tarafından - Mart 10, 2020
84 görüntüleme

Güney Koreye ait teknoloji firması Samsung, Aplikasyon mağazası olan Galaxy Store'da Google Uygulamalarına da yer vermeye başlıyor. Hali hazırda Samsung Uygulama Mağazası içinde Google Çevirici ve Wear OS uyguları olmak üzere iki Google uygulaması sergileniyor fakat sergilenecek aplikasyon sayısının ilerleyen günlerde artacağı konuşuluyor.

Google Uygulamaları Başka Uygulama Mağazalarında da Bulunuyor

Dünyada kullanılan en popüler uygulama mağazası konumunda bulunan Google Play Store, akıllı telefon teknolojisi bulunan bütün telofon ve tabletler içerisinde ve bütün sertifika sahibi Android teknolilerinde hazır olarak yüklenmiş halde geliyor.

Play Store, işletim sistemi olarak Android kullananların aplikasyon ve oyun aldıkları ilk sırada bulunan kaynak konumuna sahip durumda fakat Amerika teknoloji fenomeni Google, kendi aplikasyonlarını Samsung Uygulama Mağazası üzerinde de yayınlamaya başlamış durumda. Hali hazırda Galaxy Store içinde sadece iki adet Google uygulaması bulunuyor.Bunlar; Google Translete ile Wear OS uygulamaları.

Ancak Galaxy Mağaza'da bulunan Google aplikasyonları sayısında ilerleyen günlerde bir artış gözlemleneceği bekleniyor. Akıllı telefon teknolojisi, akıllı saat cihazları, tablet cihazları ve akıllı televizyonlar için Android desteği veren Google, kendi aplikasyonlarını Realme ve benzeri diğer markalara ait uygulama merkezlerinde hali hazırda listeliyor.

Samsung Uygulamaları Zaten Google Play'deydi

Gözlerini bu defa Samsung Uygulama Mağazasına diken Google, uygulama sektöründeki üstünlüğünü daha fazlalaştırmaya çalışıyor. Kore firması Samsung ise, son zamanlarda, ürettiği android aplikasyonlarını zaten Play Store'da sergiliyor. Hali hazırda Güney Koreli teknoloji devinin Play Store'da yirmiden fazla uygulaması bulunuyor. Bu durum, kullanıcılara ait telefonlardaki hemen hemen bütün uygulamaların yalnızca bir kaynaktan güncellenebilmesini sağlıyor.

İlerleyen zamanlarda Galaxy Store üzerinde, Google' a ait uygulamaların sıralanmasını bekliyoruz. Google ile Samsung arasında büyüyen iş birliğinin yeni bir işareti olan bu durum, her iki teknoloji devinin de kullanıcılarına yarayacak daha iç içe geçmiş bir hizmet sağlamayı hedeflediğini gösteriyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.