tarafından - Ağustos 28, 2019
84 görüntüleme

Kısa bir süre önce güvenlik ve içerik konusunda ciddi adımlarda bulunan Youtube video paylaşım sitesinden bazı içeriklerin bilerek kaldırılmadığı konusunda bir yorumda bulunuldu. Youtube tartışmaya sebep olacak bazı videoları bilerek kaldırmama yoluna giderek güvenlik konusunda kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Ofansif içeriklerin bulunduğu videolar için de aynı durumun geçerli olduğu konuşuluyor.

Serbest Platform Açıklaması

Youtube CEO'su olarak görev yapan Susan Wojcicki tarafından videolar hakkında bir takım açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalara göre bilerek rahatsız edici görüntülerin kaldırılmadığı yönünde bir tutum sergiledikleri ortaya çıktı. Güvenlik ve video içerikleri konusunda adım atmak için bir süredir sürekli çalışmaları bulunan kanalın böyle bir işlemde bulunması da kafa karıştırdı. Nedeni sorulduğunda ise kullanıcıların serbest bir platformda bulunmak istedikleri ve bunun için de içeriklerin rahatsız edici olmasına karşılık silinmediği şeklinde bir açıklama yapıldı.

Kanal bir süredir platformda yer alan kişilerin zorbalık veya taciz yoluna girmemesi için yorumların bile kontrol edilmesi için çalışmalar yapmaya başlamıştı. Bu tarz videoların yayılmasının nasıl engellenebileceği konusunda ise hala çalışmalar devam ediyor. Bu arada muhafazakar bir kullanıcı tarafından Vox hakkında homofobik kavramlar içeren bir paylaşımda bulunması da kanalın zor zamanlar geçirmesine neden olmuştur. Kanalın herhangi bir müdahalede bulunmaması ise daha çok eleştiriyi beraberinde getirmişti.

CEO tarafından yapılan açıklama genel politikalar hakkında herhangi bir açıklamaya yer vermiyor. Bunun yerine aile ortamı oluşturmak için kanal tarafından izlenecek olan belli başlı yolların açıklamasına yer veriliyor. Açıklamaya göre yasaklı içeriklerin oldukça hızlı bir şekilde kaldırılması planlanıyor. Yetkili kişilerin de olaya dahil olması amaçlanıyor. Sorunlu olarak adlandırılabilecek olan içeriklerin sayısının da azalması için çalışma yapılması bekleniyor. Aynı zamanda güvenilir içerik üreten kişilerin ödüller ile teşvik edilmesi yoluna gitmek de diğer amaçlar arasında yer alıyor. Bunlar sayesinde platformun daha da sağlıklı olması amaçlanıyor. Sorumluluk almak ve serbest bir ortam sunmak arasında denge sağlamak için emek verileceği de net şekilde ortaya koyuluyor. Gelişmeler şimdiden merak ediliyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.