tarafından - Kasım 26, 2019
1,758 görüntüleme

Ülkemizde yoğun bir şekilde kullanım sağladığımız akıllı cep telefonlarında sıkça yaşanan sorunlardan biri olan saat geri kalma sorunu, çözümü bulunan bir problemdir. Kullanmış olduğunuz telefon için telefon saati geri kalıyor çözümü var mı? sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Telefonun Saati Neden Sürekli Geri Kalıyor?

Telefonun saatinin geri kalması çoğu kişi için büyük bir problem gibi görünmemesine rağmen özel durumlarda sorun yaratabiliyor. Telefon saatini ayarlayarak, sabah uyanmak için kullananlar telefonun saatinin geri kalması ya da ileri gitmesi sebebiyle sorun yaşayabiliyor. Akıllı telefonların her biri ayrı bir ülke menşeine sahip.

Bu detay akıllı telefonların sistemlerinde farklı ayarların bulunmasını sağlıyor. Bu sebeple bazı akıllı telefonlar farklı saat birimlerine ayarlı olarak karşımıza çıkıyor. Bu telefonlarda yapılmamış olan ayarlar sebebiyle yaşamış olduğumuz sorunlardan birini de saatin geri kalması veya ileri gitmesi oluyor.

Bu sorunu yaşayan kişilerden bazıları telefonu tamirciye götürerek de bu sorunu çözebiliyor. Ancak bu sorun bir iki dakikalık bir işlemle anında çözüme kavuşturulabiliyor.

Telefonlarda Saat Dilimi Seçenekleri Saatin Geri Kalmasına Sebep Olur Mu?

Akıllı telefonların saat ayar kategorilerinde;

  • Midway,
  • Honolulu,
  • Los Angeles,
  • Kosta Rika

gibi saat dilimleri yer almaktadır. Telefon sisteminde seçim yapılan saat dilimi seçeneğinin özellikleri telefon kullanımına etki etmektedir. Bu alandan yapılan saat dilimi seçiminiz telefon saatinizin geri kalmasına sebep olabilmektedir.

Bu alandaki saat dilimlerinin bir kısmı Türkiye saati ile benzerlik gösterirken bazılarının ise Türkiye saatiyle aralarında çok büyük saat farkı bulunmaktadır. Bu duruma engel olmanın en kolay yöntemi sistemden Türkiye saat dilimini seçmektir.

Türkiye'nin saatine göre telefonunuzun saatini ayarlamak için ayarlar - tarih ve saat - Minsk GMT +3:00 tercihi yapmanız gerekmektedir. Diğer şıkların hiç biri telefonunuzun Türkiye saatiyle aynı olmasını sağlamamaktadır.

Ayrıca bazı telefonlarda bu seçimin geçerli ve aktif olması için cihazınızı kapatıp tekrar açmanız şarttır. Bazı cihazlarda ise seçim yapıldıktan sonra uygula butonunu kullanmak ayarların aktif olması için yeterli olmaktadır.

Saat Ayarının Bozulmaması İçin Yapılması Gerekenler?

Telefonunuzun saat ayarının düzenli ve doğru yapılması geri kalmasını engelleyecektir. Bu işlemi yapmak için,

  • Bulunduğunuz ülke,
  • Kullandığınız cep telefonu,
  • Günün tarihinin başka ülkelerde bir etkileşim sağlayıp sağlamadığı

Önem taşımaktadır. Bulunduğunuz ülke saatine göre telefon saatinizi ayarlamanız birçok konuda önem taşımaktadır.

Telefonu Türkiye Saatine Ayarlamak İçin İşlem Sırası

Telefonunuzu Türkiye saatine ayarlayabilmeniz için sırasıyla aşağıdaki işlemleri uygulamanız yeterli olacaktır.

  • Telefonunuzdan “ayarlar” sekmesini tıklayınız.
  • Sistem ayarları sekmesinin altında bulunan “Tarih ve saat” seçeneğini açınız.
  • İşaretli olan seçeneklerdeki işareti kaldırınız.
  • Saat dilimi olarak görüntülenen alandan Minsk GMT +3:00 sekmesini işaretleyiniz.

