tarafından - Ağustos 22, 2019
570 görüntüleme

Marvel hayranları, yeni bir atak yaparak sony’yi basıp yerine örümcek adam'ı alacak. Son günlerde ortaya atılan bir iddiaya göre, sony'nin spider-man kararı sonrası marvel hayranlarının çılgın bir plan hazırladığı ortaya çıktı. Marvel filmlerine karşı hayranlık besleyen ciddi bir topluluk, Spider-Man karakteri konusunda meydana gelen anlaşmazlıklardan hemen sonra ipleri kendi eline almaya karar verdi. Bu hayran kitlesinin bir kısmı, karakterin şık kostümünü giyerek Sony’yi hedeflemeyi ve karakteri ‘evine geri getirmeyi’ planlıyor.

Hedef Sony

İnternet platformlarında ilk olarak ABD’deki 51. Bölge'ye bir hamle yapılması gündemde yer almıştı. Şimdilerde ise hedef Sony olacak gibi gözüküyor. Sosyal medya uygulamalarından olan Facebook’ta üç kişi tarafından paylaşıma sunulan bir etkinlikte, insanlara Spider-Man kostümü içerisinde Sony’yi basarak karakteri ‘evine geri getirmek’ için davette bulunuluyor. Bu baskının tarihi ise 31 Ekim 2019 olarak belirlendi. Bu tarih cadılar bayramına denk geldiği için insanların kıyafetlerine de net bir bahane bulunmuş oluyor. Marvel ve Sony, kendi aralarında yüksek seviyede tartışma ve anlaşmazlık yaşadı. Spider-Man Marvel Sinematik Evreni’nden ayrılırken Kevin Feige artık Spider-Man filmi yapmayacağını, Marvel da karakterin filmlerinde yapımcı olmayacağını ifade etti. Bu durum karşısında ortalık bir anda karıştı. Sonuç olarak Spider-Man bundan sonra marvel filmlerinde kesinlikle yer almayacak.

Hayran kitlesinin öfkesi şu durumda Sony’ye yönelik olarak devam ediyor. Sony ise dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını fakat Disney’in Kevin Feige’nin Spider-Man filmlerinde yapımcı olmaması kararına saygı duyduklarını dile getirdi. Japon devi ayrıca bu durumun gelecekte farklı bir şekilde değişebileceğini ümit ettiklerini söyledi. Sony ve Marvel, 2015 yılı içerisinde yine bir anlaşma yapmış ve Spider-Man filmlerini birlikte yapmayı düşündüklerini söylemişti. Spider-Man Far From Home, gelmiş geçmiş zamanların gişe rekoru yapan en iyi Sony filmi oldu.

Sony’nin en büyük film yapım şirketi olarak görev yapan Columbia Pictures, karakterin film haklarını 2000 yılında almıştı. Bu sonuçla birlikte Marvel ile ortak film yapımları öncesinde tam olarak 5 adet Spider-Man filmi çekmişti.

Yayınlanan: Eğlence
Bunu beğenen ilk kişi ol.