tarafından - Mart 23, 2020
76 görüntüleme

Çin'de ortaya çıkan Covid-19 nedeniyle dünya ekonomisi zor zamanlar geçirmekte. İnsanların evlerine kapanması sebebiyle sokaklar ve eğlence mekanları boş kaldı. Özellikle eğlence sektörü, çökme noktasına ulaştı. Bu sebepten dolayı bar ve kafelerde çalışan binlerce insan işsiz kaldı. Bu olayla ilgili Amazon CEO'su Jeff Bezos açıklamalarda bulundu.

Kişisel instagram hesabında paylaşımda bulunan Jeff Bezos, özellikle kafe ve bar gibi işletmelerde çalışan ve salgın sebebiyle işsiz kalan 100 bin çalışanı Amazon bünyesinde geçici bir süre çalıştırmayı umduklarını söyledi. Bezos, tüm zamanını Covid-19 salgınına ve bu salgından zarar gören insanlara harcadığını söyledi. Amazon şirketinin bu konu ile ilgili nasıl yardımcı olacağını da düşündüğünü belirtti.

Virüse Karşı Alınan Önlem

ABD'de salgının yayılması üzerine, temel ihtiyaç malzemelerine olan talep arttı. Amazon bu konuda çalışmalar başlatarak temel malzemeleri müşterilerine kısa süre içersin de dağıtmayı planlıyor.

Amazon, milyonlarca maskeyi personellerine dağıtacağını söylüyor. Çalışanlarına sosyal mesafe kuralının uygulanacağını da altını çizerek söylüyor.

Şirketin ABD'de bulunan ikmal merkezi personellerine Nisan ayı sonuna kadar, saatlik fazladan 2 dolar verilecektir. Amazon, ikmal merkezine ilk işi olarak giren insanlara saatlik olarak 15 dolar ödeme yapıyor. Şirket bünyesinde çalışan Avrupa ve İngiltere'de ki işçilerine de saatlik 2 dolar fazladan ödeme yapılacağını belirtiyorlar. Bezos, şirket çalışanlarına ücretli izin ve risk primi ödemesi yapılması gerektiğini de şirkete yazdığı mektupta belirtmiştir.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: amazon, jeff bezos
Bunu beğenen ilk kişi ol.