tarafından - Kasım 15, 2019
896 görüntüleme

Twitter, dünya çapında kullanılan son derece popüler bir sosyal ağdır. Birçok kişi tarafından gün içerisinde yüzlerce Tweet paylaşılmaktadır. Eğer hesabınızdan gönderdiğiniz Tweetleri tek tek silmek istemiyorsanız, Twitter’da tüm Tweetleri silen yardımcı siteler ile toplu bir şekilde Tweet silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir Tweet’i Nasıl Silebilirsiniz?

Twitter’da attığınız Tweetleri tek tek silmek kolaydır. Ancak hesabınızdan yüzlerce Tweet gönderdiyseniz ve bunların hepsini veya büyük bir bölümünü silmek istiyorsanız, tek tek silmek bir işkence halini alabiliyor.

Twitter’da tek tek olarak Tweetleri silmek için profil sayfanızı ziyaret etmeli ve silmek istediğiniz Tweet’in yanında yer alan aşağı yönlü oka tıklamalısınız. Açılan menüde ‘Tweet Sil’ seçeneğine tıkladığınızda, seçtiğiniz Tweet silinmektedir.

Twitter’daki Tüm Tweetleri Silmek İçin Yardımcı Site mi Kullanmak Gerek?

Twitter, toplu olarak Tweet silme hizmetine yer vermemektedir. Bu nedenle Tweetleri tek tek elle silmek mecburiyeti ortaya çıkmaktadır. Bu durumda elbette vakit kaybı yaşamak istemeyen kullanıcılar, Tweetleri toplu olarak silme konusunda yardımcı bazı sitelerin hizmetlerini kullanıyorlar.

Twitter’da toplu olarak Tweet silme özelliğinin bulunmaması nedeniyle, yardımcı sitelerin toplu olarak Tweet silme hizmetlerinden yararlanmanız gerekiyor. Bu siteleri listeleyecek olursak;

  • TwitWipe,
  • TweetEraser,
  • TweetDelete,
  • Circleboom,
  • Tweet Deleter siteleri bulunuyor.

Birçoğu ücretsiz olarak kullanılabilen bu siteler ile kişisel ya da kurumsal hesaplardan gönderdiğiniz Tweetleri toplu olarak silebilirsiniz.

TwitWipe Sitesi ve Kullanımı

TwitWipe sitesi, İngilizce dilinde hizmet veren bir sitedir. Toplu olarak gönderdiğiniz Tweetleri silmek için kullanabileceğiniz bu site, oldukça kullanışlıdır. Siteye ulaştığınız zaman, sağ üst kısımda yer alan ‘Get Started’ butonuna tıklayın.

Açılan sayfada ‘Sign In With Twitter’ yazan butona basın. Açılan sayfaya Twitter hesap bilgilerinizi girin ve ‘Giriş Yap’ butonuna basın. Site, bir liste halinde Tweetlerinizi görüntüleyebilmenizi sağlayacak. Burada ‘Delete All’ seçeneğine tıkladığınızda, bütün Tweetleriniz hesabınızdan silinecektir. Ancak sildiğiniz Tweetlerin tekrar geri alınamayacağının altını çizmeliyiz.

TweetEraser Sitesi ve Kullanımı

TweetEraser, oldukça fazla kullanılan toplu Tweet silme hizmeti veren sitelerden birisidir. Bu sitenin hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz gibi, 6.99 dolara satılan standart silme ve 9.99 dolara satılan Premium silme paketlerini de satın alabilirsiniz.

TweetEraser’ın hizmetini ücretsiz olarak kullanmaya başlamak için, Free Eraser listesi altında yer verilen ‘Just Sign in With Twitter’ butonuna tıklamalısınız. Gelen ekranda Twitter adınız ve şifrenizle giriş yapın. Girişiniz onaylandıktan sonra hesabınızda yer alan Tweetleri silebilirsiniz. Ayrıca sitenin ücretsiz hizmetleri dahilinde, Tweetlerinizi arama filtreleri ile listeleyebilir ve belirli Tweetleri silebilirsiniz.

Sitenin sunduğu ücretli silme paketlerine sahip olarak, daha fazla arama filtresi ve daha fazla hesap üzerinden Tweet silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ek olarak, Premium hesap satın alırsanız sildiğiniz Tweetlerin saklanması veya Twitter arşivinin yedeklenmesi de mümkün olabiliyor.

