tarafından - Ağustos 26, 2019
519 görüntüleme

Bilindiği gibi SEGA oyun sektöründe önemli bir logodur. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada SEGA'nın Japonya ülkesinde logo renginin bir ton farklı ortaya çıktı. Yalnızca Japonya'da farklı bir renge sahip olan logonun neden bu şekilde renklendirildiği merak konusu oldu. ABD yapım yönetmenliği doğrulanmasına rağmen, logodaki renk tonu farklılığının sebebi hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Logolar şirket veya ürünleri tanıtması bakımından özel bir öneme sahiptir.

Şirketlerin ürünlerini tanıtan logolar, şirketler arasındaki farklılıkları ortaya çıkarır. Logolar bir simgedir ve logolar bir şirketin tanınır olmasını sağlar. Bazı zamanlarda adı hatırlanmayan bir şirketin logosu hatırlanır. Logolar şirketlere göre değişir ve şirketlerin ayrı ayrı sembollerde logoları bulunur.

Logoların bir anlamı olduğu gibi anlamsız olan logolar da olabilir. Renklerin de logolar üzerindeki etkisi büyüktür ve renklere göre anlam ifade eden logolar vardır. İşte SEGA logosu da oyun dünyasına mal olmuş, oyun dünyasını anımsatan bir logodur.

SEGA Logosunun Japonya'daki Tonu

SEGA'nın Japonya'da kullanılan logosu çizim bakımından diğer logoyla birebir aynı olarak tasarlanmış. İki logo arasındaki tek farkın mavi renginin tonu olduğu görülüyor. Logoların ikisi de tıpatıp aynı ancak logolardan bir tanesi açık maviyi andırırken, diğeri ise koyu maviye çalıyor. Bu iki logoyu görenler renk tonu farklılığından dolayı bir tanesinin sahte olduğunu düşünebiliyor. Japonyalı geliştirici bu renk tonu farklılığını değerlendirerek, koyu mavi olan SEGA logosunun Japonya'ya özel bir logo olduğunu ve onaylı olduğunu açıkladı. Bu durumun fazla büyütülmesinin yersiz olduğunu açıklayan Yuichiro Kitao, bu renk tonu Japonya'nın SEGA logosunu simgeliyor dedi. SEGA ABD yapım yönetmenliği konuyla ilgili görüş bildirerek, Kitao'nun görüşlerini doğruladı ve SEGA logosunun dünyadaki tüm ülkelerde açık renkte olduğunu yalnızca Japonya'da koyu renkte olduğunu açıkladı. SEGA logosuyla ilgili bu renk tonu farklılığının bilinçli yapıldığını açıklayan Mullen, SEGA oyunlarının Japonya sürümlerinin birbirleriyle kıyaslanması için bu farklılığın tasarlandığını belirtti. Konuyla ilgili SEGA'dan herhangi bir açıklama gelmezken, logo konusunda tam açıklayıcı bir bilgi bulunmaması sektördeki diğer oyun tasarımcılarının merak konusu oldu.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.