tarafından - Eylül 16, 2019
126 görüntüleme

Windows 10 işletim sistemi için yayınlanan son güncellemeyi yapan kullanıcıların internete bağlanma sorunları yaşadıkları öğrenildi. Son zamanlarda işletim sistemine dair yapılan güncellemelerin oluşturduğu sorunlara çözüm arayışları sürerken son güncellemede de sorunlar yaşanması kullanıcıların keyfini kaçırdı. Yapılan güncellemelerle daha iyi ve hızlı işlem yapmayı amaçlayan kullanıcılar artık internete bağlanma sorunlarını da yaşadıklarından dolayı firmaya tepki gösteriyorlar. Üstelik bu sorunun ortadan kalkmasının tek yolunun yapılan güncellemeyi ortadan kaldırmak olduğunu belirten kullanıcılar firmanın bu tarz sorunlara karşın kesin çözüm bulmasını istiyorlar.

Çok Fazla Sorun Var

Windows 10 güncellemesi yapan kullanıcılar çeşitli soysa medya araçlarını kullanarak sorunlarını dile getiriyorlar. Güncelleme sonrası kullanıcıların tepki gösterdikleri sorunları arasında Başlat menisi sorunları, ses sorunları. Usb bağlantısı sorunları ve internet bağlantısı sorunları yer alıyor.

Sorun İntel İşlemcili Bilgisayarlarda Daha Yüksek

Kullanıcıların yorumlarına bakılırsa bu sorunlar daha çık İntel işlemciye sahip bilgisayarlarda yaşanıyor. Bu işlemciyi kullanan bilgisayar sahipleri güncelleme sonrası internete bağlanma sorunu yaşıyorlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen kullanıcılar internet sürücülerini tekrar yükleseler dahi sorun ortadan kalkmıyor. Kullanıcılara göre sorunun tek çözümü "KB4515384" kodlu güncellemeyi bilgisayardan kaldırmak. Çünkü bu güncelleme Ethernet kartını devre dışı bırakarak internet bağlantısına engel oluyor.

Microsoft’tan Açıklama

Microsoft güncelleme sorununa dair bir açıklama yaparak son güncellemenin sadece İntel ve Broadcom işlemciye sahip cihazlarda yaşandığını bildirdi. Yapılan açıklama sonrası firmanın yeni bir güncelleme yayınlayarak bu sorunlara bir çözüm bulması kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.