tarafından - Aralık 16, 2019
134 görüntüleme

Günümüz insanlarının en çok zaman harcadığı aktiviteler arasında sosyal medya uygulamaları ilk sırada yer almaktadır. Gerek boş zamanını değerlendirilmesi, gerek ise sosyal çevreden haber almak, paylaşımlarını takip etmek için hemen her yaştan insan sosyal medya uygulamalarında zaman harcar. Sosyal medya uygulamalarının her birinin uygulama stili, kullanımı farklı da olsa hepsindeki ortak durum insanların bir araya gelmelerini sağlayan birer platform olmasıdır. Piyasaya çıkış tarihi ile doğru orantılı olarak daha geniş insan topluluğuna hitap eden sosyal medya uygulaması şüphesiz facebook olarak karşımıza çıkmaktadır.

Facebook Sosyal Medya Uygulamasının Temel Özellikleri

Facebook sosyal medya uygulaması, insanların sosyal bir platformda buluşmalarını sağlayarak online veya çevrimdışı etkileşimde bulunmalarını sağlayan en popüler uygulamadır.

Piyasaya çıkmış olduğu günden bu yana, insanların sosyal açıdan gelişmesini, yeni arkadaşlıklar edinmesini ve bu açıdan kendilerini geliştirmesine önemli imkânlar sunması, uygulamanın daha popüler bir hal almasını sağlamaktadır.

Bu uygulamanın piyasaya çıkışından günümüze pek çok özellik ve pek çok yan uygulama imkânı ile donatıldığı görülmektedir. Gerek mevcut kullanıcılar ve gerekse facebook uygulamasını yeni kullanmaya başlayanlar açısından uygulama özelliklerinin güncel hali ile gözden geçirilmesi daha önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Mevcut hali ile facebook sosyal medya uygulamasının:

  • Çevrim içi etkileşim
  • Çevrim içi ve çevrimdışı mesajlaşma
  • Dosya paylaşımı (görüntülü veya yazılı)
  • Görüntülü sohbet
  • Yazılı Sohbet

vb özelliklerinin facebook uygulamasında mevcut ve kullanılabilir olduğunu görülmektedir. Bunlarla beraber paylaşım yapma, paylaşımlara yorum yapma, etiketleme gibi özellikler de bu sosyal uygulama içerisinde mevcuttur.

Facebook Uygulamasında Çevrim İçi ve Çevrimdışı Ne Demektir ?

Günümüzde kullanılan tüm sosyal medya uygulamalarında kullanıcıların sürekli olarak karşılaştığı durumların arasında çevrimiçi veya çevrimdışı kavramları gelmektedir. Bir sosyal medya uygulamasında çevrimiçi veya çevrim dışı kavramlarının ne anlama geldiğini bilmek, o sosyal medyayı daha sağlıklı ve daha verimli kullanılmasını sağlayacaktır.

Bu açıdan facebook uygulaması içerisinde karşılaşılan çevrim içi kavramı mevcut kullanıcının o an için sistemde aktif olduğunu ve uygulamayı anlık olarak kullandığını göstermektedir. Çevrim dışı ise çevrim içi kavramının tersine mevcut kullanıcının o an için uygulama içerisinde aktif olmadığını ve anlık olarak kullanmadığını gösterir. Ancak gelişen teknolojinin gerçekte çevrim içi olsun veya olmasın sosyal medya uygulamalarında kişinin tercihine bağlı olarak seçim yapılmasını sağlamaktadır.

Facebook Etkileşimleri

Sosyal medya uygulamalarının en temel amacı insanların birbirleri ile uygulama sayesinde etkileşimde olmalarını sağlamaktadır. Bu nedenle kullanılan her sosyal medya uygulaması kişilerin çevrim içi veya çevrim dışı doğrudan etkileşimde bulunmalarını sağlamaktadır.

