tarafından - Eylül 6, 2019
116 görüntüleme

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp için her geçen gün daha fazla özellik eklenmesi söz konusu oluyor. Son olarak bir kaç ay kadar önce yapılan güncelleme sayesinde sesli mesajların okunmasını daha da kolaylaştıran bir durum özelliklere eklendi. Eklenen özelliklere göre artık bildirim olarak gelen sesli mesajlar bildirim çubuğundan kolay bir şekilde dinlenebiliyor. Önceden ise uygulamaya girmek ve kontrol etmek gerekiyordu.

Yeni Özellik

Uygulamanın çok sık kullanılır olması devamında bir takım güncellemelerin gelmesine neden oldu. Bunların başında ise sesli mesajlar geldi. Kayıtlar veya mesajlar daha önce sadece uygulamayı açtıktan sonra okunması mümkün olan bir mesaj türüydü. Artık uygulamaya girmeden sadece bildirim ekranından bile sesi dinlemek mümkün hale geldi. İOS için daha yeni bir uygulama olan bu özellik ise kullanılır hale gelmeden önce denemeler yapılıyor.

Deneme Yolu

İOS tarafından kullanılır olmadan önce denemesi yapılmasına karar verilen özellik için Whatsapp oldukça farklı bir yol denemeye karar verdi. Telefon numarasının sonu tek rakam olanlar deneme yapabilirken çift rakam olanların ise denemesine onay verilmiyor. Bu sayede değişik bir deneme yolu ile İOS özeliğinin test edilmesi amaçlanıyor. Özellik test edildikten sonra yeni sürüm ile birlikte kullanılır olmaya başlanıyor. Uygulamanın neden böyle bir test yolu denemeye karar verdiği ise bilinmiyor.

Metin Mesajı Sorunu

Bu özelliğin yarım kaldığını düşünen bir kesim daha bulunuyor. Whatsapp sesli mesajlara bildirim üzerinden dinleme imkânı veren özelliği devreye soktuğunda geriye nasıl cevap verileceği sorusu kalıyor. Bu soruya göre şuan için sadece metin mesajı ile cevap verilebiliyor. Aynı şekilde sesli mesajları okumaya imkân veren özelliğin cevabı da bu şekilde vermeye izin vermesi gerektiği de tartışılıyor. Bildirim üzerinden cevap verilmesi kolaylık olarak algılanıyor. Okundu bilgisi ise bildirimden dinlendikten sonra değil, uygulamaya girdikten hemen sonra yollanıyor. Bunun için bu özelliğin daha da geliştirilmesi konusunda fikirler bulunuyor. Uygulamanın denenme yolu ise şimdiden farklı yorumların yapılmasına neden oluyor. İlerleyen günlerde iyileştirmeler bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.