tarafından - Eylül 17, 2019
52 görüntüleme

Otonom yani sürücüye ihtiyaç duymayan araçlar son yılların en önemli araştırma konularından biri. ABD gibi ülkeler de bu tür teknolojilere büyük yatırımlar yapıyor. Amerika Ulaştırma Bakanlığı tarafından 3 eyalete verilen toplam 30 milyon dolar değerindeki para otonom sürüş AR-GE ihtiyaçları için kullanılacak. Virginia, Ohio ve Michigan destek verilen eyaletler olarak belirtiliyor.

Her gün başka bir destek açıklayan ABD bu sefer de otonom araçlar için hibe sağlıyor. Virginia 15, diğer eyaletler ise 7,5 milyon dolarlık hibe aldılar. Bu hibeler otonom araçların geliştirilmesinde kullanılacak. Özellikle otomobil endüstrisiyle bilinen Michigan eyaleti hibeyle rahat bir nefes alacak.

Michigan Üniversitesi ve eyaletteki otonom araçlar geliştirmeye çalışan diğer firmalar beraber çalışarak hibeyi kullanacaklar. Özellikle kırsal alanlarda yapılan sürüşlerle otonom araç teknolojilerinde büyük bir gelişme kaydedileceği belirtiliyor.

Ohio Eyaletinde Otonom Araçlar

DriveOhio adındaki bir firma özellikle kırsal bölgelerdeki otonom sürüşü geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacağını açıkladı. Firma genel olarak yeni projelere yer verecek.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.