tarafından - Eylül 10, 2019
119 görüntüleme

Oyunseverlerin gözde oyunları arasında yer alan, World of Warcraft Classic'in sunucuları, DDoS saldırılarına maruz kaldı. Güncellemeler sonucu, sorun şimdilik çözüldü ama önümüzdeki günlerde tekrar bazı sıkıntıların ortaya çıkabileceği konuşuluyor. Bu sebeple ilgililer sorunu tam manasıyla çözüme kavuşturmak için yoğun bir biçimde çalıştıklarını açıkladılar. Birçok sahte istek gönderilerek, sunucuların işlem kapasitesinin üzerine çıkmaya zorlayan DDoS saldırıları, World of Warcraft Classic sunucularını hedef aldı. DDoS saldırıları, Blizzard Kuzey Amerika Destek Ekibi tarafından etkisiz hale getirilse de oyunda aksamalar olması muhtemel görülüyor. İlgililer bu noktada oyuncuları uyarıyorlar.

World of Warcraft Classic'in Sunucuları Tekrar Açıldı

Popüler oyunlardan biri olan World of Warcraft Classic sunucuları, işlem kapasitesinin üzerine çıkmaya zorlandı. Peki bu nasıl oldu? Bu çok sayıda sahte istek gönderilerek yapılıyor ve bu tarz saldırılara, DDoS saldırısı deniyor. Bu saldırının hedefi olan World of Warcraft Classic sunucuları kısa süre kapalı kaldıktan sonra yeniden açıldı. Saldırının etkisiz hale getirilmesinde, Blizzard Kuzey Amerika Destek Ekibi'nin de katkısı vardı.

Edinilen bilgiye göre, DDoS atakları, dün başladı. UkDrillas adlı Twitter hesabının sahibi saldırıların sorumlusu olarak görülüyor. Bu hesaptan, her saldırıdan yarım saat önce bir uyarı tweeti atıldı. Sunucular çöktükten sonra ise, tüm gönderiler silinerek hesap askıya alındı. Bununla birlikte, UkDrillas adlı Twitter kullanıcısının saldırıların sorumlusu olup olmadığı açıklanmadı.

Saldırılar devam ederken, Twitter üzerinden açıklama yapan Blizzard, bir sorun olduğunu doğruladı ancak, çözeceklerini söyledi. Ayrıca, Blizzard, oyun deneyimleri olumsuz yönde etkilenen oyunculardan özür dilemeyi de ihmal etmedi.

Kuzey Amerika Destek Ekibi tarafından gece yarısı bazı açıklamalar daha yapıldı. Güncellemeler ve kararlı sunucular konusunda bilgi verilen açıklamada, önümüzdeki günlerde küçük çaplı bazı sorunların yaşanabileceği konusunda da uyarı yapıldı.

World of Warcraft Classic, oyun dünyasına sansasyonel bir giriş yapmış ve Twitch'te anlık izlenme rekoru kırmıştı. Kısa bir süre içerisinde, ulaştığı popülerlik, oyunu ister istemez hedef haline getirdi. Bununla birlikte, oyunseverler, Blizzard'ın alacağı önlemleri ve oyunun tamamen sorunsuz bir şekilde oynanabilmesini dört gözle bekliyorlar.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.