tarafından - Eylül 20, 2019
102 görüntüleme

Microsoft, katlanabilir nitelikte olan telefonlardaki önemli bir sorunu ortadan kaldıracak bir teknolojiyi patentli hale getiriyor. Yeni teknoloji yardımıyla telefon, kullanıcın hangi ekranı gördüğünü belirliyor ve kullanılmayan ekranı devre dışı bırakıyor. Son iki yıldır katlanabilir özellikteki telefonlar ile ilgili fazlasıyla bilgiye ulaşıldı, hatta örneklerine bile rastlandı. Bu tarz telefonların en çok tartışılan problemlerinden biri ise kullanıcıların telefonu katlı bir halde kullanırken hangi ekrana bakması gerektiği oluyor. Bununla beraber Microsoft bu problemi ortadan kaldıran kolay bir çözümü patentli duruma getiriyor.

Microsoft’un Yeni Patenti Bugün Yayınlandı

Microsoft’un bugün ilan edilen yeni patenti, çok ekrana sahip bir cihazda kullanıcının bu ekranlardan hangisine odaklandığını belirleyebilen son derece pratik bir sisteme aittir. Patentin izah kısmı cihazın ivmeölçer verilerine dayanak oluşturarak belirli bir hareketi tepsi edebileceğini ifade ediyor. Yani cihaz, kullanıcının o an hangi ekranı kullanmakta olduğunu tespit edebiliyor.

Patentle Beraber Gelen Yeni Teknolojinin Belli Başlı Özellikleri

Patentte yer almakta olan bir bölüme göre bu teknolojinin bir diğer özelliği de güç kullanım seviyesini, cihazın kullanılmayan ekranı aktif etmemesi sebebiyle azaltması olarak kabul ediliyor. Ayriyeten bu teknoloji cihazda yer alan içeriği kullanıcının ekranın getirmesinin yanı sıra kullanılmayan ekrandaki dokunmatik detektörünü devre dışı bırakıyor. Katlanabilir nitelikteki telefonların ekran kısmını elle manüel olarak seçmek yerine cihazın kendisinin otomatik bir şekilde seçebiliyor olması son derece yararlı bir işlev olarak görülüyor. Bununla birlikte kullanıcının kullanmayı tercih etmediği ekranın devre dışı kalması dolayısıyla güç kullanım miktarının düşmesi de bir hayli büyük bir artı olarak geçiyor. Microsoft’un sunduğu bu patent pek çok kişinin zihnine şirketin katlanabilir telefonlar çıkarmak üzere çalışmalara başladığını getiriyor olabilir. Yalnız birçok patent gibi bu patentte yer alan teknolojinin gelecek zamanlardaki cihazlar üzerinde kullanılıp kullanılamayacağı bir soru işareti olarak kalıyor. Pek tabii son çıkan patentte yer almakta olan teknoloji kullanıcıları hoşnut edebileceğinden, bu tarz bir teknolojiye denk gelmek çok da olanaksız olmuyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.