tarafından - Nisan 5, 2020
192 görüntüleme

Samsung uygulama geliştiricileri için yepyeni bir işe girişiyor. Uygulama geliştirici uzaktan test laboratuvar kurarak farklı bir sistem üretiyor. Kurduğu uzaktan test laboratuvarlarında uzmanların uygulamalarını muhteşem son model cihazlardan test edebiliyor. Bu uygulamaları telefonlarımıza indirmek ise oldukça kolay. Uygulamanın geliştiricileri bu uygulamaları yayına sunmadan önce mutlaka test ediyor.

Uygulamalar Hangi Cihazlarda Kullanıyor?

Geliştiriciler bu testleri denemek ve uygulamak için bu sistemlere uygun cihaz her an bulamıyor. Nedeni ise Samsung One Ul gibi Android sisteminin oldukça çok versiyonu mevcut. Uygulama geliştiricilerin uygulamaları Galaxy cihazlar için kullanılır şekilde ayarlanması gerekir.

Samsung bunu uzaktan sağlıyor. Bunun için program geliştiren Samsung bu işe büyük önem veriyor. Uygulamaları Remote Testing Lab Programı sayesinde yapıyor. Uzaktan test laboratuvarları kuruyor. Samsung bu girişimlerini geliştiricilerin işlerini en iyi şekilde yapmaları için yapıyor. Programları ile Galaxy Z film ve Galaxy S20 gibi harika cihazları uzaktan yönetmek için kullanıyor.

Geliştiricilerin İhtiyacı Olan Ekipmanlar

Samsung Galaxy telefonları bir buluta bağlarken geliştiricilerin seçtikleri cihazları uzaktan kullanmasını sağlıyor. Programı kullanmak işeyen geliştiricilerin şu ekipmanlara sahip olması gerekiyor;

  1. İnternet bağlantısı
  2. Bedava açılabilen Samsung Geliştirici hesabı
  3. Java Runtime Environment 7 veya üstü program
  4. Jawa Web Start

Bu koşullara sahip olan geliştiriciler programa katılıyor. Programın geliştiricilere faydası oldukça çok. Seçtikleri bir cihaza AKP dosyalarını yükleyebiliyorlar. Geliştiriciler bir başka geliştirici ile birlikte çalışarak testler yapılabiliyor. Programda ses donanımı, kamera ve çoklu dokunuş kullanılamıyor. Program geliştiricileri 5 saat boyunca kullanacağı krediler yüklenerek kolaylık sağlanıyor. Samsung'un en önemli hedef geliştiricilerin bu işlemleri pahali cihazları satın almadan uygulama yapabilmesi.

Yayınlanan: Teknoloji
Başlıklar: samsung, test laboratuvarı
Beğen (1)
Yükleniyor...
1