tarafından - Eylül 2, 2019
203 görüntüleme

Volvo tarafından yapılan son açıklama ile birlikte otonom araçlar konusunda yeni bir işbirlikçi olduğu ortaya çıktı. Volvo ve Autoliv tarafından ortak bir şekilde yönetilen proje olan Zenutiy için CERN ile çalışmaya başlayacakları açıklandı. Bu durum projenin beklenenden daha kısa süre içinde ve daha gelişmiş bir şekilde tamamlanacağı yönünde yorumların ortaya çıkmasına neden oldu. İşbirliğinde bilgi havuzu bulunan CERN topluluğundan fazlasıyla yararlanılması bekleniyor.

CERN ve Proje Faydası

CERN birçok proje ve araştırma ile adını tüm dünyaya duyurmuş bir topluluk olmasından dolayı işbirliği fazlasıyla dikkat çekmeye başladı. Daha önce atom altı parçacıklarının ışık hızına yaklaştırılması yönündeki çalışmalar ile gündeme gelen örgüt 23 Avrupa Birliği ülkesinden bir araya gelen bilim insanlarından meydana geliyor. Bu nedenle yapılan çalışmalar bir veri tabanı eşliğinde toplanmaya devam ediyor.

İşbirliği yapan Volvo ve CERN için bu konuda ortak bir amaç bulunuyor. Şirket yeni tasarlanacak olan araçların hızlı hesaplamalar yapmak ve kazaları önlemek konusunda özellikler kazanmasını istiyor. Hızlı bir şekilde hesaplamalar yapılması kazalar ve meydana gelme olasılığı olan yaralanmaların engellenmesinde ciddi bir adım olarak görülüyor.

Zenuity isimli proje için bir blog yazısında şirket tarafından bazı açıklamalar yapılmıştı. Yapılan açıklamalara göre Zenuity yeni nesil arabaların kaza, ölüm ve yaralanma gibi konularda daha dayanıklı olmasını istiyor. Uzun vadede ise gelişimin hızlandırılması tutkusuna dayanıyor.

Parçacıkların çarpıştırılması ve nükleer araştırmaların güçlendirilmesi konusunda büyük bir veri deposu bulunan topluluğun hızlı bir şekilde Volvo ile birlikte çalışamaya başlayacağı konuşuluyor. Aynı zamanda veriden yararlanmak açısından bakıldığında Volvo'nun kazancının daha fazla olacağına kesin bir gözle bakılıyor. Aynı hedefle doğrultusunda çalışan iki grubun bir araya gelmesinin proje için en doğru adım olduğu da bildiriliyor.

Zeunity projesi için bilinen Çin, İsveç, ABD ve Almanya başta olmak üzere 600 kişiden fazla çalışan bulunuyor. Alınacak olan CERN desteğinden sonra ise tasarımların daha kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Şuan için herhangi bir tarih belirlenmesi hakkında bilgi verilmiyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.