tarafından - Eylül 18, 2019
50 görüntüleme

Intel’in, tiger lake işlemcileri en sonunda ortaya çıktı. Intel’in ıce lake'ten bile çok daha seri olacak tiger lake işlemcileri gün yüzine çıktı. Son günlerde AMD karşısında bir tık geride kalan Intel, bu açığı kapatmak için aralık vermeden hızlı bir sistemle çalışmaya devam ediyor.

Twitter İletisi

Sosyal medya platformlarından olan Twitter hesabı üzerinden bir kullanıcının paylaştığı verilere göre Intel, 12. nesil GPU'ları kullanmaya devam edecek. Tiger, Lake serisi üzerinde yoğun bir şekilde çalışma yapıyor. Intel’in Ice Lake işlemcileri, daha çok yeni ve geçtiğimiz ay içerisinde piyasaya sunuldu. Yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen henüz dağıtımına bile tam anlamıyla start verilmemiş olan Ice Lake serisi işlemcilerin hemen sonrasında Intel’in gelecek nesil 10 nm Tiger Lake serisi üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

İşlemci Özellikleri

Bir Twitter kullanıcısı tarafından gönderilen iletide, çok fazla detay yer almıyor fakat var olanlar oldukça güçlü görünüyor diyebilmemiz mümkün. Paylaşılan tweet'e göre işlemciler, 4 çekirdek, 8 sanal işlemci ve (overclock) hız yükseltme destekli 3,4 GHz frekans gücüne sahip görünüyor. Bir diğer dikkat çeken gelişme olarak ise L3 cache hafızasının12 MB olması gösteriliyor.

Tiger Lake ve Yeni GPU

Gelen bir haberle birlikte Tiger Lake'ın 12. nesil GPU’lar ile geleceği konuşuluyor. Bir karşılaştırma yapılması gerekirse, Intel’in dizüstü bilgisayarlarına özel işlemcisi Ice Lake Intel Core i7-1068G7, sadece 8 MB L3 önbellek kapsıyor. Bu sebeple ele geçirilen bu işlemci doğruysa 10. nesil selefinden çekirdek başına 1 MB daha fazla önbellek sağlayacak denilebilir. Bu önbellek yükselişi ise şüphesiz çok daha hızlı bir performans ortaya koyacaktır. Hatta bu yeni işlemci, Tiger Lake donanımlı Ultrabook'ları bile oyun oynamak için aktif duruma getirebilir ve sektörde olan işleri farklı bir boyuta getirebilir.

Bunlara ek olarak oyundan bahseden bir başka bilginin, bu Tiger Lake-U işlemcisinin 12. nesil bir GPU'ya sahip olacağını ortaya atıyor. Bu durum çok şaşırtıcı görünmesede beklenen bir atak fakat önceki dönemlere göre 11. nesil GPU’ların sunduğu büyük gelişmelere nazaran yeni nesil işlemcilerin neler yapabileceğini görmek etkileyici bir durum olarak görünüyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.