Bu işlemden sonra telefonunuz doğru telefon saatiyle ayarlanmış olacaktır. Eğer telefon saatinizde değişiklik olmadıysa telefonunuzu kapatıp tekrar açmanız gerekir. Hala telefonunuzun saati doğru saati göstermiyorsa telefonunuzun ayarlar bölümünde bulunan uygula butonunu tıklamanız gerekmektedir.

Casus Yazılımlar Telefon Saatine Etki Eder Mi?

Akıllı telefon sistemlerini en çok tehdit eden ayrıntıyı casus yazılım ve virüs programları oluşturuyor. Telefona yüklenen programlar sebebiyle telefona virüs bulaşıyor ve bu virüs telefondaki birçok içeriğe zarar verdiği gibi telefon ayarlarında da değişiklikler yapabiliyor. Bu saldırıları engellemenin en kolay yolunu ise lisanslı olmayan hiçbir içeriği telefona yüklememek oluşturuyor.

Kış Saati Uygulaması Sebebiyle Telefon Saati Geri Kalıyor Olabilir Mi?

Ülkemizde kış saati uygulamasına son verilmesi sebebiyle de telefonların saatleri ileri ya da geri olabiliyor. Saatlerin bir saat ileri ya da geri alındığı saat dilimi olarak ayarı yapılmış olan telefonlarda bu durum senede 2 kere farklı zamanlarda yaşanabiliyor. Bu durumu engellemek için saat ayarlarının değiştirilmesi ya da yeniden güncellenmesi gerekiyor.

Casus Yazılımların Telefon Saatini Değiştirmemesi İçin Neler Yapılabilir?

Casus yazılımların telefona en basit zararı telefon saatinin geri kalmasını sağlamasıdır. Casus yazılımlar telefonlarda sistem çökmesi gibi çok büyük zararlara da sebep olabilmektedir. Bu yazılımları engellemek için akıllı telefonlara kaliteli bir virüs programı yüklemek doğru bir seçeneği sağlar.

Yüklenen antivirüs programı ile telefon dış tehditlerden ve her türlü korsan uygulamadan korunmuş olacaktır. Bu sayede telefonun saat, tarih ve sistem ayarları etkilenmeyerek, kaliteli bir kullanım sağlanmış olmaktadır.

Telefonları casus yazılımlardan korumak için sistemin izin verdiği indirme kaynaklarını kullanmak daha sağlıklı bir içerik oluşturur. Android ve İos Tunes sistemlerinde yüklü olan indirme program ve uygulama programları korsan olan hiçbir programa yer vermemektedir. Eğer cep telefonunuzu bir program, oyun ya da uygulama indirmek istiyorsanız, sistemin sunduğu store uygulamaları üzerinden yükleme işlemlerini güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kış Saati Terimi İçin Telefonlar Üzerinde Değişiklik Yapıldı Mı?

Akıllı telefonlarda saat ayarının kendi kendine değişmesinin en büyük sebebi otomatik olarak ayarlanan saat ayarıdır. Türkiye daha önce GTM+2:00 olan saat dilimi ayarını kullanmaktayken şimdilerde saat dilimi ayarı GMT+3:00 olarak değişmiş bulunuyor.

Telefonunda bu ayarı yapmamış olan kişilerin saati, sistem tarafından otomatik olarak değiştirilmektedir. Kış saati uygulamasından vazgeçilmesi ile telefon ayarlarında da değişikliğe gidildi.

Ancak bu ayarın değiştiği konusunda bilgi sahibi olmayan kişiler, saatte geride kalma ya da ileri gitme gibi problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Bu sorunu yok etmek için telefonu casus yazılımlardan korumak için virüs programı yüklemesi yapılabiliyor. Diğer bir sorun olan kış saati saat dilimi terchinin iptal edilerek GMT +3:00 tercihinin telefonda aktif edilmesi telefonun saatinin doğru saati göstermesini sağlıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.