tarafından - Ağustos 28, 2019
62 görüntüleme

Apple gün içerisinde şaşırtıcı bir hamle yaptı. Yaptığı hamlede, aslında Eylül ayında erişimine izin verilecek olan işletim sistemi iOS 13 şimdiden beta olarak yayınlanmış oldu. İlk olarak Apple, işletim sistemi iOS 13’ün ilk ve yeni olma özelliği gösteren geliştiricisini yayınladı. Geliştirici öncelikle beta şeklinde yayınlanarak tüm bekleyenleri oldukça şaşırttı. Kullanıcılar ve sürümü bekleyenler aslında bu tanıtımın daha geç yapılacağını düşündüklerini söylüyorlar. Apple’in ise Eylül ayını beklemek istemediği ve erkenden işletim sisteminin tanıtımını yapmayı tercih ettiği görülüyor. Yapılan bu tanıtımın aslında betayı bekleyen kişiler için bir hayli şaşırtıcı oldu. Çünkü Apple yapılan güncellemeyi yayınlanan son betadan hemen sonra yayınladı. 1 hafta sonra geliştirici betanın yayınlanması bekleyenler için oldukça şaşırtıcı bir hal almış oldu.

Apple Ios 13 Eylül Ayında Cihazlarda Olacak!

Apple, bir geliştirici betasını yayınladığı Apple IOS 13 şimdiden çoğu kullanıcı tarafından merak ediliyor. Sürümün piyasaya verilmeden önce bir tanıtımını yapmak, yeni geliştiriciyi bekleyen kullanıcıları daha da heyecanlandırmış oldu. Bugün yayınlanan ve tanıtımı yapılan ilk ve yeni geliştiricisi beta sürüm, önümüzdeki ay kullanıcılara sunuluyor olacak. Eylül ayından itibaren iOS 13 cihazlardaki yerini alacak. Güncellemeler tüm cihazlardaki yerini almadan önce Apple, bir beta halini yayınlamak istedi. Bunun nedeni ise sürümün yayınlamasından sonra olası hataları önlemek olduğu söyleniyor. Bu nedenle hem deneme hem de tanıtım amaçlı ön güncelleme sürümü yayınlandı.

Eylül ayında ise sürümün ve geliştiricinin tamamının cihazlarda olması bekleniyor. Apple, iOS 13 için oluşturduğu son betayı birkaç hafta önce yayınlamıştı. Hemen ardından ise yeni geliştirici betasını daha yayınladı. Apple’ın hızlı bir şekilde yayınladığı bu geliştirici beta üzerinde ise kullanıcıları şaşırtan detaylar var. Apple, son yayınladığı betayı tanıtırken “iOS 13.1” olarak tanıttı. Yani bu demek oluyor ki artık iOS 13 betası kullanıcılar için bitti. Ayrıca yeni betanın artık tüm iOS cihazlar için hazır olduğu anlamına geliyor.

Gerekli hata düzeltmeler ve eksikleri ortadan kaldırmalardan sonra Eylül ayında iOS 13.1 kullanıcılar için hazır hale getirilecektir. Bu amaç için Apple, şimdiden çok çalıştıklarının açıklamasını yaptı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.