tarafından - Eylül 4, 2019
68 görüntüleme

Çoğu uygulama için kullanıcılar tarafından talep edilen karanlık mod, geliştiriciler tarafından sürekli ertelenen bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Program geliştiriciler sebebi bilinmez bir ısrarla, karanlık mod desteğini en arka plana iterken, Whatsapp Web'e karanlık mod desteği geldi. Kullanıcılar artık Whatsapp Web'de karanlık modu kullanabilecek.

Ancak Whatsapp'e gelen bu destek Facebook geliştiricisinin eseri olmayacak. WhatsApp Web karanlık mod, farklı bir geliştirici tarafından gerçekleştirildi.

Karanlık Mod'un Geliştiricisi

Facebook’un mesajlaşma uygulaması WhatsApp Web, Windows üzerinden ya da Mac uygulamaları üzerinden kullanıcılarına hizmet sunuyor. Artık SMS’le mesajlaşma şekli tarihe karışırken, her gün yeni mesajlaşma uygulamaları ve özellikleri ortaya çıkıyor. Her ne kadar yeni ve teknolojik mesaj seçenekleri ortaya çıksa da, kullanıcılar karanlık kod isteğinden vazgeçmiyor. Sene başında Whatsapp tarafından açıklanan karanlık mod'un kullanılmaya başlanacağı konusu halen resmi olarak açıklanmadı. WhatsApp Web’de ise “m4heshd” adlı geliştirici tarafından karanlık mod paketi yayınlandı.

Whatsapp Web'de Karanlık Mod Nasıl Kullanılacak

Github sayfasında Windows uygulamasına ve MacOS uygulamasına WhatsApp Web’de karanlık modu kullanmak için geliştirilen yazılım paketi hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, yazılımın NodeJS kurulum şeklini kullandığı ve güvenlik açısından endişe edilecek bir durumun olmadığından söz edildi. Açıklamada dikkat edilmesi gerekli olan noktanın, yazılımın üçüncü parti olduğu için yine de çok özel bilgilerin dikkatli paylaşılması gerektiği konusuna değinildi.

Whatsapp Karanlık Modun Yüklenişi

Whatsapp Web'e karanlık modu yüklemek için aşağıdaki sistemi uygulayabilirsiniz. Windows ve MacOS bağlantılarını seçerek karanlık mod için gerekli olan dosyaları indirin. Ardından

WhatsApp Web uygulamasının tarayıcı sayfasını değil, resmi sayfasını açın. Bilgisayarınızdan bu işlemleri yaparken güvenlikle ilgili bir sorun olduğuna dair uyarı alabilirsiniz. Bu sebeple işlemleri yaparken ayarlar bölümüne yönlendirme olabilir. Böyle bir yönlendirme olursa izin vermeniz gerekir. İndirme işlemi sonrasında WADark adlı dosyayı çalıştırın. Bu dosya çalıştığında artık

WhatsApp karanlık modda kullanılacak. Eğer karanlık modu kullanmak istemezseniz indirdiğiniz WADark dosya klasörünü silebilirsiniz. Karanlık mod kullanımı en çok bataryayı fazla kullanmadığından kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Bu sebeple bu durumun tüm geliştiricilerce fark edilmesi önem taşıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.