tarafından - Aralık 27, 2019
118 görüntüleme

Instagram, insanların birbirleriyle mesajlaştıkları, fotoğraf paylaştıkları ve eğlenceli zamanlar geçirdikleri bir sosyal medya çeşididir. Bu sosyal medya uygulaması son zamanların en popüler olan ve en çok kullanılan uygulamasıdır. İnsanlar gün içerisinde sürekli bu uygulamada vakit geçirir, videolar izler ve istedikleri kişilerle mesajlaşırlar. Milyonlarca insanın kullandığı Instagram kurucusu tarafından kurulduğundan bu yana kullanıcı sayısını katlayarak artmaya devam ettiriyor. Uygulamanın en çok sevilen özelliklerinden birisi de kişilere mesaj göndermek ce onlardan mesajlar almak. Üstelik mesajlarda emoji, GIF gibi birçok seçenek yer alıyor. Kişiler ettikleri sohbetlerde istedikleri GIF seçeneklerini kullanarak mesajlar atabiliyor. Bu da mesajlaşmayı olduğundan daha eğlenceli hale getiriyor. Peki ınstagram mesajlarda gıf nasıl gönderilir?

Instagram Mesajlarda GIF Gönderme

Instagram uygulamasını kullanan ve bu uygulamada mesaj gönderen kişiler istedikleri GIF seçeneklerini gönderebilirler. Eğlenceli olan bu GIF seçenekleri bir süre önce uygulamanın özellikleri arasına eklendi ve kişilerin kullanması için aktif hale getirildi. Instagram uygulamasında GIF göndermek isteyen kişilerin aşağıdaki adımları izlemesi gerekir;

  • İlk olarak uygulamaya giriş yapılmalıdır
  • Ardından mesaj gönderilen DM kısmına girilmelidir
  • Mesajın gönderilmek istendiği kişi seçilir ve üzerine tıklanır
  • Gönderilecek kişi seçildikten sonra mesaj kısmının sol aşağısında bir etiket işareti vardır
  • Etiket işaretine tıklandığında sayfada GIF seçenekleri açılır
  • Açılan sayfadan istenilen seçenek seçilir
  • Seçilen seçenek gönder tuşuyla gönderilir

Yukarıdaki bu adımlar uygulandığında kişiler kolayca GIF gönderme işlemini yapabileceklerdir. Bu işlemi istedikleri zaman ve istedikleri kişiler için yapabilirler. Böylece gönderilen mesajlar ve yapılan sohbetler daha eğlenceli bir şekilde devam eder.

Gönderilen GIF Geri Alınabilir mi?

Instagram uygulamasında gönderilen mesajların geri alınabildiği herkes tarafından biliniyor. Kişilerin merak ettikleri ise gönderilen GIF ifadelerin de mesajlar gibi geri alınıp alınamadığı. GIF seçenekleri de tıpkı mesajlar gibi geri alınabiliyor. Yani kişiler istemedikleri kişilere yanlış GIF ifadelerinden gönderirlerse mesajın üzerine basarak geri çekebiliyor. Mesajın geri çekilmesi için yapılan işlemler GIF seçenekleri için de kullanılabiliyor.

Bilgisayarda Instagram GIF Gönderme

Bilgisayar kullanan ve Instagram uygulamasına da bilgisayardan giriş yapan kişiler sürekli olarak uygulama kullanımı sırasında sıkıntı yaşıyor. Bunun sebebi telefon ve bilgisayarlarda uygulamanın kullanım şeklinin biraz farklı olması. Bilgisayardan uygulamaya giriş yapanların mesaj gönderme gibi seçenekleri bir hayli zorlayıcı oluyor. Bu zorlayıcı durumlardan birisi de GIF yollamak.

Ancak bu işlem oldukça kolay şekilde gerçekleşebilir. Yapılması gereken tek şey uygulamaya giriş yapıldıktan sonra mesaj kısmının açılması ve bilgisayarın alt köşesinde yer alan GIF işaretine tıklanması. Bilgisayar kullanıcıları çoğu zaman bilgisayardan mesaj gönderme sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor. Bunun için GIF kullanımı telefonlar için çok daha kolay bu denenle çok daha yaygın.

