tarafından - Nisan 5, 2020
76 görüntüleme

Cupertino yerleşkesine ait teknoloji devi olan Apple, iOS işletimsel yazılımlarında bulunan asistan Siri uygulamasını daha akıllı bir duruma getirmek adına Voysis'in hisselerini aldı. Merkezi bu anlamda Dublin'de olan Voysis, yapay zekalara odaklı teknoloji üzerine çalışması ile tanınıyor.

Yapay Zeka Gelişimi Adına İlk Adım

Son yılların en çok önemli teknoloji kuruluşlarının başında olan Apple, son günlerde yapay zekaları geliştirme, artırma ve yenileme doğrultusunda teknolojiye daha çok önem vermeye başlayacak. Bu kapsam neticesinde firma, siri uygulamasının, bir bireyin doğal dilini cevaplama ve anlama yeteneklerini geliştirmek için Voysis’i çatısı altına aldı.

Voysis Yapay Zeka Yazılımları Geliştiriyor

Voysis, sistemlerin konuşulacak dili algılama yeteneğine yardımcı olma adına yapay zeka programlarını geliştirmesi ile biliniyor. Ayrıca daha önceki haber kaynaklarında yer almış bilgiler ışığında pek çok elektronik ticaret firması, Voysis tarafından oluşturulan, geliştirilen ve son teknolojik uygulamaları kullanması ile biliniyor

Geri Kalmamak Adına Yapay Zeka Hedefleniyor

Rakiplerine karşı olan yarışta geride kalmamak adına çalışmalar sürdüren Apple, bu doğrultuda son zamanların yapay zekalarını hedefleyen Laserlike, Turi ve Xnor gibi uluslararası kuruluşları satın almıştı. Öte yandan şirket, Voysis'le beraber yapılan sözleşmenin detaylarına ise değinmedi. Bu anlamda Voysis yazılım firmasının tam anlamıyla ne için ve ne üzerine çalışacağı merak konusu olmuşa benziyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: apple, siri teknolojisi, voysis
Bunu beğenen ilk kişi ol.