tarafından - Mart 17, 2020
103 görüntüleme

Harp Arge şirketi Türkiye'nin yeni yerli silahını resmi olarak sundu. Şirketin yeni geliştirdiği teknoloji ile dronesavar boyutları küçülecek. Yeni teknoloji dronesavar silah sisteminin adı ise Es-60 Elektromanyetik silah oldu. Ayrıca silahın resmi tanıtımı TSK'ya sunuldu. Drone sadece eğlence alnında değil savaş alanında da etkili bir araçtır. Savaşlar için önemli bir konuma gelen drone için savunma amaçlı silahlar bile üretilmeye başlandı.

Harp Arge

Türkiye'de kurulan bu şirket dronesavar sistemleri hakkında önemli çalışmalar yürütüyor. Harp Arge şirketinin kullanıma yeni sunduğu araç ise Es-60 elektromanyetik silah isimli bir sistemdir. Bu sistemi resmi olarak TSK'ya sundu. Bu şirket sayesinde yeni anten teknolojisi ile 2.5 kilogram ağırlığındaki dronesavar sayesinde 3.5 kilometre mesafede bulunan droneları kısa sürede etkisiz hale getirebilecek durumdadır.

Anten Teknolojisi

Anten teknolojisi dronesavarların boyutlarını küçültmek için kullanılıyor. Türkiye'de bulunan bir üniversitenin radyo frekans ölçüm laboratuvarında hazırlandı. Hazırlanan bu yeni anten kullanılacak tasarlanan yeni dronesavar sistemi resmi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine tanıtımı yapıldı. Dronesavar sistemini tasarlayan ve geliştiren harp arge şirketi, yakın zamanda Ekba Holding tarafından satın alındı ve yatırım ağını oldukça genişletti. Harp Arge şirketi yeni Ekba Holding çatısı altında üretim bandı kurmak için çalışmalar yapmaya başladı. Üretim bandının tamamlanması ile Es-60 elektromanyetik silah için seri üretime başlanmış olacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: harp arge, dronesavar es-60
Bunu beğenen ilk kişi ol.