Instagram Hikayelerde GIF Kullanımı

Instagram uygulamasındaki en aktif özellik hikâye yükleme özelliğidir. Kişiler gün içerisinde sürekli olarak hikâye paylaşımı yapıyor. Bu hikâye özelliğinde de sürekli olarak güncellemeler ve yenilikler meydana geliyor. Yeni efektler, yeni semboller ve bunlara benzer yeni özellikler sürekli olarak uygulamaya getiriliyor.

Bunlardan birisi de hikâyelere GIF ekleme özelliği. Bu özellik bir süre önce uygulamanın bünyesine eklendi ve kullanıcılar tarafından çok sevildi. Çok sevilen GIF özelliği neredeyse paylaşılan her hikâyede kullanılıyor ve kişiler bunları kullanmaktan büyük zevk alıyor. Onlarca GIF seçeneği arasından kişiler kendilerine veya hikâyelerine uygun olanları seçerek paylaşımlarına ekliyor. Peki, Instagram uygulamasında hikâyeye nasıl GIF ekleniyor?

Instagram Hikâyede GIF Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Uygulamanın en sevilen bölümlerinden birisi olan hikâye kısmına her geçen gün farklı bir yenilik getiriliyor. Bu sayede kişiler paylaşımlarını daha güzel ve anlamlı halde paylaşabiliyor. Hikâye bölümü uygulamaya uzun zaman önce eklendi ve eklendiğinden beri kişilerin en sevdiği bölüm oldu.

Bu bölüme gelen yenilikler ise her zaman kullanıcıları memnun etti. İnsanları memnun eden bir özellik ise GIF paylaşma özelliği oldu. Kişiler paylaştıkları hikâyelerde artık GIF seçeneklerinden yararlanabiliyor. Üstelik bunu yaparken hiç zorlanmadan pratik bir şekilde yapabiliyor. Hikâyede GIF paylaşımı yapmak isteyenler;

  • İlk önce uygulamanın hikâye bölümüne girilir
  • Hikâye bölümünde paylaşılacak olan gönderi seçilir
  • Paylaşılmak üzere yeni bir fotoğraf veya video çekilebilir
  • Ardından paylaşılacak hikâyenin üst kısmındaki etikete tıklanır
  • Etikete tıklandığında farklı seçenekler yüklenir
  • Seçenekler arasından GIF seçeneği seçilir
  • Buradan istenilen GIF seçeneğinin üzerine tıklanır
  • Daha sonra ekranda çıkan GIF istenildiği yere sürüklenir ve paylaşılır

Böylece kullanıcılar uygulamanın hikâye bölümünde GIF kullanmış olurlar. Paylaşımlarını da bu seçenekler üzerinden yapabilir ve her paylaşıma GIF ekleyebilirler.

Instagram Gönderi Olarak GIF Paylaşımı

Instagram uygulamasında GIF kullanımı yaygınlaştıktan sonra kullanım alanları da oldukça artış gösterdi. Mesajlarda, hikâyelerde hatta gönderilerde sürekli olarak GIF gönderimi ve paylaşımı yapılıyor. Çok sık olmasa da kişiler bu GIF seçeneklerini gönderi olarak da paylaşabiliyor. İstedikleri GIF seçeneklerinin profillerinde sabit olarak kalmasını isteyen kişiler bunu gönderi olarak takipçileriyle paylaşıyor. Fakat gönderi olarak GIF paylaşımı hikâye ve mesaj kısımlarındaki gibi kolay olmuyor. Kişilerin gönderi olarak GIF paylaşması için biraz çaba göstermesi gerekiyor.

Gönderi Olarak GIF Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Kişilerin GIF paylaşması için tek bir yöntem bulunuyor ve bu yöntem dışında hiçbir şekilde gönderi olarak GIF paylaşımı yapılamıyor. Bu yöntem ise paylaşılacak GIF seçeneğini videoya dönüştürerek paylaşım yapmak. Bu işlem çok uzun zamanlar alabiliyor ve bu uzun zamanlardan sonra paylaşım gerçekleşemeyebiliyor. Bu nedenle uygulamadan ve paylaşımlardan iyi anlayan birisinden yardım almak gerekebiliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.