tarafından - Kasım 13, 2019
592 görüntüleme

Apple’ yeni güncellemesi olan iOS 13.2 ile iphone Deep Fusion fotoğrafçılığını başlatmış oldu. Bu yeni güncelleme, diğer güncellemelerden farklı olarak yeni emoji ve yeni AirPods Pro için destekleri de beraberinde getirdi.

iPhone 11 veya iPhone 11 Pro sahibiyseniz, Apple’ın, piyasaya sürdüğü iOS 13.2'yi, Deep Fusion fotoğrafçılık özelliğini kullanmak için en kısa sürede indirmeniz gerekmektedir. Bu özellik Apple'ın fotoğrafçılıkta Google tarafından yapılan son gelişmelere verdiği bir yanıttır.

Phil Schiller'in sözleriyle, bu yeni özellik sayesinde, fotoğrafları daha doğal, daha az gürültülü ve daha iyi ayrıntılarla daha doğal görünecek şekilde işlemeniz mümkün olacaktır. Bu özellik sayesinde, bir fotoğrafın her pikselini en iyi hale getirmek için deep fusion, yaptığınız her çekimi öğrenecek ve görüntü kayıtlarınızdan yararlanacaktır. Apple'ın bu yeni güncellemesinin faydalarını, ideal aydınlatma koşullarından daha az aydınlatılan bir ortamda görebileceksiniz.

Deep Fusion İle Daha İyi Fotoğraflar

İPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için Deep Fusion’ın işi, çeşitli pozlamalarda birden fazla görüntü yakalamak, piksel analizini yapmak ve görüntülerin en kaliteli parçalarını bir araya getirmektedir. Böylece, özellikle orta ve düşük ışıklı sahnelerde, çok daha iyi dokuya, ayrıntılara ve azaltılmış gürültüye sahip fotoğraflar çekmeniz mümkün olacaktır.

iOS 13.2 sürümünde, Deep Fusion dışında, Apple'ın dijital asistanı geliştirmek için Siri etkileşimlerinizi kullanıp kullanamayacağını kontrol etmenize olanak sağlayan yeni Siri gizlilik ayarları ve bunun yanı sıra 70 yeni emoji de sizleri beklemektedir. Dahası, Siri'nin AirPod'larınızdaki gelen mesajları okumasını sağlayan Mesajları Duyur adlı yeni bir özellik var.

Deep Fusion Neler Yapacak?

Deep Fusion özelliği, Standart HDR'den daha yüksek bir ayrıntı düzeyine sahip bir fotoğraf oluşturmak için piksel düzeyinde çoklu pozlamaları bir araya getirir. Örnek olarak, yapacağınız bir fotoğraf çekiminde; öznedeki deri, giysi ve bitki örtüsü gibi dokuları daha ayrıntılı hale getirir.

Gece Modu çekiminin aksine, Deep Fusion fotoğraf çekilirken ışığı otomatik olarak ayarlarken, kullanıcı yapılan düzenlemelerin farkına bile varmayacaktır. Geniş (Normal) lens ile Deep Fusion, Gece Modunu başlatan düzeydeki ışık oranının hemen üzerinde devreye girer.

Gece Modunun veya Deep Fusion’un aktif olup olmaması mevcut sahnenin aydınlatma kaynağına bağlıdır. Telefoto kamerada Deep Fusion, en parlak durumlar dışında hemen hemen her şeyde etkin olacaktır.

Temel olarak, Deep Fusion kameranın negatif EV değerinde kısa bir kare çekmesini sağlayacaktır. Bu normalde isteyeceğinizden daha koyu bir görüntüye yol açar, ancak fotoğrafın netliğini artırdığı için ışık konusunda kayba uğramazsınız.

Deep Fusion özelliği sayesinde, tek bir 24MP fotoğrafta bir araya getirilen iki adet 12MP görüntü elde edersiniz. Deep Fusion, bunu yapmak için, kamera sensörlerinin tüm ses özelliklerini de hesaba katan dört ayrı akıllı bir sinir ağı kullanır.

Deep Fusion, öğrenme süreci içerisinde her bir piksele bakar ve her şeyi işlemesi sadece bir saniye sürer. Tüm bu öğrenme süreci içerisinde, Deep Fusion arka planda çalışmaya devam edecek ve ürettiği görüntüleri siz görünceye kadar yapılan işlemlerin farkına bile varamayacaksınız.

Çerçeve Dışında Yakalama Özelliğini Kapatın

Deep Fusionla birlikte gelen, Çerçevenin Dışında Yakala özelliği, vizördeki çerçevenin dışından içerik çekmenize olanak tanıyan iPhone 11 ve iPhone 11 Pro'da bulunan bir ayardır. Bu ayar, çektiğiniz fotoğraflarda, kırpma, düzeltme, döndürme ve perspektif ayarlama gibi düzenlemeler yaptığınızda görünür ve QuickTake video çekimi için kompozisyonun geliştirilmesine yardımcı olur.

Dolayısıyla, Deep Fusion'ın ne kadar etkili olduğunu karşılaştırmak istiyorsanız, Deep Fusion açıkken bir fotoğraf çekin ve ardından Çerçeve Dışında Yakala'yı açın ve aynı fotoğrafı çekin. Deep Fusion'ı kullanmak için, Ayarlar> Kamera'da 'Çerçevenin Dışında Yakalayan Fotoğraflar' seçeneğinin devre dışı bırakıldığından emin olun.

Deep Fusion Fotoğrafları Nasıl Kullanılıyor?

Fotoğraf çekilmeden önce tamponda 4 kısa pozlama çerçevesi ve 4 ikincil çerçeve çekilir. Deklanşöre basıldığında, 1 uzun pozlama görüntüsü çekilir. İphone’nunuz öğrenme sürecini kullanarak, düşük pozlama çerçevelerini en fazla ayrıntıyla, her bir pikseli yakalanan 24 milyon pikselden analiz ederek elde edilen görüntüden geçirir.

Cilt, saç, gökyüzü vb. öznelere ve arka planlara farklı işlem türleri uygulanır. Farklı yakalanan çerçevelerin en iyi bölümleri kullanılarak görüntü netleştirilir ve daha fazla ayrıntı gösterilir. Ton, renk ve vurgu ve gölgeler gibi diğer detaylar buna göre ayarlanır. Son görüntü düşük gürültü ve detay için optimize edilmiştir.

Tüm bunlar gerçek zamanlı olarak gerçekleşse de, son fotoğrafın işlenmesi bir saniye sürer. Bu teknik kullanılarak çekilen fotoğraflar da normalde çekilen fotoğraflardan daha büyük dosya boyutuna sahiptir. Öte yandan, Smart HDR, yalnızca iki kare yerine deklanşöre basılmadan önce ve sonra çekilen tüm kareleri birleştirir.

Deep Fusion Hangi Çekim Modunda Kullanılır?

Deep Fusion'ı kullanmak için, düşük ışık koşullarında fotoğraf çekmeniz gerekir. Koşullar yeterince parlaksa, çalışmaz ve bunun yerine Smart HDR kullanılır. Işık çok düşükse, Gece Modu otomatik olarak devreye girecektir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.