tarafından - Eylül 11, 2019
91 görüntüleme

iOS 13'ün çıkış tarihi, düzenlenen lansman toplantısı sonrasında nihayet açıklandı. Lansman etkinliği süresince; konu hususunda tek bir kelime dahi edilmeyen iOS 13'ün piyasaya çıkış tarihi netlik kazandı.

Iphone Ios 13'ü Piyasaya Sürecek

Yeni özellik karanlık mod, performans gücü geliştirmesi, orjinal Siri sesi ve çok daha fazlası cihazda yer alacak. Ünlü cihaz markası Apple, son model cep telefonlarını piyasaya sürmeden yaklaşık 1 gün önce, 19 Eylül'de eski telefonlarına yükleyeceği iOS 13 desteğini duyuracak. Apple, daha önceden yaptığı gibi bu kez de bir sonraki versiyon iPhone ile beraber yeni iOS sürümünü kullanıma açacak. 19 Eylül 2019 tarihinde; iPhone 11’lerin piyasaya sürülmesinden 1 gün önce yayınlanacak olan iOS 13, geçtiğimiz haziran ayı başlarında WWDC konumunda düzenlenen bir etkinlikte tanıtılmıştı, ancak ne zaman kullanıma açılacağı hakkında net bir tarih belirlenmemişti.

Iphone 11 Serisi

Yukarıdaki açıklamalara bakıldığında ise Apple'ın, son versiyon iPhone 11 serisini kullanıcıya sunmadan hemen önce iOS 13’ü yayınlayacağını kesinlikle öğrenmiş olduk. Kullanıcı kitlesinde oldukça yüksek bir beklenti ve merak uyandıran iOS 13'te, karanlık mod ekranı, performans tedavileri, Siri'nin sesinde yapılan ses değiştirmeler de dahil olmak üzere pek çok farklı yenilik yer alıyor.

Yapılan Yenilikler

Şimdi cihaz üzerinde yapılan bu yeniliklerin tümü hakkında bilgiler paylaşıyoruz. iOS 13’e 'karanlık mod' resmen damga vuracak diyebiliriz. Teknoloji devi şirketin daha önce WWDC’de belirttiği gibi, iOS 13, çeşitli performans yenilemeleri, tweaks ara yüz, temel uygulamalar için son güncellemeler ve daha fazlasını kapsayacak. Fakat yapılan bu yeniliklerden en dikkat çeken ve göze çarpan özelliği ise haberiyle bile Android’e bir darbe yapmış olan iOS 13’e özel olarak tasarlanan 'Karanlık Mod' oldu. Farklı uygulamalarda çoğu insanın bir hayli beğendiği ve tercih ettiği karanlık mod özelliği, tüm yerleşik Apple sistem uygulamalarında çalışabilir konumda olacak ve Apple ile anlaşmalı olan üçüncü parti uygulamalarında da pratik bir şekilde kullanılabilecek. Bu özelliklere ilaveten Apple’ın demirbaşları olan 'Hatırlatıcılar', 'Haritalar', 'Notlar' mutlaka cihazda yer alacak.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.