Hakan Bozkurt
tarafından - Mart 7, 2020
294 görüntüleme

Muhterem Nur’dan kötü haber

Arabesk müziğin efsane ismi ve baba lakabıyla bilinen Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

 

Bir süredir böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında olan Muhterem Nur’un bilinci kapanmıştı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitm ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Nur önceki gün yeniden yoğun bakım ünitesine alınmış, kan değerleri değişmesiyle solunum ve diyaliz cihazına bağlanmıştı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Muhterem Nur'un vefat haberi üzerine Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Muhterem Nur vefat etmiş. Balkan kızıydı. İlginç bir hayat öyküsü vardı. Herkes zanneder ki Müslüm Gürses’in hayatına girince Müslüm Baba’nın hayatı düzene girdi. Bilmezler ki Müslüm Baba o çelebi ve sessiz sedasız tavrı ile Muhterem Nur’un hayatına düzen getirdi. Rahmet olsun" dedi. 

MUHTEREM NUR KİMDİR?

Asıl adı Olga olan oyuncu ve şarkıcı Muhterem Nur 31 Aralık 1932'de Mamastır'da doğdu. Annesini ve babasını hiç tanımadı. Daha sonra “teyze” dediği bir kadın tarafından büyütüldü. 1942'de, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir kamyonun altında İstanbul'a kaçırıldı. Eyüp'e yerleştiler. “Teyze”si ona yeni bir nüfus cüzdanı çıkardı ve nüfûsa Muhterem Kısa adı ile kaydedildi.

İlkokulu Eyüp'te bitirdi, 14 yaşında yine Eyüp'te bir dokuma fabrikasında çalışma hayatına başladı. Bir subay ile evlendi ve bir oğlu oldu.

1950'lerin başlarında, mahalleden arkadaşı, Bulgaristan göçmeni Üftâde ile Beyoğlu turlarına başladı. Beyoğlu'nda, inzibat subayı olan, sonradan Film San Vakfı başkanlığı da yapan Ümit Utku tarafından keşfedildi. Ümit Utku'nun önerisiyle Muhterem Nur ismini kullanmaya başladı.

Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sinema hayatına 1951'de başladı. 1952'de  Osman Seden'in yönettiği "Kanun Namına" filmiyle adını duyurdu.

Muhterem Nur, çok sayıda filmde rol oldu ve ödüller kazandı.

 

'Muhterem Nur öldü' haberlerine açıklama geldi: Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor

 

Bir süredir böbrek yetmezliği ve solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tedavi altında olan Müslüm Gürses’in hayat arkadaşı Muhterem Nur’un vefat ettiği iddia edildi. Müslüm Gürses'in eski dostu Muhteşem Candan yaptığı açıklamada ‘Muhterem Nur yaşıyor, sağlık durumunda bir değişiklik yok’ dedi.

Bir süredir Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitm ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden Muhtrem Nur’un vefat ettiği haberi ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada yayılan bu iddiaya Müslüm Gürses’in eski dostlu Elenor Plak'ın sahibi Muhteşem Candan’dan açıklama geldi.

Cadan, yaptığı açıklamada; Muhterem Nur yaşıyor. Yoğun bakımda doktorları tarafından uyutulmaya devam ediliyor. Şu anda solunum cihazına ve diyaliz makinasına bağlı. Yarım saat sonrasını veya yarın ne olur bilemeyiz. Bütün sevenlerinden dua bekliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Yayınlanan: Gündem
Bunu beğenen ilk kişi ol.