tarafından - Eylül 9, 2019
99 görüntüleme

Popüler marka Huawe'nin Gmail uygulamasının yerine kullanacağı yeni sistem nihayet belli oldu. Ünlü arama motorlarından olan Google ile yaşadığı problemler sebebiyle Android işletim sistemini ve Google servislerini kullanmakta zorluk yaşayacak olan Huawei, bu sorunlar için çeşitli çözümler arıyor.

Gmail Sistemi

Dev firmanın Gmail sistemi sorunu konusunda gittiği seçeneklerden bir tanesiyse İsviçreli Proton Mail oldu. Google ile oldukça tartışmalı bir diyalog içerisinde bulunan Huawei’nin, şifreli e posta servisi ProtonMail’i gelecek dönemdeki mobil cep telefonlarında kullanabileceğine dair bildirimler yer alıyor. İsviçreli ProtonMail’in CEO olarak görev yapan kişisi Andy Yen, yaptığı basın açıklamasında şirketin servisinin gelecek yıllardaki Huawei cihazlarda öngörülü olarak karşımıza çıkabileceğini ya da uygulama mağazası olan AppGallery’nin içerisinde yer alabileceğini ifade etti.

Ceo'dan Açıklama

Protonmail'in ceosu Yen, açıklamalarında şirketin karar aşamasında olduğunu ancak netlik kazanmadığını ifade etti. Huawei’nin bu kararı almasının temelinde Mayıs ayında ABD’nin Çinli firmayı kara listeye yüklemesiyle yani ABD’li şirketlerin Çinli şirketle yapacağı işbirliğinde özel izne tabi olması yer almıştı. Bu kısıtlamaların Google’ın Android işletim sisteminin son güncellemelerine etki etmesi ve Huawei’nin Gmail gibi önem arz eden uygulamaları kullanıcılarına sunamaması şirketi bir takım önlemler almaya yöneltti.

HarmonyOS Geliyor

Teknoloji devi Huawei, bu alanda gelişmeler kaydederek kendi işletim sistemi olan HarmonyOS’u tasarladı ve geliştiricilere de uygulama mağazasına servislerini getirmeleri için direktiflerde bulundu. Yen, yayınladığı blog ve kategori yazısında ProtonMail’in Google Play Store’da her zaman yer alacağını ve Huawei’nin uygulama mağaza sistemine geçerse Google engel koysa bile İsviçreli şirketin müşterilerinin uygulamaya erişiminin sağlanacağı konusundan bahsetti. Google ve Huawei ise şu an bu iddialar hakkında hiçbir yoruma yer vermedi.

Bloomberg Intelligence analisti Charles Shum, firmanın kendi çözümlerini geliştirmiş olmasına rağmen Huawei’nin önümüzdeki 1 yıl içerisinde Çin dışındaki ülkelerde satışlarının tam olarak yarı yarıya düşebileceğini ve bunun nedeninin de kullanıcıların Google Haritalar gibi Google servislerine ulaşamaması olacağını söyledi. Yen, Huawei ile olan şirket ortaklığının ProtonMail’in servislerini daha yüksek bir kullanıcı portföyüne açacağını dile getirdi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.