Peki, insanların birbiri ile etkileşimleri nasıl olmaktadır? Bu soruya verilecek cevapla başta facebook sosyal medya uygulaması olmak üzere insanların birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunduklarına yönelik yol gösterici olacaktır. Günümüzün en popüler uygulaması olarak kabul edilen facebook sosyal medya uygulamasında insanlar :

  • Arkadaşlık kurma
  • Beğeni
  • Paylaşım yapma
  • Etiketleme
  • Mesaj gönderme
  • Yorum yapma

Gibi aracılar sayesinde direk olarak etkileşimde bulunmaktadırlar. Facebook veya diğer sosyal medya uygulamalarında bu etkileşimleri sağlayan yönlendirme butonları sayesinde kolaylıkla etkileşim sağlanabilir.

Facebook Hesap Açma

Facebook sosyal medya uygulamasını kullanabilmek için her gerçek kişi veya şirketin uygulama üzerinden bir hesap açması gerekmektedir. Hesap açılmadan bu uygulama üzerinden etkileşim yapmak mümkün değildir.

Facebook uygulamasının temel amacı her ne kadar sosyal bir platform üzerinden insanların birbiri ile etkileşim sağlamalarına imkân tanımak olsa da, bu uygulamanın sanal değil gerçek bir platform olduğu ortadadır.

Aynı şekilde facebook üzerinden yapılacak her bir etkileşimde gerçek kişi veya firmanın varlığı hesap güvenliği açısından büyük önem taşır. İlk kullanıma sunulduğu yıllarda bu durum pek önemsenmese de kişisel bilgi güvenliği bu durumun sosyal medya platformu olan facebook için zorunlu hale getirilmiştir. Facebook sosyal medya uygulamasında hesap açmak uygulamaya giriş yaprak yeni üyelik oluştur kısmından gerekli bilgiler doldurularak yapılabilir.

Faecebook Hesap Kapama veya Dondurma

Birçok sosyal medya kullanıcısının zaman zaman bu hesaplarını kapatmak veya dondurmak zorunda kaldıkları görülmektedir. Facebook sosyal medya uygulaması bu nedenlere bağımlı kalmadan her kullanıcının hesap açma gibi hesap açma veya dondurma yapmalarına imkan tanımaktadır. Kapatmak istenilen hesapla ilgili olarak uygulama yönlendirmelerini takip etmek hesabı kapatmak için yeterli olacaktır.

Facebook Alışveriş

Gelişen teknoloji insanların yeni ihtiyaçları için daha kolay alternatifler sunmaktadır. Bu alternatifler arasında ticaretin sosyal medya uygulaması facebookta yer alması örnek gösterilebilir.

Bu açıdan facebook sosyal medya uygulaması üzerinden insanlar birbiri ile etkileşimde bulundukları gibi bu uygulama üzerinden alışveriş yapma imkanını da elde etmiş durumdadır. Facebook uygulamasının geliştirmiş olduğu bu yenilik hem gerçek işletmelerin hem de gerçek kişilerin alışveriş ile ilgili olan ihtiyaçlarını karşılamış durumdadır.

Ticari işletmelerin sosyal medya uygulaması olan facebooku kullanmalarının en önemli nedeni yoğun kitle hedefiyle istediği müşteriye daha kolay ve hızlı ulaşımın sağlamasıyla ilgilidir.

Facebook Mesaj Gönderme

Facebook sosyal medya uygulamasının en önemli ve en kullanışlı özelliklerinin başında gelen mesajlaşma özelliği, insanların özellikle iletişim olarak bu kaynağı kullanımlarına yönlendirmektedir. facebook uygulamasının bu özelliği sayesinde iletişim için herhangi bir ücret ödemeden, iletişimi ücretsiz hale getirilmesine imkân tanımaktadır.

Mesaj gönderme işlevini kullanmak hem çevrim içi hem de çevrim dışı durumda mümkündür. Mesaj göndermek için ilk olarak mesaj gönderilecek kişinin seçilmesi ve mesaj metninin oluşturulması gerekir. Mesaj metni tamamlandıktan sonra ilgili kişiye gönder tuşu kullanılarak mesaj gönderimi tamamlanmış olur.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.