tarafından - Aralık 26, 2019
216 görüntüleme

Iphone kullanıyorsanız muhtemelen her insanın başına gelebileceği gibi Android’e geçiş yapmaya karar verebilirsiniz. Bu durumda aşağıda anlatacağımız adım adım yöntemlerle bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Artık günümüzde, kimse numarasını atarak kaybettiğinde bir başkasından tekrar istemiyor veya numarasını toplu bir şekilde değiştirmiyor. Bu durumlar artık günümüz teknolojisinde oldukça geride kalmıştır. Bu adımları takip etmeniz halinde bu sıkıntıların hiçbirini yaşamadan kolaylıkla işlerinizi halledebilirsiniz.

Aslında kişi ve resimlerinizi Google hesabınıza aktararak da ilelebet bir şekilde Google sunucularında muhafaza edilecektir. Bu bilgileri asla kaybetmezsiniz. Üstelik yeni Android telefonunuzu kaybetmiş olsanız bile. IPhone’dan Android telefona veri taşıma nasıl yapılır? Tabii ki 4 yöntemle bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

  • Kişi ve ajandayı Google Driva aktarmak,
  • Kişi listenizi ve ajandanızı ayarlar kısmından aktarmak,
  • Müzik parçalarınızı iPhone’dan dışarı aktarmak,
  • Resimleri aktararak,

Bu 4 yöntemle işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi maddeler daha da açalım.

1. Kişi ve Ajandayı Google Drive Aktarmak

Android’den İphone telefon geçiş için Apple markasının İos’e taşın uygulaması kullanılabilir. Ancak Andriod telefonlarda böyle bir uygulama bulunmamaktadır. Bunun yerine bu tip telefonlarda kullanılması için Google Drive uygulaması entegre edilmiştir. Google Drive yardımıyla tüm kişi listenizi, takviminizi ve resimlerinizi Google hesabınıza aktarabilir ve yedekleyebilirsiniz.

Tabii bu işlemi gerçekleştirmek için telefonunuzda Google Drive uygulamasının indirilmiş olması gerekmektedir. Oldukça basit yöntemdir. Not olarak şunu da belirtelim ki Google resimlerinizi aktarabilmek için tamamen kesintisiz ve bir miktar hızlı bir internet bağlantınız ihtiyacınız olacaktır.

Uygulamanın adı: İphone için Google Drive Uygulaması (Ücretisiz bir uygulamadır.)

  • Google Drive indirin,
  • Telefonunuza Android telefonda kullanacağınız Google hesabını bağlayın,
  • Sol köşede yer alan ızgara menüden kenar çubuğunu listeleyin,
  • Ardından da ayarları seçtikten sonra yedekle kısmına tıklayabilirsiniz.

Burada Kişiler, Ajanda ve Resimler bölümüne giderek daha fazla ayrıntı görebilirsiniz. Hatta istemediğiniz bir özelliği de devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca resim yükleme detayı oldukça veri ve zaman harcamaktadır. Kotu sorunu olan kitle bunu dikkate almalıdır. Yedekleme başladıktan sonra erişim izni karşınıza çıkacaktır. Onayladıktan sonra karşıya yükleme işlemi başlayacaktır. Hızlı bir ilerleme olmasını istiyorsanız bunun için Drive uygulamasını açık tutabilirsiniz.

Kişi Listenizi ve Ajandanızı Ayarlar Kısmından Aktarmak,

Kişi listeniz ve Ajanda da ki bilgilerinizi iPhone telefonunuzda bulunan ayarlar kısmından direkt olarak aktarabilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken tek şey, Google hesabını ekleyerek eşleştirmeyi yani sync’yi aktif etmektedir. Bu çok nadir tercih edilen bir yöntem çünkü işlem şeffaf değildir. Yani yapılan işlemleri tüm detaylarıyla kontrol ederek yapmalısınız.

  • Ayarlar menüsüne girin,
  • Eğer iOS 10.3 güncel ise profil bölümüne de tıklayabilirsiniz.
  • Gmail hesabınızı henüz ıPhone’la eşleştirmediyseniz, hesap ekle butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz.
  • Ardından Kişi listenizi ve ajanda eşleştirmesi seçeneğinin de aktif olduğundan emin olmalısınız.
  • Sonrasında ayarla seçeneğinden kişi listesinde varsayılan hesap bölümüne giderek Google hesabınıza rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.

