tarafından - Eylül 11, 2019
97 görüntüleme

DDR4 ile bundan daha fazla ne kadar hız arttırabileceğimiz konusu tartışıldığı sırada yine, yepyeni bir hız rekoruna imza atıldı. MSI ile gerçekleştirilen ortak çalışmalar nihayetinde meydana gelen bu rekorun akabinde yeni kırılacak olan rekorlar için de hız düzeylerinin kestirimleri hakkında tahminler ve bir nevi çalışmalar yapılmaya başlanıyor. Geride bıraktığımız son birkaç ay içerisinde uzmanlar DDR4 RAM’i 6 GHz hız seviyesine yükseltmek için mümkün mertebe uğraşsalar da bu hususta bu ana kadar kayda değer herhangi bir başarı elde edilemedi. Gelmekte olan yeni izahlara göre hafıza frekansı kapsamında yeni bir dünya rekorunun 6 Gaz’ı aşan hız büyüklüğü ile kırılmış olduğu duyuruluyor.

G. Skill Nitelikleri

HWBot dâhilinde yapılan bazı değerlendirmelere göre G. Skill’in, en süratli 20 DDR4 frekansı içerisinden yalnızca 15 adedini kapsıyor olduğu görülüyor. G. Skill Başkan Yardımcısı olan Tequila Huang, uzunca bir zamandır amaç edinmiş oldukları 6 GHz Ram süratine en nihayetinde eriştikleri için son derece heyecanlı ve gururlu olduklarını ifade ederken, bu oldukça mühim olan dönüm noktasını MSI ile işbirliği içerisinde başardıkları için de çok mutlu olduklarını belirtiyor.

Ulaşılmak İstenen Yeni Hız Hedefi

Bunun üzerine tüm bu tekâmül ve ilerlemelere bakıldığı vakit karşı karşıya kalınan temel soru ise DDR4 ile bu raddeden daha fazla ne denli ileri gidilebileceği sorusu oluyor. Bu bağlamda konu ile ilgili birtakım oranlamalar ve tahminler yapılıyor olsa dahi, yapılmış olan bu tahminler içerisinde en sahici, en realist kabul edilen hız değerinin ise 6,5 GHz hız değeri olduğu son derece açık ve net bir biçimde gözler önüne seriliyor. Pek çok kişi ise ortaya çıkan bu değerin büyük oranda optimist olduğunu belirtiyor ve aynı zamanda bu alandaki beklentilerini düşük tutuyor. GPU’lar haricinde hala daha ulaşılamayan 10 GHz hız engelini bir şekilde aşmak için DDR4 azımsanamayacak derecede yetersiz görülüyor ve DDR5 olmadığı takdirde bu hedefin elde edilmesinin güç olduğunu belirtiyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.