tarafından - Ekim 30, 2019
223 görüntüleme

Instagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarından birisidir. İnstagram'ın bu kadar popüler olmasındaki etkenlerden biriside artık sadece iletişim aracı değil ayrıca marka ve işbirliği amaçlıda kullanılabilmesidir. Günümüzün en popüler ünlüleri, markaları ve şirketleri dâhil çoğu kişi İnstagram uygulamasını aktif bir biçimde kullanıyor. Bu yazımızda size İnstagram biyografinize birden fazla URL nasıl eklenir sorusuna yanıt vereceğiz.

Instagram Nedir?

Birçok sosyal medya uygulaması günden popülerliğini kaybediyor ya da tamamen tarihe karışıyor. Instagram ise kurulduğu ilk günden beri popülerliğini korumakta ve daha çok kitleye ulaşmakta olan iletişim uygulamasıdır. Instagram ile hayatınızı takipçileriniz ile paylaşabilir ve yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

Günden güne Instagram birçok amaç ile kullanılmaya başlandı. Artık markalar ve şirketler de Instagram uygulamasını kullanarak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışıyor. Instagram ile dünyanın diğer ucundaki insanlara rahatlıkla ulaşılabiliyor. Instagram'ın kendini sürekli yenilemesi ve büyük isimlerin de bu uygulamada olması uygulamanın popülerliğini gün geçtikçe daha fazla arttırıyor.

Instagram Ne İşe Yarar?

Ekim 2010'da kurulan ve kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen Instagram, en yaygın iletişim araçlarından birisi haline geldi. İnstagram ile dünyanın farklı yerlerindeki insanlarda olmak üzere istediğiniz her kişiye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Peki Instagram tam olarak ne işe yarıyor?

  • Instagram sayesinde istediğiniz herhangi fotoğrafı ve videoyu profilinizde paylaşabiliyorsunuz.
  • Instagram ile profilinizde sadece 24 saat kalabilen "Hikâye" isimli gönderiler paylaşabiliyorsunuz.
  • Bu sosyal medya uygulaması diğer insanlar ile tanışmanızı ve arkadaş olmanızı da sağlıyor. İstediğiniz Instagram kullanıcısını takip edebiliyorsunuz.
  • Diğer kullanıcılar ile özelden mesajlaşabiliyor, dilerseniz grup açıp toplu mesajlar da atabiliyorsunuz.
  • Diğer kullanıcılara fotoğraf, video, ses kaydı atabiliyor ayrıca görüntülü arama da yapabiliyorsunuz.
  • Paylaşacağınız fotoğraf ve videoyu Instagram'ın kendi filtre ve ayarlarından düzenleyebiliyorsunuz.
  • Gizliliğe önem veren birisi iseniz hesabınızı dilerseniz gönderilerinizi sadece takipçilerinizi görebilecek "Gizli Hesap" moduna ayarlayabiliyorsunuz.
  • Herkese veya sadece takipçilere açık şekilde "Canlı Yayın" özelliğini kullanarak canlı yayın yapabiliyorsunuz.
  • Instagram hikâye kısmında birçok eğlenceli ve güzel Instagram'ın kendisine ait efektler bulunmaktadır. Bu efektleri kullanarak daha farklı ve eğlenceli fotoğraflar çekinebilirsiniz.

Instagram'ın bu ve daha fazla özellikleri nedeniyle dünyada ki birçok kişi bu uygulamayı aktif bir şekilde kullanmaktadır. Özellikle markalar artık Instagram'ı daha fazla aktif şekilde kullanmaya başladı.

Instagram'ı Kimler Kullanabilir?

Çoğu kişinin merak ettiği konulardan biriside Instagram uygulamasının kimler tarafından kullanabileceğidir. Bu sorunun cevabı oldukça basittir. Eğer akıllı telefonunuz, tabletiniz, bilgisayarınız var ise Instagram hesabı oluşturabilirsiniz.

