tarafından - Kasım 5, 2019
175 görüntüleme

1990’lı yıllardan sonra internet kullanımının artmasıyla yeni faaliyet alanları ortaya çıkmıştır. Bunlardan biri de günlük ihtiyaçlara hızlı çözüm sunma niteliğini taşıyan elektronik ticaret kısa adıyla e-ticaret kavramıdır.

E-ticaret ticaretin internet ortamında yapılması anlamına gelmektedir. Bilgisayar ağları üzerinden mal ve hizmetlerin üretin, satış, pazarlama, dağıtım ve ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesidir.

E-ticaretin amacı, ürün ve hizmetlerin müşteriye hızlı bir şekilde sunulması ve kolay bir şekilde alışveriş ağının kurulmasıdır. Bu sayede müşteri zaman kaybı yaşamadan istediği ürüne kolay ve hızlı bir yoldan ulaşma imkânı yakalamaktadır.

E-ticaretin Avantajları Nelerdir?

Hem müşteri hem de satıcı açısından pek çok avantaja sahiptir. Geleneksel ticarete göre avantajlı bir yapıya sahip olan e-ticaretin olumlu yanlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Müşteri olarak hızlı bir şekilde hizmet alma fırsatı yakalamak.
  • Satıcı açısından alışveriş sürecinin hızlandırılması ve zaman ile maliyetten tasarruf yapmak.
  • Müşteri olarak 7 gün 24 saat alışveriş yapma imkanına erişmek.
  • Satıcı açısından her zaman açık bir durumda olan şubeye sahip olmak.
  • Müşteri olarak daha fazla ürüne kısa bir sürede erişme ve karşılaştırma yapma imkanını yakalamak.

Satıcı açısından ürünler hakkında detaylı bilgi sunmak ve ürün tanıtım sürecini daha az maliyetle karşılamak. Bu ve bunlar gibi pek çok avantajlar ile hem müşteriye hem de satıcıya katkı sağlamaktadır.

E-ticaret kavramının gün geçtikçe yaşantımıza daha fazla giriyor olması bu avantajlar sayesindedir. Bu avantajlar çerçevesinde e-ticaret ile uğraşmayı planladınız. İşe e-ticaret sitenizi oluşturmakla başlayabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret sitesine sahip olmak için bilgisayarla ilgili ayrıntılı bilgileri bilme zorunluluğunuz yok. Teknik bilgi veya kod bilgisine sahip olmadan 7 adımda e-ticaret sitenizi oluşturabilmeniz mümkün. Bu adımlar neler şimdi onları sıralayalım.

  • Platform Seçimi
  • Kurulum Maliyeti
  • Domain/Host Alma
  • cPanel Kurma
  • SSL Alma ve Kurma
  • WordPress Kurma

Tema Satın Alma ve Kurma Öncelikle e-ticaret siteniz için bir alan adı ve hosting alıyorsunuz. Sonrasında alan adı ile hosting üzerine cPanel kuruyor ve SSL sertifikası alınıp alan adınızın kurulumunu gerçekleştiriyorsunuz. Bunlardan sonra host ve domain üzerine WordPress alt yapısının sistemini kuruyorsunuz.

Kurulan bu sistem üzerine e-ticaret teması alınıp kuruluyor ve tema ayarları yapılıyor. Son dönemlerde e-ticaret sitesi kurmak için en çok tercih edilen WordPress alt yapısıdır. Türkiye’de pek çok ünlü site bu alt yapıyı kullanmaktadır.

WordPress Nedir?

Temel olarak internet sitesi kurma amacı taşımaktadır. Siteniz için hosting ve domain alırsınız. Sonrasında aldığınız hosting ve domain üzerine sitenizi kurarsınız. Ancak tam bu noktada işin teknik kısmı devreye girmektedir.

Çünkü bundan sonraki süreçte sitenizi kurmak için kodlama bilmeniz gerekmektedir. WordPress bu aşamada devreye girmektedir. Şöyle ki size herhangi bir kodlama ve teknik bilgi sormadan sitenizi kurma ve yönetme olanağı sunar.

WordPress Neler Sunuyor?

WordPress sizlere kendinize ait bir e-ticaret sitesi kurma imkanı sunuyor. E-ticaret sitenizin ihtiyacı olan temalara ve eklentilere ulaşabilirsiniz. Tema ve eklentiler ne demek bunlardan kısaca bahsetmek gerekir.

Tema hizmeti, hazır kodlanmış tasarımlardan oluşmaktadır. Sizin hayal ettiğiniz tasarımlara ulaşmanızı sağlamaktadır. Sitenizin sizin istediğiniz ve hizmet sunduğunuz alana göre bir görüntüye sahip olması temalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Eklentiler hizmeti ise sitenizde etkinlik, form, randevu, içerik kilitleme, soru cevap, canlı chat, anket, galeri gibi pek çok eklenti WordPress aracılığıyla sizlere sunulmaktadır. Temalar hizmeti ve eklentiler hizmeti sitenizi tamamlayacak parçalardır. WordPress bu parçaları sizlere ulaştırmakla görevlidir. Peki, tüm bu bilgiler doğrultusunda wordpress ile e-ticaret sitesi nasıl kurulur?

WordPress İle E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Hayalimizde oluşturduğumuz siteyi kurmak için birkaç adıma ihtiyacımız var. Bu adımları takip ettiğimiz takdirde istediğimiz sonuca ulaşmış olacağız. Öncelikle e-ticaret sitesi için domain ve hosting alımı yapıyoruz. Sonrasında server yönetimi için cPanel kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Bu kurulumu gerçekleştirdikten sonra SSL sertifikası alıyoruz. Bu sertifika e-ticaret siteleri için zorunlu olan bir sertifikadır.

Tüm bu aşamaları gerçekleştirdikten sonra sıra WordPress alt yapısını kurmakta. Öncelikle kurmuş olduğumuz cPanel’e giriş yapıyoruz. Burada karşınıza çıkacak olan WordPress seçeneğini tıklıyoruz. Ardından açılan pencerede bu uygulamayı kur ifadesine tıklıyoruz ve kurulum başlıyor.

Kurulum sırasında karşınıza lokasyon seçeneği altında domain ve dizin seçimi gelecek. Domain kısmında https uzantısı seçiliyor ve dizin kısmı boş bırakılıyor. Ayarlar sekmesinden de e-ticaret sitesinin yöneticisini belirliyorsunuz. Bu kısımda belirlediğiniz bilgiler ile WordPress sitesine giriş yapacaksınız.

Son olarak da gelişmiş ayarlar kısmından yedekleme seçeneğini seçerek sağ alt köşede yer alan kur butonuna tıklıyorsunuz. Bu sayede sitenizi kurmak için gerekli olan WordPress alt yapısını kurmuş ve hazır hale getirmiş oldunuz.

WordPress ile Yapılmış Site Örnekleri Nelerdir?

Türkiye’de ziyaret edilen pek çok ünlü site WordPress alt yapısını kullanmaktadır. Aralarında gezi blogları, film siteleri, emlak siteleri, sözlükler ve daha birçok konuya ait siteler bu alt yapıyı kullanmaktadır. WordPress alt yapısının sitelerce tercih edilmesinin en önemli nedeni kolay ve anlaşılır bir hizmet sunmasıdır.

Yayınlanan: Teknoloji
Beğen (1)
Yükleniyor...
1