tarafından - Eylül 25, 2019
126 görüntüleme

Bilim insanlarının uzun zamandır üzerinde çalıştığı proje artık ortaya çıktı. Teknoloji tutkunlarına göre devrim niteliği olarak biliniyor. Katlanabilir batarya uzun süren çalışmalar sonunda yapmayı başardılar. Katlanabilir bataryalar günümüzde birçok alanda kullanıldığı biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda piyasaya çıkan oldukça ses getiren katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Hali hazırda telefon pazarında çok fazla yer bulduğu söylenemez. Ama teknoloji severleri mutlu ettiği söylenebilir.

Belli başlı markaların henüz katlanabilir telefon pazarında olmadığı bunun üzerinde çalışmadıkları anlamına gelmediği biliniyor. Yakın zamanda diğer markaların da katlanabilir telefonları piyasaya süreceği biliniyor.

Katlanabilir telefonların en büyük sorunu bataryalardı. Bilim insanların uzun uğraşları sonucu artık katlanabilir bataryalar hayatımıza girmeye başlayacağı biliniyor. Yapılan araştırmalara göre katlanabilen bataryaların herhangi bir sızdırma yapmadığı yapılan testlerden başarı ile geçtiği biliniyor.

İsviçreli bilim insanlarının ürettiği katlanabilir piller daha önce üretilen ticari aynı mantık ile çalışan bir yapıya sahip olduğu söyleniyor. Bilim insanlarına göre katlanabilir bataryalar günümüz de birçok alan da karşımıza çıkacağı gelen söylentiler arasında. Katlanabilir bataryaların, katlanabilir telefonların içerisine muhtemelen ileriki zamanlar da pazar payının büyümesi ile gireceği biliniyor.

Katlanabilir telefonlar da önce telefon, tablet, bilgisayar hatta giyilebilir teknolojik giysilerin içerisine daha önce girer ise kimse bu durumu yadırgamayacağı söyleniyor. Zira pazar payının oldukça etklili bir neden olduğu apaçık ortada. Yeni katlanabilir telefonların gelmesi katlanabilir bataryaların hayatımıza girişini kolaylaştıracak.

Günlük Yaşamda Katlanabilir Bataryalar

Bilim insanların ürettiği katlanabilir bataryalar hem incelme özelliği var hem bükülme hem de uzama özelliğinin olması teknoloji açısından oldukça sevinçle karşılandı. Katlanabilir bataryaların sadece katlanabilir telefonlarda değil saatler, bilgisayarlar, tabletler gibi günlük hayatımızın birçok yerinde yakın zaman da kullanılacağı söyleniyor.

Ayrıca katlanabilir bataryaların diğer bataryalara göre daha az malzeme kullanıldığı ve az malzeme kullanılmasından dolayı ileri ki dönemler de maliyeti düşüreceği söyleniyor. Katlanabilir bataryaların ileri ki dönemler de teknolojik cihazlardan çıkıp yine son dönem de oldukça popüler olan teknolojik giysilerin içerisine girebileceği konuşlan iddialar arasında yerini alıyor.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.