tarafından - Eylül 19, 2019
110 görüntüleme

Futbol oyunları konusunda son derece önemli oyunlardan bir tanesi olan PES için en güçlüsü demek yanlış olmaz. Oyunun 2020 sürümünde firma tarafından yapılan bazı yama ve içerikleri hakkında açıklamalar oldu. Açıklamalar neticesinde geri dönüşlerin dikkate alındığı ve yamanın şekillendiği yorumları ortaya çıktı. Oyunculardan gelen şikayetlerin değerlendirildiği ve buna göre şekillendirme yoluna gidildiği aktarıldı. Aynı zamanda en çok konuşulan detay olan hakemlerin faul kararı hakkında da yenilik yapılmasını amaçladıkları söylendi. Gerçeğe yakın bir şekilde uygulama olması adına çalışmaların devam ettiği de aktarıldı.

Gerçek ve Demo Farkı

PES oyunlarının gelişiminden sorumlu olan ekip Facebook'tan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda bazı eleştirilerin üzerinde duruldu. PES 2020'nin satışa açılan demosu için oldukça fazla talep ile karşılaşılması söz konusu olmuşu. Ama gerçek sürüm ile demo arasında ciddi farklılıkların olduğu da gelen şikâyetler arasında sıklıkla yer aldı. Satışa sunulan ve demo olmayan sürümde sert hareketler olmasına rağmen hakem tarafından doğru alınmayan kararların olması oyun severlerin bazı sorunlar yaşamasına neden oldu. Ek olarak demonun daha hassas olduğu ve gerçek sürümün daha az hassas olduğu konusunda da bazı yorumlar yapıldı.

Hataların Düzelmesi

Ekip olarak yapılan açıklamada hata olarak aktarılan kısımların düzeltilmesi için çalışma yapıldığı konusuna odaklanıldı. Düzeltildiği konusunda emin oldukları özelliklerin başında ise faul kararları yer alıyor. Faul kararı alarak alınan ve demoda yer alan bazı hareketlerin gerçekten faul olmadığını fark etmelerinden dolayı bunun düzeltilmesi yoluna gidildi. Aynı zamanda gerçek hayatta oynanan futbola oldukça yakın olması için de çaba sarf ettiklerini açıkladılar. Demode var olan ve gerçek sürümde hata olarak karşılaşılan tüm adımların düzeltildiğini söyleyen ekip herhangi bir sorun oluşturduklarını düşünenlerden de özür diledi.

Ekim Ayında Düzenleme

Bahsedilen hataların düzeltilmesi için yapılan işlemlerin ise ekim ayında kullanılır olması bekleniyor. Bu sayede yamanın oldukça yakın bir süre içinde kullanıcılar ile buluşmasına dikkat ettikleri sonucu da çıkıyor. Bunun için fazla beklemek zorunda kalmayacak olan meraklılar ise oldukça memnun oldular.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.