tarafından - Eylül 16, 2019
122 görüntüleme

Bir süredir Google’da görev alan Laura Nolan, istifa nedeninin yapay zekâların silah yapımında kullanılmaya başlanacağı ile ilgili olduğunu açıkladı. Katil robotlar üzerine çalışan Google’ı suçlayan Laura, bu şekilde bir plana dâhil olmak istemediğini dile getirdi.

Katil Robotlar Dünya Savaşı Başlatabilir

Google tarafından geliştirilmeye çalışılan katil robotlar, Laura’nın ifadesine göre her an savaş başlatabilir. Laura Nolan, bu nedenle bu robotların acilen yasaklanmasını ve denetlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Katil Robotlar İnsan Kontrolünden Çıkabilir

Katil robotların sayısının artmasıyla insanlığa zarar riskinin de o kadar artacağını söyleyen Laura Nolan, bu aletlerin savaş yasaları dışında felakete neden olabileceğini belirtti. Ayrıca katil robotları durdurmak için kampanyaya katılıp insanları bilinçlendirmeye çalışırken, bir yandan da robotların insanların kontrolünden çıkabileceklerine dair uyarılarda bulundu.

Maven Projesi

Laura Nolan, bu proje bazında geliştirilen silahların askerle sivil halk arasında herhangi bir ayrım yapamayacağını belirtti. Bu nedenle katil robotların İHA’lardan kat kat tehlikeli ve kontrol edilemez olduğunu dile getirdi.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.