tarafından - Kasım 27, 2019
876 görüntüleme

Teknolojinin gelişmesi ve ilerlemesi insanları ayrı bir yöne götürüyor. İnsan hayatında her geçen gün oluşan teknolojik yenilikler ile daha birkaç sene önce yapılamayan şeyler şimdilerde kolaylık ile yapılıyor. Akıllı telefon ve tabletler de her yeni modellerinde yeni bir güncelleme ya da özellikle ile insanların karşılarına çıkıyor, vlc player da teknolojik ilerlemenin bir sonucu olarak telefon ve tabletlerde yerini alıyor.

Teknoloji bu denli her gün yeni bir uygulama, güncelleme ya da sürüm çıkarmadığı durumlarda önceden telefonlara yüklenemeyen sadece bilgisayarlarda yüklü olarak bazı uygulamalar bulunurdu. Dışarıdan gelen ve indirilen birçok video ve ses dosyaları çalınamazdı; ama şimdilerde VLC Player ile pek çok şey mümkün hale geldi.

VLC Player ile hemen hemen tüm dosyalar dinlenebilir, internet ile canlı radyo dinlenir, aynı zamanda dinlenilen dosya veya videolar kayıt edilebilir. Son 10 yıldan beri çalışmanın karşılığı olarak VLC Media Player her anlamda kendini yeniliyor. Diğer yazılımlara göre daha fazla olanak tanıdığı gibi çok daha fazla medya tipi oynatabiliyor.

VLC Player Nedir?

VLC Player diğer adı ile VideoLAN Player, ücretsiz dağıtılan güçlü bir medya oynatıcısı olması ile birlikte devamlı güncellenen bir uygulama oluyor. Her türlü video ve ses dosyalarını VLC player ile çalıştırmak mümkündür, uygulama kendi içerisinde barındırdığı çözücülerin güçlü olması sayesinde tüm dosyaları çalıştırabildiği gibi uygulamaya dâhil olan kodekler ile de daha güçlü bir kapasiteye sahip oluyor.

Ek bir uygulamaya veya da yazılım yüklemesine gerek kalmadan tüm video ve dosyalar sorunsuzca izlenebilir. Uygulama, çıktığı günden bu güne kadar tamamen ücretsiz olup aynı zamanda da çok kullanışlı bir video oynatıcı programıdır.

Filtrelerin Kullanımı

Bilgisayarınızdan ulaşabileceğiniz DVD, CD, ağ ortamındaki yayınlar, sabit diskteki dosyalar gibi tüm dosyalar için Dosya Aç seçeneği bulunur. Tüm bu dosyalar VLC Player ile kolayca oynatılır.

Bilgisayarınızdaki TV ve ses kartı donanımları ile de gelen sinyaller de VLC Player ile yakalanabiliyor. Bu tarz uygulamaların kullanılmasında çoğu kişiye sadece medya dosyasını oynatmak yeterli gelebilir; ancak düşük kalitedeki dosyaların görüntüleri; ses ve video filtreleri ile iyileştirilebilir, gelişmiş seçenekler filtreleri ile görüntüye parlaklık, kontrast değerleri değiştirilebilir ya da ses özelliklerine ulaşılır. VLC Player programının izin verdiği bir başka işlem ise ekran kaydetme olanağı vermesidir. VLC Player ile ekran kaydetme nasıl yapılır? Aşağıda detaylı olarak anlatılır.

VLC Player İndir

Kullanılan sürüme göre vlc player indirme adresleri de değişiyor. Sürümlere göre indirme adresleri aşağıdaki gibidir:

Uygulamanın her sürümde her işletim sisteminde kullanılabilmesi de programa ayrı bir avantaj getiriyor.

VLC Player Hangi Sürümlerde Kullanılabilir?

Kararlı bir şekilde gelişimini ve güncellemelerini gerçekleştiren VLC Player, Windows ve Mac ve bunların yanı sıra Android sürümleri bulunur. Vlc Player herkesin anlayıp kullanabilmesi için son derece basit bir ara yüze sahiptir. Her seviye bilgisayar kullanıcıların tercihi olan uygulamayı aynı zamanda profesyonel bilgisayar kullanıcılarının da tercihi oluyor.

Program, video ve ses dosyalarını ayrı ayrı ayar oynatabilme özelliğine sahiptir ayrıca içerisinde olan gelişmiş ekolayzır sistem farklılığı ile VLC Player kullanılmak istenen sayılı medya oynatıcılarından biri olur.

VLC Player Hangi Medya Formatlarını Açar?

MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, Asp,Cinepak, Theora, Dirac / VC-2, Vorbis, AC3 - A/52, E-AC-3, MLP / TrueHD>3, DTS, WMA 1/2, WMA 3, FLAC, ALAC, Speex, Musepack / MPC, ATRAC 3, ogg gibi birçok dosya formatını çalıştırabildiği gibi dvd, ses, cd, vcd ortamları ile hemen hemen tüm video ya da ses dosyalarını ve akış protokollerini oynatır.

VLC Player Programının Özellikleri Nelerdir?

Platformlar arası video oynatıcısı olan programın birden fazla özelliği bulunur. Bunlardan bazısı;

  • Programın basit, hızlı ve güçlü olması
  • Dosyalar, diskler, web kameraları ve akışlardan başlayarak her şeyi oynatabiiir
  • İçinde bulundurduğu kotek programı ile ekstra kodek uygulamasına ihtiyaç duyulmaz
  • Kodek paketi olmadan çok kodek oynatır

VLC Media Player, her geçen gün kendisini geliştirmesi sayesinde ses ve video dosyalarını sadece oynatma ile kalmıyor. Birkaç fare tıklaması ile formatlar arası dönüşümü sağlıyor ve internetten yayınların kaydedilmesine hatta video ve müzik yayını yapılmasını mümkün kılıyor.

Tamamen ücretsiz olan uygulama, ajan ya da reklam yazılımı içermez ve kullanıcının yaptığı işlemleri izlemez.

VLC Player İle Ekran Kaydetme İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Dosya indirmek, izlemek, dinlemek ve dosyaları iyileştirip düzenlemek dışında vlc player ile ekran kaydetme işlemi de yapılır. Bu işlemin yapılmasında aşağıdaki yolların izlenmesi gerekir.

İlk olarak yapılması gereken;

VLC Player’ın güncel olan en son sürümünün indirilmesi gerek. Bilgisayarda eğer ki son sürümü yok ise aşağıdaki yolların takibi ile indirilebilir. Program indirildikten sonra da video kaydetmek amacı ile aşağıdaki işlemler yapılır.

  • VLC Media Player uygulamasını açın.
  • Sol üst köşede bulunan araç çubuğundan ortam sekmesine gidilir ve dönüştür/kaydet seçeneğine dokunulur. Bu işlemlerin ardından küçük bir pencere açılır.
  • Açılan küçük pencerenin üst kısımda bulunan yakama aygıtı sekmesine gidilerek DirectShow bölümündeki masaüstü sekmesi seçilir
  • Bu işlemlerin ardında ayarlar kutusundan kare hızı ayarlanır.
  • Dönüştür / Kaydet düğmesine tıklanarak yeni iletişim kutusu açılır.

Açılan ekranda video kaydetme ayarlarına ulaşılır. Profil kısmında da türlü video bulunur. İstenilen videoların seçilmesinin ardından gözat butonuna tıklayarak, videoyu istenilen isim ile istenilen yere kaydetme işlemi başlatılır. Bu özellik ile videolar hem paylaşılabilir hem de bir anı olarak saklanabilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.