tarafından - Aralık 25, 2019
169 görüntüleme

Apple tarafından Eylül ayında yayınlanan macOS 10.14 Mojave sürümünde en çok dikkat çeken özelliklerin başında Devamlılık Kamerası yer alıyor. Mac bilgisayar ve iOS işletim sistemli herhangi bir akıllı cihaz sahibi olan kullanıcılar Devamlılık Kamerası özelliğini kolay bir şekilde kullanabiliyorlar. macOS Mojave’de Devamlılık Kamerası nasıl kullanılır? sorusuna yanıt verdiğimiz bu yazıda, Devamlılık Kamerası özelliğine ilişkin detaylı bilgiler de bulabilirsiniz.

Devamlılık Kamerası Nedir?

İlk olarak Devamlılık Kamerası özelliğinin ne olduğuna ve sunduğu işlem özelliklerine değinecek olursak, bu özellik fotoğrafları kolay bir şekilde paylaşmanıza imkan tanıyor diyebiliriz. macOS 10.14 Mojave sürümüyle kullanıcılara sunulan özellik, uygulamalarda fotoğraf paylaşmak veya belgeleri taramak için kullanılabilmektedir. Özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların macOS 10.14 Mojave sürümüne güncelledikleri bir Mac bilgisayarları olması ve iOS işletim sistemine sahip cihazları kullanmaları gerekiyor.

iPhone veya iPad aracılığıyla çekilen fotoğrafların paylaşılmasına imkan tanıyan bu özelliğin ayrıca belge tarama işlevine yer verdiğini de belirtmemiz gerekiyor. Böylelikle Mac bilgisayarınızı bir görüntü yakalama cihazı olarak kullanabilme olanağına sahip oluyorsunuz.

Devamlılık Kamerası Nasıl Çalışmaktadır?

Devamlılık Kamerası özelliği, Mac bilgisayarlarda belge ve fotoğraf taramanız için geliştirilmiştir. Apple tarafından geliştirilen Devamlılık serisinin yeni bir üyesi olarak karşımıza çıkan özelliğin birçok uygulama üzerinde çalışması sağlanmaktadır. Mac bilgisayarların bir görüntü yakalama cihazı haline gelmesini sağlayan özellik, kolay bir şekilde Mac bilgisayarların iOS ve iCloud ile senkronize olması işlevini de görüyor. Böylelikle iPhone veya iPad cihazlarda bulunan bazı uygulamalarla fotoğraf ya da belge taramasını pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Üretkenlik adına faaliyetler gösterenlerin işine yarayacak olan Devamlılık Kamerası özelliği, bilhassa belge tarama özelliğiyle şirketlerin belgelerini basit birkaç adımla sanal ortama aktarmalarını mümkün kılıyor. Bu nedenle e-posta aracılığıyla belge gönderimi sağlayanlar için bulunmaz bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Devamlılık Kamerasının Desteklediği Uygulamalar Nelerdir?

Devamlılık Kamerasının desteklediği bazı uygulamalar üzerinden işlem yapma şansınız vardır. Bu uygulamaları listeleyecek olursak;

  • Mac Finder,
  • Mail,
  • Mesajlar,
  • Notlar,
  • Keynote 8.2 veya üzeri sürümler,
  • Numbers 5.2 veya üzeri sürümler,
  • Pages 7.2 veya üzeri sürümler,
  • TextEdit uygulamalarıdır.

Mac bilgisayarlardaki henüz tüm uygulamalar Devamlılık Kamerası özelliğini desteklemiyor olsa da, belirttiğimiz uygulamalar üzerinden bu özelliği kullanabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda özellik geliştirildikçe bu listenin uzamasının mümkün olabileceği düşünülüyor.

Devamlılık Kamerası Özelliğini Kullanmak İçin Gereksinimler

Devamlılık Kamerası özelliğini kullanabilmek için bazı gereksinimlerin karşılanması zorunluluğu bulunuyor. Bu gereksinimler ise;

  • Mac bilgisayarınızda macOS 10.14 Mojave güncellemesi yapılmış olmalıdır.
  • iOS tabanlı cihazınızda en az iOS 12 sürüm güncellemesi bulunmalıdır.
  • Mac bilgisayarınızda ve iOS tabanlı cihazınızda Wi-Fi ile Bluetooth bağlantıları açık olmalıdır.
  • Mac bilgisayarınızda ve iOS tabanlı cihazınızdan Apple kimliğiyle iCloud bulut servisine giriş yapılmış olmalıdır.

