagram üzerinde gerçekleştirebileceğiniz birkaç eylem ve uygulamanın size verdiği seçenekler bulunmaktadır. Instagram'da yapabilecekleriniz şu şekilde sıralanabilir;

Fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz.

  • Bir tanıdığınızın, akrabanızın veya ünlü birisinin fotoğraf ve video paylaşımlarını görebilirsiniz.
  • Fotoğraflarınızı filtreleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.
  • Pek çok kullanıcıyı takip edebilir, kendinize de takipçi toplamaya çalışabilirsiniz.
  • Uygulamayı bir blog olarak da kişisel profil olarak da kullanabilirsiniz.

Uygulamayı indirip, kullanmaya başladıkça, kullanım amacınız da kendiliğinden şekillenecektir.

Instagram Nasıl Kullanılır?

Instagram nasıl kullanılır diye kafa yormanıza gerek yok. Oldukça basit bir platformu ve kullanım şekli olan Instagram, bütün insanların kullanabileceği şekilde basit bir mekanizmaya sahip. Fotoğraflarınızı çekip, karşılaşacağınız seçenekler ile inanılmaz kolay bir şekilde fotoğraflarınız ile oynayabiliyorsunuz, onları değiştirebiliyorsunuz. Instagram kullanabilmeniz için öncelikle bir akıllı telefona sahip olmanız şart. Kullanıcı adı ve şifre oluşturarak, tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi hesap oluşturduktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bir defa giriş yaptıktan sonra zaten hesabınız kaydolacaktır. Ancak başka mecralardan girmeniz halinde kullanıcı bilgilerinizi bilmeniz, hatırlamanız gerektiğini unutmayın.

Instagram Uygulamasında Gelen Anında İlet Bildirimleri

Instagrama üyeliğiniz varsa ve akıllı telefonunuzda Instagram hesabınıza bağlıysanız bazı durumlarda bildirimler alabilmektesiniz. Bu bildirimler sizin fotoğrafınıza gelen bir yorum veya beğeni olabileceği gibi başka kullanıcıların son zamanlarda Instagram üzerinde gerçekleştirdiği işlemlerin de bildirimi olabilir. Veya bir kişi sizin hesabınızı, bir yorumda belirtme gereği duymuşsa da, yine anında bildirim ile karşılaşmaktasınız.

Neden Instagram Bildirimlerini Gizleme Gereği Duyarız?

Instagram uygulamasının verdiği bu anında ilet bildirim servisi kimi zaman can sıkıcı olabilmekte. Özel bir an yaşıyorsanız, toplantıdaysanız veyahutta oldukça sürükleyici bir film izliyorsanız karşınıza gelen bu bildirimler huzursuzluk yaratabiliyor.

Eğer aktif bir Instagram kullanıcısı değilseniz veya her an bildirimleri almak istemiyorsanız, bu bildirimleri kapatmanız sizin için en iyisi olacaktır. Instagram uygulaması bu bildirimleri size zorla vermediği gibi kapatma seçeneği de bulunmakta ve bu panele kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Instagram Bildirimlerini Yalnızca Belli Bir Süre İçin Kapatmak

Instagram uygulamasında, bildirimleri yalnızca belirli bir süre için kapatma seçeneği halihazırda mevcut bulunmakta. Buradan Instagram bildirimlerinizi, 15 dakika, 1 saat, 2 saaat, 4 saat, 8 saat gibi süreler için kapatabilmektesiniz.

Bunu gerçekleştirebilmek için de Instagram uygulamanıza giriş yapmanız gerekiyor. Instagram uygulamasına girdikten sonra sağ altta bulunan profilinize tıklayarak profil panelinize geçiş yapmalısınız.

Daha sonra sağ üstte bulunan seçenekler kısmını açarak, karşınıza çıkan seçeneklerden en altta olan 'Ayarlar' butonuna basmalısınız. Önünüzde bir panel açılacak. Buradan 'Bildirimler' butonuna tıklayıp 'Tümünü Durdur' seçeneğini işaretlediğiniz zaman, size ne kadar süre için bildirimlerinizi kapalı tutmak istediğinizi soracaktır.

İstediğiniz vakti seçip, bu zaman aralığı içerisinde bildirimleriniz kapalı bir şekilde Instagram uygulamasını kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz sürenin ardından bildirimlerinizin yeniden devreye gireceğini unutmamakta da fayda var.

Instagram Bildirimleri Tarafından Rahatsız Edilmemek İçin Yapılabilecek Alternatifler

Instagram uygulamasının bildirimlerinden temelli kurtulmak istiyor olabilirsiniz. Veya aktif bir instagram kulanıcısısınız fakat bildirimleri kapamak istiyorsunuz. Ancak istediğiniz süre aralığı seçeneklerde bulunmuyor olabilir. Böyle olması durumunda Instagram bildirimlerinizi kapamak için birkaç seçeneğiniz bulunmakta. Bu seçenekler şu şekilde sıralanabilir;

  • Uygulamayı durdurmak. Telefonunuzun 'Uygulamalar' panelini bulup, buradan Instagram uygulamasını seçerek, uygulamayı durdurabilirsiniz. Bu şekilde bildirim almayacağınız gibi, Instagram üzerinde de aktif olarak yer almayacaksınızdır. Bu eylemi sürekli gerçekleştirmenin telefonunuza ve kullandığınız uygulamaya zarar verebileceğini unutmamalısınız. Uygulamaya bir sonraki girişinizde, uygulamada aktif olmaya devam edeceksinizdir.
  • Kullandığınız akıllı telefona bağlı olarak, Bildirim paneli veya 'Uygulamalar' kısmını açıp, yine Instagram uygulaması bulup, bildirim seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Daha sonra bildirimleri açma gereği duymanız halinde, yine aynı yere girerek bildirimleri açmanız gerekir.
  • Bazı telefonların güç tasarrufu özelliklerinde bildirimleri engelleme seçeneği de bulunmakta. Eğer telefonunuz böyle bir şeye imkan sağlıyorsa bunu da deneyebilirsiniz. Ancak bu şekilde tüm uygulamaların bildirimlerinin kesileceğini unutmamalısınız. Zira başka bir uygulamadan bildirim bekliyorsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Tüm bu yöntemler ile bildirimlerinizi kapatabilir ve belli bir süre içerisinde size ulaşacak bildirimlerin kesilmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle Instagram aplikasyonunda, birisinden mesaj bekliyorsanız bunu yapmamanız sizin için daha iyi olacaktır.

Son olarak bunların hiçbirini yapmak istemiyorsanız uygulamayı silebilir ve daha sonra ihtiyacınız olduğunda geri yükleyebilirsiniz. Ancak bu da kişisel verinizden kaybetmenize yol açacaktır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.