tarafından - Eylül 10, 2019
121 görüntüleme

LG, oyun oynanılan sırada daha az yırtılma meydana gelmesini sağlayan ve büyük boyutlarda ekrana uyum sağlayan G-Sync özelliğini bu senenin OLED televizyonlarına da getiriyor. Ocak ayı içerisinde yapılan CES fuarında NVIDIA, daha fazla büyük G-Sync uyumlu ekranların getirileceğine dair söz vermiş bulunuyordu. Bu sözü hayata geçiren ilk şirket LG olmakla beraber 2019 model OLED TV’lerin donanım yazılımlarına güncelleme getirecek olan firma, dayanak sağlayan oyunlarda ‘yumuşak ve yırtılmasız’ bir tecrübe sunacağını ifade ediyor. LG televizyonların tamamı aynı zaman diliminde güncelleme almayacak. Bununla birlikte LG, bu büyük adım sayesinde HP’yi G-SYNC özellikli televizyon dünyasında tek başına bırakmıyor olup bu kervana kendisi de katılıyor.

LG Markasının Güncelleme Yapılacak Televizyonları Belirlendi

LG’nin bu güncellemeden geçecek televizyonları da en nihayetinde açıklanmış bulunuyor. Güncelleme öncelikli olarak 2019 senesinin 65 ve 55 inçlik özelliklere sahip E9 modelleri ile 77, 65 ve 55 inçlik C9 modellerini kapsayacak şekilde yayınlanmış olacak. Bu güncelleme 2019 model OLED TV serisini oyuncular bakımından çok daha cazip bir duruma getiriyor. Bu seri dâhilinde yer almakta olan televizyonlarda, değişken yenilenme sürati (VRR), HDMI 2,1 Otomatik Alçak Düzeyde Gecikme Modu (ALLM) tarzında birtakım özellikler de bulunuyor.

LG OLED TV’lerinde Uyumluluk Desteği ve HDMI VRR Özellikleri

NVIDIA pazarlama sorumlusu Matt Wuebbling, ‘ LG’nin 2019 OLED özellikteki TV’lerine G-Sync Uyumluluk desteğini ve GeForce RTX 20 serisi GPU’lara destek sağlayacak HDMI VRR teknolojisini getirmekten ötürü çok heyecan duyuyoruz’ tarzında bir açıklamada bulunuyor. Bugüne değin bu gibi özelliklere sahip yalnızca bir televizyon bulunmakta olup, bu model HP’nin 65 inçlik ve 5000 dolar değerindeki televizyonu Omen X Experium markası idi. NVIDIA G-Sync Ultimate etiketli bu ürün halen daha LG’ye nazaran daha iyi (fakat daha yüksek meblağlarda) bir opsiyon olarak yerini koruyor. LG marka televizyonlar için G-SYNC uyumlu olacak şekilde bir isimlendirmeye gidiliyor çünkü içlerinde yer alan işlemciler, HP’de olanın aksine NVIDIA değildir.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.