Belirtilen bu gereksinimleri karşıladığınız zaman Devamlılık Kamerası özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayabileceksiniz.

Devamlılık Kamerası ile Fotoğraf Çekmek

Devamlılık Kamerası özelliğini kullanmaya başlamak için Mac bilgisayarınızda bu özelliği destekleyen bir uygulamayı çalıştırmalısınız. Fotoğrafın görünmesini istediğiniz kısma sağ tıklayın ve açılan seçenekler arasından ‘iPhone veya iPad Cihazdan İçe Aktar’ seçeneğiyle devam etmelisiniz.

Gelen yeni menüde ‘Fotoğrafı Al’ seçeneğine basın. Sonraki adımda iPhone veya iPad cihazınızda fotoğrafı çekmeniz gerekiyor. Çektiğiniz fotoğraf senkronize edildiğinde ‘Fotoğrafı Kullan’ seçeneğine basın. Mac bilgisayarınızda görünür bir hale gelen fotoğrafı uygulama üzerinde istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Görüldüğü üzere fotoğraf çekme özelliğini Devamlılık Kamerası ile kullanmak oldukça basittir. Mac bilgisayarınızla anında senkronize olan fotoğraflar ile belgelerinizi hazırlayabilir veya bilgisayarınıza fotoğraf yedeklemelerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Devamlılık Kamerası ile Belge Taraması

Devamlılık Kamerası özelliğiyle belge tarama işlemleri de son derece basittir. Özellikle belgelerin sanal ortama aktarımını kolaylaştırdığından, fiziki dokümanlarınızı macOS 10.14 Mojave Mail uygulaması aracılığıyla kolaylıkla paylaşmak istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz. Bu da işletmeler için belge paylaşımını daha pratik bir hale getirmektedir.

Devamlılık Kamerası özelliğinin belge taraması işlevinin çalışma prensibi de fotoğraf çekme özelliğine benzemektedir. Mac bilgisayarınızda Devamlılık Kamerası özelliğini destekleyen bir uygulamayı çalıştırın ve belgenin görüntüleneceği alanda sağ tıklayın. Açılan menüden ‘iPhone veya iPad Cihazdan İçe Aktar’ seçeneğiyle devam edin. Gelen yeni menüde bu defa ‘Belge Tara’ seçeneğine tıklamalısınız.

iPhone ya da iPad cihazınızın kamerasıyla belgelerinizin net birer taramasını gerçekleştirin. Cihazınız net görünümü olan tüm belge sayfalarını otomatik bir şekilde tarama işlemine tabi tutacaktır. Eğer tarama işlemi başlamıyorsa, fotoğraf çekme butonuna basarak cihazınızı belgeyi taraması için zorlayabilirsiniz.

Belgenin taranmasından sonra renk ve kırpma ayarları gerçekleştirmek kişisel tercihtir. Tüm belge sayfalarını tarama işlemine tabi tuttuktan sonra, işleminiz bittiği zaman ‘Kaydet’ butonuna tıklayın. Kaydettiğiniz belge sayfaları kısa zaman içerisinde Mac bilgisayarınızın Devamlılık Kamerası özelliğiyle uygulama içerisinde görünür hale gelecektir. Bundan sonra düzenleme işlemlerine Mac bilgisayarınız üzerinde devam edebilirsiniz.

Devamlılık Kamerası Çalışmıyorsa Ne Yapmalısınız?

Devamlılık Kamerası özelliği gereksinimleri karşılamanıza karşın çalışmıyorsa, o zaman yapacağınız bazı işlemler sorunun çözülmesini sağlayabilir. Bunlar ise;

  • Mac bilgisayarınızda ve iOS işletim sistemli cihazınızda Bluetooth bağlantısını kesin ve tekrar başlatın.
  • Mac bilgisayarınızda ve iOS cihazınızda Wi-Fi bağlantısını kapatın ve tekrar etkinleştirin.
  • Mac bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • iPhone ya da iPad cihazınızı yeniden başlatın.
  • iPhone veya iPad cihazınızdaki kameranın başka bir uygulama tarafından kullanımda olmadığından emin olun.
  • Mac bilgisayarınızda ve iOS cihazlarınızda aynı Apple kimliğiyle oturum açtığınızdan emin olun.
  • Belirttiğimiz macOS uygulamalarında Devamlılık Kamerası özelliğini çalıştırın.

Genellikle bu basit işlemlerden sonra içe aktarma veya zaman aşımına uğrama gibi sorunlara çözüm bulunabiliyor. Sorunun devam etmesi durumunda Apple destek servisine başvurmanız gerekebilir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.