tarafından - Eylül 24, 2019
169 görüntüleme

Android sistemini bilgisayar üzerine taşıyabilen Bilss Os; vulkan grafik apu desteğine nihayet kavuştu. Android ROM’unu bilgisayarda çalıştırabilmenize imkan sağlayan Bliss OS için yeni bir sürüm yayınlandı. Yayınlanan yeni ve son sürümle beraber Bliss OS, bundan sonra Vulkan Grafik API’ını destekleyecek nitelikte olacak.

Popüler Sistem

Android, akıllı mobil cihazların en popüler işletim sistemi olarak çalışmasına rağmen masaüstünde hiçbir gerçeklik gösteremiyor. Android işletim sistemini bilgisayarda çalıştırmak için ise Bliss OS sürümü devreye giriyor. Android Pie tabanlı Bliss OS, Nisan 2019 tarihi itibariyle x86 PC’ler için Google Play Store desteği ile beraber piyasaya sürülmüştü.

Proje Ekibi

Projenin arkasında yer alan geliştirici ekip, Bliss OS’u son olarak güncelledi ve işletim sistemi artık Vulkan Grafik API’ını destekliyor.

Sistemi Aktifleştirme

Bliss OS’un son güncelleştirmesini yükledikten sonra gelişmiş GRUB menüsü üzerinden açılabilen Vulkan API’ı, GRUB komut satırına VULKAN=1 istemi yazılarak da aktif edebiliyor. Son yapılan güncelleme gelişmiş olsa bile bazı hatalarla karşılaşılabiliyor. Android işletim sistemini bilgisayar üzerinde çalıştırmak isteyen kullanıcıların Bliss OS’u denemesi öneriliyor. Fakat bu yeni sistemin tam olarak oturmadığını söylemekte de fayda görülüyor. Ayrıca Bliss OS, geliştiriciler için tasarlanan bir sistem.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.