TweetDelete Sitesi ve Kullanımı

TweetDelete, ücretsiz ve Premium olarak kullanılabilen toplu Tweet silme hizmeti veren bir sitedir. Siteye ulaştığınızda ‘Sign in With Twitter’ butonuna tıklayın. Gelen ekranda kullanıcı adınız ve şifrenizle Twitter hesabınıza giriş yapın. Ücretsiz kullanımda Tweetlerinizi listelenen haliyle silebilirsiniz.

Ücretli olan Premium hesap, TweetDelete sitesi kullanıcılarına farklı özellikler tanımaktadır.

Bunlar ise;

  • Twitter’da yer alan veri dosyalarının yedeğini alabilirsiniz ve ardından Tweetleri sınırsız sayıda silebilirsiniz.
  • Veri dosyasına aktarılan Tweetleri tam liste görüntüleyebilirsiniz.
  • Sitede otomatik silme görevleri oluşturabilirsiniz. Siz onları iptal edene kadar otomatik silme işlemleri çalışmaya devam ederler.
  • Tweetleri sayısal ID’leri ile silmek için gelişmiş mod özelliği sunulmaktadır. Böylelikle dilediğiniz ölçütlerle listelediğiniz Tweetleri silebilirsiniz.

TweetDelete’in bu özelliklere yer verdiği Premium hesabına 9.99 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Circleboom Sitesi ve Kullanımı

Tweetleri toplu bir şekilde silmenin yanı sıra, Twitter konusunda birçok özellik sunan Circleboom sitesi, ücretsiz ve ücretli olarak hizmet vermektedir. Bireysel Tweetleri silme veya cevaplama, toplu silme işlemi yapma, filtre uygulayarak sıralama özellikleri site tarafından sunulmaktadır.

Site ana sayfasına ulaştığınızda sağ üst kısımdaki ‘Get Started’ butonuna basarak siteyi kullanmaya başlayabilirsiniz. Açılan pencerede ‘Sign in With Twitter’ butonuyla devam edin. Kullanıcı adınız ve şifrenizle devam ederek Tweetlerinizi listeleyin. Daha sonra sitenin sunduğu hizmetlerden yararlanarak kişisel veya kurumsal hesabınızdan Tweetlerinizi toplu bir şekilde silmeye başlayabilirsiniz.

Tweet Deleter Sitesi ve Kullanımı

Cardigan, diğer web siteleri gibi güvenilir ve açık kaynaklı bir ücretsiz hizmet sunmaktadır. Site ile, attığınız son 3.200 Tweet’i toplu olarak silebilirsiniz. Sitenin hizmetlerini kullanmaya başlamak için, siteyi ziyaret etmeli ve ana sayfada bulunan ‘Sign in With Twitter’ butonuna basmalısınız.

Açılan pencereye hesap bilgilerinizi girip ‘Giriş Yap’ butonuna tıkladığınızda, yeni bir sayfa açılacaktır. Burada silmek istediğiniz Tweetleri işaretleyerek toplu bir şekilde silebilirsiniz.

‘Select All Tweets’ seçeneğine tıkladığınızda, hesabınızdan gönderdiğiniz tüm Tweetler işaretlenecektir. Ayrıca sitede Twitter arşivinizi yedekleyebilir, geri yükleyebilir, tarihe göre sıralama yapabilir, belirli bir kelimeye göre Tweetleri filtreleyebilir veya otomatik silme işlemi başlatma talimatı oluşturabilirsiniz. Siteyi ücretli olarak aylık ödeme seçeneğinde 14.99 dolara, yıllık ödeme seçeneğinde ise aylık 7.50 dolara kullanabilirsiniz.

Tweetleri Toplu Olarak Sildikten Sonra Ne Yapmalısınız?

Sitelerin yardımcı toplu Tweet silme hizmetlerinden yararlandıktan sonra, işlemin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için Twitter’da oturum açabilirsiniz.

Bir defada birden fazla Tweet silmek, Twitter hesabınızda yalnızca Twitter yetkilileri tarafından çözüme kavuşturulabilecek bir hataya sebebiyet verebilir. Bu nedenle bu sitelerin hizmetlerinden yararlanırken dikkatli olmakta yarar vardır.

Belirtilen siteler 3. taraf uygulamalardır. Yani Twitter hesabınızla giriş yaptığınızda, sitelere hesabınıza erişim izni verirsiniz. Sitelerin hizmetlerini kullandıktan sonra Twitter hesabınızdan Profil> Ayarlar> Uygulamalar ve Cihazlar yolunu izleyerek sitelerin hesabınıza verdiğiniz erişim iznini iptal edebilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.