tarafından - Eylül 24, 2019
163 görüntüleme

Bir reddit kullanıcısı, AMD'nin ıntel'e atmış olduğu rekor farkı gösterdi. AMD'nin Intel'e attığı büyük farkı gösteren gafikler reddit üzerinden paylaşıma açıldı. Intel ve AMD arasında sürekli devam eden bir rekabet olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. AMD'nin hem popülerlik hem de satış konusunda yaşadığı artış bir sır değil fakat bir Reddit kullanıcısı, AMD'nin yaşadığı son başarılarını gerçekçi bir perspektif üzerinden incelememizi sağlıyor.

Ürün Yelpazesi

AMD'nin hem popülaritesini arttırması hem de satışlarında bir artış yaşadığı bir sır olarak görünmüyor. Son günlerde hem AMD Ryzen 7 3700X hem de AMD Ryzen 5 3600, Intel'in tüm ürün yelpazesini geride bırakarak büyük bir farkı ortaya çıkardı. Bu, sadece AMD'nin baskın olan gücünü savunmak için yeterli olacaktı. Fakat çılgın bir Reddit kullanıcısı olan ingebor, AMD'nin son on yıl içerisinde ne kadar yol katettiğini gösteren bir sürü satış verisi ele geçirdi.

Son Veriler

Açıklanan son verilere göre AMD, 2018 yılının sonundan bu güne satılan işlemci totalında Intel’i açık ara geride bıraktı. Fakat bu durum; AMD’nin daha yüksek seviyede gelir elde etmesiyle sonuçlanmadı. Çünkü Intel, işlemcileri için ortalama olarak daha fazla ücret talep ediyor. Reddit kullanıcısı ingebor, her bir işlemcinin ortalama satış fiyatını kayıt altına alan bir grafik ortaya çıkarmış ve bu grafiğe bakıldığında Intel'in, yıllardır çok daha yüksek fiyatlara sahip olduğu görülüyor. Bu nedenle AMD, daha fazla işlemci satsa dahi Intel'den çok fazla gelir elde edemiyor. Reddit kullanıcısı ingebor tarafından iki dev şirket arasındaki rekabet grafik üzerinden incelenebiliyor.

Öne Çıkan Ürünler

Grafikler incelendiğinde AMD, çok yakın süre zarfında gelirlerde ve işlemcilerin ortalama satış fiyatları konusunda büyük bir artış yaşamış görünüyor. Oluşturulan ve paylaşılan bu grafik, kesinlikle aylara göre etiketlenmemiş fakat AMD'nin Ryzen 9 3900X'in öncülüğünü yapmış olduğu Ryzen 3. nesil dizisini piyasaya sürdüğü sırada yükselişin başladığı açık ve net bir şekilde anlaşılıyor. Yaşanan bu büyük rekabet paylaşım yapılan grafik üzerinden incelenerek detay bilgilere ulaşılıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.