Cemal Tekin
tarafından - Şubat 28, 2020
221 görüntüleme

 İdlib'de şehit sayısı yükseldi! Peş peşe açıklamalar

Son dakika haberi: İdlib'de rejim unsurlarının alçak saldırısı sonrası şehit haberleri geldi. Hatay Valisi Doğan: "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 22 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur" açıklamasında bulundu.

 

Hatay Valisi Doğan, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 22 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye'ye aldık. Tedavileri devam ediyor." açıklamasında bulundu.

KAN İHTİYACI YOK

Hatay Valisi Doğan, "Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur.Tüm tedbirler alınmış, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını, hastanelerin etrafında herhangi yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum." dedi.

 

Muhalifler Serakib'i aldı! TSK görülmemiş sevkiyata yeni takviyeler yaptı...

İdlib'den son dakika haberleri art arda geliyor. Suriye'nin İdlib kırsalında Esad Rejimi'nin saldırıları son 2 aydır giderek arttı. Saldırıların ardından 2 milyon insan İdlib'den Türkiye sınırına doğru göç etmeye zorlandı. Rejim unsurları, saldırılar sırasında Türkiye'ye bağlı gözlem noktalarına da taciz ve saldırılarda bulundu. Her saldırıya TSK tarafından misli ile karşılık verildi, yüzlerce Rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan İdlib'de taviz verilmeyeceğini ve gözlem noktalarına yapılacak her saldırıya misli ile karşılık verileceğini açıklamıştı. TSK, daha önce benzeri görülmemiş bir sevkiyat ile zırhlı araç ve komando takviyesi yaparken, muhaliflerin Serakib'i ele geçirmesinin ardından da büyük hareketlilik yaşandı.

 

 

İdlib'den son dakika haberi: Muhalifler Serakib'i aldı! TSK görülmemiş sevkiyata yeni takviyeler yaptı...

Son dakika... Suriye'de muhalifler ile Esad Rejimi'ne bağlı birlikler arasındaki çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Esad Rejimi'ne bağlı birliklerin konuşlu bulunduğu M4-M5 Karayolunun hemen kıyısında bulunan Srakib dün akşam düzenlenen operasyonla muhaliflerin eline geçti. Muhalifler, Esad Rejimi'ni bölgeden püskürtmeyi başarırken, Serakib'in merkezinde kontrolü sağladı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'de yaşanan insani kriz ve Esad Rejimi saldırılarının ardından bölgeye eşi benzeri görülmemiş bir sevkiyat başlattı. On binlerce komando bölgeye gönderilirken, zırhlı araç sayısı da on binlerle ifade edilmeye başlandı. Ancak sevkiyat hala sonlanmış değil. Bölgedeki hareketlilik sürerken, Hatay ve Kilis bölgesinde de askeri sevkiyata bağlı hareketlilik sürüyor. Türkiye dün Serakib'de yaşananların ardından Kilis'e topçu birliği takviyesi yaptı.

DOĞU'DAN VE BATI'DAN DESTEK BİRLİKLER GELDİ

Batı ve Doğu illerinden yola çıkan topçu birlikleri, topçu bataryaları, askeri araçlar, kara ateş destek birlikleri Kilis'e ulaştı. Askeri birlikler, Suriye sınırındaki karakol ve askeri üst bölgelerine sevk edildi. Sınır hattında askeri yoğunluk yaşanıyor.

 

GÖZLER 5 MART'TAKİ TARİHİ ZİRVEYE ÇEVRİLDİ

 

Rusya'nın Esad Rejimi'ne desteği sürerken, Türkiye Soçi Mutabakatı çerçevesinde Esad Rejimi'nin geri çekilmesini talep ediyor. Gözlem noktalarının kuşatılmasına izin vermeyen TSK, Rejim tacizlerine misli ile karşılık veriyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 5 Mart 2020 Perşembe günü İstanbul'da bir araya gelecek. Başkan Erdoğan, "4'lü zirve planlanıyordu. Ancak Putin, Merkel ve Macron arasında bir anlaşma söz konusu olamadı. Bu nedenle büyük ihtimalle Putin ile ben baş başa görüşeceğim" demişti.

 

Son dakika haberi: Muhalifler Serakib'i geri aldı! İşte Serakib bölgesinden ilk görüntüler...

 

RUS HEYET TÜRKİYE'DE

Dün Türkiye'ye Rusya'dan bir heyet geldi. Heyetler Ankara'da İdlib konusunu çözüme ulaştırmaya çalışıyor. Görüşmeler bugün de devam edecek. Ancak düğümün 5 Mart'ta liderler tarafından çözülmesi bekleniyor. Erdoğan ile Putin daha önce telefonda bir görüşme yapmış, Soçi Mutabakatı'na bağlılıklarını ifade etmişti.

 

 

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.