tarafından - Mart 10, 2020
161 görüntüleme

Akıllı telefonlarda en fazla kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp uygulamasında İsrailli NSO Group adlı şirketin kullanıcı bilgilerini hacklediğini belirten Facebook ilgili firmaya dava açmıştı. İsrailli şirketin casus yazılımla ilgilenen bir firma olduğu da zaten biliniyordu. Firma iddiaya göre Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp uygulamasının açıklarını çözerek ünlü kişilerin bilgilerini çalmıştı. İki şirket arasında yapılan ilk davada casus şirket davaya katılmadığından dolayı davayı kaybetti. Ancak yazılım firması Facebook’u suçlayarak kurallara uymadıklarını iddia etti ve mahkeme kararına itiraz ettiler.

Hükmen Yenik Sayıldı

İki şirket arasındaki dava geçen hafta başlamıştı. İlk dava olmasına rağmen karşı şirket davaya katılmadığı için hükmen davayı kaybetti. Yani bu durumda Facebook hiçbir şey yapmadan davayı kazanmış oldu. İsrailli şirketse bu defa mahkemenin hükmü kaldırmasını istemekle kalmayarak Facebook tarafından şirketlerin davalarda davranması gereken kurallara uyulmadığı yolunda şikayette de bulundu. Ayrıca firmaya göre Facebook yalan söylüyor. Şirkete açılan davanın nedenini muhalifleri, gazetecileri ve İsrailli şirketin rakiplerini dinlemeleri oluşturuyordu. Hatta olayda yakın zamanda öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın adı da geçiyordu.

Katılımımız Zorunlu Değil

İsrailli firma yaptığı açıklamada Facebook tarafından davanın İsrail’deki yetkililere bildirilmediği ve bu nedenle de kendilerinin davaya katılmak zorunda olmadıklarını açıkladı. İsrailli şirket ayrıca Facebook’un açtığı davaya hazırlanabilmeleri için 120 günlük ek bir süre talep etti.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.