Instagram hesabı oluşturmak için Facebook hesabı, E-Posta hesabı veya telefon numarasına ihtiyacınız vardır. Instagram uygulamasını indirmek ve hesap açmak tamamen ücretsizdir.

İnstagram Biyografi Nedir?

Her Instagram kullanıcısının kendisine ait bir profil hesabı vardır. Bu hesabı istediği şekilde düzenleyebilir ve Instagram kuralları dışına çıkmadan fotoğraflar paylaşabilir.

Instagram biyografisi ise şöyledir;

  • Herhangi İnstagram hesabına girdiğiniz zaman profil fotoğrafının altında bulunan yazıya biyografi denir.
  • Biyografinizi istediğiniz şekilde düzenleyebilir ve yazabilirsiniz.
  • Özellikle takipçi sayısını arttırmak isteyen Instagram kullanıcıları biyografi yazılarını daha farkı ve özgün bulmaya özen gösteriyorlar.
  • Biyografi yazınız herhangi bir şey olabilir. Hesabınızda biyografi yazısı olması zorunlu değildir.
  • Kişisel kullanıcılar genellikle hayatlarına, mesleklerine, yaşlarına, okullarına ve bunun gibi özelliklere dair yazılar yazar.
  • Marka hesapları ise markalarındaki indirimleri ya da markaların sitelerini yazarlar.

Nasıl Instagram Biyografisi Oluşturabilirim?

Eğer Instagram hesabınız var ise biyografi oluşturmak oldukça basittir. Bunun için ilk önce;

  • Instagram biyografisi oluşturmak için profilinizde bulunan "Profili Düzenle" yazısına tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfada bulunan "Biyografi" bölümüne dilediğiniz her şeyi yazabilirsiniz.

Biyografi kısmını ne kadar kendinize ait yazılar yazarsanız size benzer birçok kişiyle tanışabilirsiniz. Eğer daha fazla takipçi kazanmak istiyorsanız Instagram biyografiniz insanlar tarafından beğenilecek şekilde olmalıdır.

Instagram URL Nedir?

Instagram, birçok özelliği ile oldukça popüler olan sosyal medya uygulamasıdır. Ne kadar bilindik özellikleri olsa da bilinmeyende birçok özelliği bulunmaktadır. Bunlardan biriside URL özelliğidir. URL yani link kullanarak profilleri veya gönderilerin linkini kopyalayabilir ve çeşitli amaçlarla kullanabilirsiniz.

Gönderin üstünde bulunan "..." noktaya dokunarak karşınıza çıkan "Bağlantıyı Kopyala" yazısına tıklayın ve o gönderinin linkini kopyalayın. Burada dikkat edilmesi gerekilen tek husus ise gizli hesapların gönderilerin linki kopyalanmaması olacaktır.

İnstagram Biyografisine Birden Fazla Nasıl URL Eklenir?

Instagram biyografimiz, hesabımızı tanıtan en önemli özelliklerden birisidir. Biyografiye eğer birden fazla URL eklemek istiyorsanız ilk önce;

  • Bunu programsız yapmak imkânsız. Bu yüzden "Linktree" isimli uygulamayı kullanarak yapmanız gerekiyor.
  • Bu uygulamayı indiriyorsunuz ve biyografiniz de olması için tek URL yazıyorsunuz.
  • Bu URL'yi kopyalayıp profilinize yapıştırıyorsunuz.
  • URL'ye giriş yapan kullanıcılar erişilmesini istediğiniz tüm URL'ri ulaşabilecektir.
  • Böylelikle tek URL ile birçok sayfa veya reklamlara ulaşılabiliyor.

Özellikle markaların kullandığı URL ile birçok ayrı URL'ye tek URL'den ulaşma imkânı sağlanıyor. Bu yüzden Instagram reklam ve işbirlik özellikleri ile son günlerde oldukça öne çıkan uygulamalardan birisidir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.