İphone cihazınız otomatik bir şekilde kişi listesini Google hesabınıza aktarmaya başlayacaktır.

3. Müzik parçalarınızı iPhone’dan dışarı aktarın

Apple müzik veya Spotify gibi servislerini kullanırsanız da bu işlem oldukça basittir. Müzik koleksiyonunuz cihazlar arasında aktarmak epeyce basittir Bu yüzden hiçbir endişeye kapılmanıza gerek yok. Sadece doğru uygulamasını indirerek hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Apple müzik uygulamasının Android versiyonuda mümkündür.

Müzik uygulaması tam bir çeşittir bu yüzden tüm parçaları iPhone’dan Android telefona aktarmak mümkün değildir. Şimdi adım adım anlatırsak;

  • AnyTrans uygulamasında 7 günlük denem versiyonu ile PC veya Mac bilgisayarınıza indirin. Şarkıları aktarmak için bu uygulama oldukça iyidir. Programı indirip kurduktan sonra sarj kablosunu kullanarak gerekli bağlantıları sağlayın. Ancak AnyTrans uygulamasını açmadan kesinlikle iTunes’u kapattığınızdan emin olmalısınız.
  • Uygulama açıldıktan sonra pencerenin alt kısmında yer alan menü seçeneğine tıklatın,
  • Ses seçeneğinden müziklere geçiş yapın,

-Sonrasında müzik parçalarının listelendiğini göreceksiniz. Seçerek araç çubuğunda bulunan Mac vey bilgisayara gönder butonuyla gönderim işlemi başlayacaktır. Ayrıca işlem doğrulandığında bir doğrulama mesajı alacaksınız.

4.Resimleri Aktararak

İphone’dan Android sisteme resim göndermek için bir uygulama kullanmanız gerekmektedir. Bunun için İphoen cihazınızda Google Photos uygulamasından yardım alabilirsiniz. Tüm resimlerinizi Google’a atarak sonrasında Android cihazdan bunları indirebilirsiniz.

Hatta resimlerinizi iki cihaz üzerinden de hızlı bir şekilde aktarmak mümkündür. Bunun için yapılması gereken internetağlarının aynı olması gerekmektedir. Bu tip uygulamlara Send Anywhere, İnstashare vs. gibi uygulamak denmektedir. Sayıları da oldukça fazladır.

Biz örnek vermek adına İnstashare programını kullanacağız. Bu program adete AirDrop’a benzemektedir. Kullanımı rahat ve sadece Apple özel değildir

Uygulama adı: İnstashare İphone Uygulaması ( Ücretisizdir.)

  • Uygulamayı hem Android telefona hem de iPhone telefonunuza indirin,
  • Ardından Resimler uygulamasını açın,
  • Aktarmak istemilen resimlerinizi seçin,
  • Burada programın eklentisini kullanacağız. İlk sırada More seçeneğine tıklayarak programı aktif hale getirin,
  • Ardından açılan menüden Android cihazınızı seçebilirsiniz.

Resimlerinizi kablosuz bir bağlantı üzerinden aktarırken iPhone ekranının kapanmasına kesinlikle engel olmalısınız. İşlem bitene kadar ekran açık olmalıdır. Aksi halde resim sayınıza bağlı olarak da tabii işlem süreci epeyce uzayacaktır.

Ayrıca bu yöntemlere ek olarak da Google hesabınızla da bağlanabilirsiniz. Tüm verileriniz Google hesabınıza aktarıldığında aynı hesap üzerinden Android cihazınıza bağlanabilirsiniz.

Bunun için; Ayarlar menüsü, Hesaplar, Hesap ekle sistemini takip ederek ekleyebilirsiniz.

Tüm eşleştirmeler artık yapıldı. Kişi listesi, resimler ve ajanda eşleştirmeleri de aktif hale getirdiğinizden kesinlikle emin olmalısınız.

Evet, artık Android sisteme hoş geldiniz! Yöntemler oldukça basittir. Herhangi yöntemi deneyerek bu işlemleri yapabilirsiniz. Umarız yardımcı olabilmişizdir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.