tarafından - Eylül 23, 2019
89 görüntüleme

Apple firması, geçtiğimiz günlerde Aftechmobile isimli bir firma tarafından dava edildi. Apple cihazlarında kullanılan ‘Kısayollar’ isimli uygulamanın patent hakları nedeniyle dava edilen şirket, henüz dava süreciyle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Uygulamanın Patent Haklarında İhlal Gerekçesi

Apple, ABD adliyesinde Cuma açılan 28 patent davasıyla birlikte Aftechmobile tarafından dava edildi. Davanın ana konusu ise, Apple firmasının cihazlarında yer alan ve ‘Kısayollar’ adı verilen uygulamanın patent haklarını ihlal ettiği yönünde.

Aftechmobile firmasının Cuma günü ABD adliyesine sunduğu hak ihlali raporunda, Apple firmasını kısayollar uygulamasının patent hakları nedeniyle dava ettiğini belirtiyor. Aftechmobile firmasının kendi tasarladığı ve patent hakkına sahip olduğunu belirttiği bir uygulama ile, kısayollar uygulamasının taban tabana benzer olduğu iddiası da dava konusunda yer alıyor.

Geçtiğimiz senelerde de sık sık patent ihlali davalarının ana hedefi olan Apple firması, bu defa tanınmamış bir firmanın patent ihlali şikayetinde ana hedef halini aldı. Aftechmobile olarak LinkedIn sayfasında yer alan şirketin yalnızca iki çalışanı bulunuyor.

Kısayollar Uygulaması Nedir?

Kısayollar uygulaması, Apple cihazlarında kullanılabilen bir uygulamadır. Uygulamanın kullanıcılara sunduğu temel işlev, kullanıcıların pek çok farklı uygulama üzerinde kullanabildikleri kısayollar üretmelerini sağlamaktır.

ABD adliyesine Aftechmobile firması tarafından taşınan davada, firma Apple’ı bu uygulamayı ‘Kısayollar’ uygulaması olarak kopyalamak ve pazarlamak gibi hak ihlali beyanları ile suçluyor.

Apple Dava Süreciyle İlgili Açıklama Yapmadı

Aftechmobile, Cuma günü ABD adliyesine taşıdığı Apple’ın hak ihlali davasının yanı sıra Salesforce adlı siteyi de dava ettiğini belirtti. Bir CRM platformu olan ve işletmelere web odaklı çözümler sunan Salesforce sitesine açılan davanın detayları konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Apple firmasının ve Salesforce sitesinin henüz bir açıklama yapmadığı dikkatlerden kaçmıyor. Yasal süreci patent iddiasıyla başlatan Aftechmobile hakkında ise kesin bir bilgiye ulaşılmış değil. Çünkü firmanın internet sitesine ulaşılamadığı gibi, firmanın iş beyanında ise iki adet çalışana sahip olduğu görülüyor. Şirketin bu iki firmayı dava konusuna dahil ederek ne amaçladığıysa merak konusu oldu.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.