tarafından - Eylül 25, 2019
141 görüntüleme

Windows 10 Microsoft şirketi tarafından hazırlanan işletim sistemidir. Teknik özelliklerine göre Microsoft tarafından hazırlanan önceki Windows işletim sistemlerinden seçilir. Windows 10 için hangi programlar uygundur? Bu programlar nasıl çalışır? Programlar kullanıcılara hangi avantajları sağlar? Programların ücreti ne kadardır? Bu ve diğer soruların yanıtını aşağıdaki bilgilerde bulabilirsiniz.

Windows 10 İçin Hangi Programlar Yüklenebilir

Windows 10 işletim sistemi ile çalışan bilgisayar ve tabletler için uygun olan en iyi programları sizler için listeledik.

Nextpad

Nextpad en yaygın formatlarla çalışan, kullanımı kolay bir metin editörüdür. Bu program yalnızca dokunmatik ekranlarda kullanılmak üzere tasarlandığı için yalnızca Windows 10'lu tabletler veya telefonlar için uygundur. Program ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak yaklaşık 2,5 dolarlık tek bir ödeme yaparak rahatsız edici reklamları kapatabilirsiniz.

Kod Yazarı

Bu program programcılar ve BT alanındaki uzmanlar için tasarlanmış bir metin editörüdür. Python, HTML, CSS, PHP, XML, Ruby ve benzeri dillerin sözdizimini vurgular. Bazı diller için, otomatik düzeltme işlevleri, sözdizimi hatalarını ve benzerlerini arar. Program ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak bu düzenleyiciyle çalışabilmesi için cihazınızda Windows 10 Fall Creators Update sürümü olmalıdır.

GIMP

Fotoğraf işleme denince akla ilk Photoshop programı geliyor. Evet, bu programın işlevselliği çok büyük, ancak program donanımı için çok büyük hacim talep ediyor. Photoshop yerine ücretsiz olarak GIMP programını kullanabilirsiniz. GIMP, tüm popüler görüntü formatlarını (PDF ve PSD dahil) destekler, işlemede, katmanlarda, hareketli dosyalarda ve çok daha fazlasında çalışmak için çok sayıda araç içerir.

LibreOffice

Çoğu kullanıcı çeşitli belgeler için (sunumlar, metin dosyaları, tablolar vb.) Microsoft Office'i kullanmağı tercih eder. LibreOffice yaygın belge biçimlerini destekleyen tamamen ücretsiz bir ofis yazılımıdır. Bir kullanıcının ihtiyaç duyduğu hemen hemen tüm görevleri çözmenize yardımcı olacak birkaç bileşeni (metin modülü, formüller ve şekiller için editörler, DBMS, sunumlar oluşturma ve düzenleme modülü) kendinde birleştirir.

BatteryMode

BatteryMode Pil gücünü izlemek için ilginç bir program. Bununla, gadget'ın enerji tüketimini hem bağımsız hem de otomatik olarak kontrol edebilirsiniz. Esnek ayarlara ek olarak, sonucu bir metin belgesine kaydederken her zaman pil durumunu tümleşik tanılama ile kontrol edebilirsiniz. BatteryMode tamamen ücretsizdir ve sinir bozucu reklamlar içermez.

FluentFileExplorer

Popüler arşivler ve belgeleri PDF ve MicrosoftOffice biçimlerinde açmak için yerleşik araçları kullanmanıza izin veren dosya yöneticisidir. FluentFileExplorer OneDrive, Box ve diğerleri gibi bulut depolama hizmetleriyle senkronize etmenize olanak tanır.

TorrentGear

En basit torrent programıdır. Sadece almakla kalmaz, aynı zamanda mıknatıs bağlantıları ve torrent dosyaları yoluyla da dosya gönderir. Uygulama, indirilen dosyalara öncelik vermek ve her bir torrent ile çalışırken hız sınırı olasılığı dışında neredeyse hiçbir ayara sahip değildir.

AIDA64

Bilgisayarlar için popüler bir tanılama programıdır.

Exaile

Program basit bir arayüze sahip olup, müzik dosyaları ile çalışmak için yeterli bir araç kümesidir. Yalnızca sabit sürücünüzde depolanan müziğin keyfini değil, aynı zamanda çevrimiçi radyo istasyonlarını da dinleyebilirsiniz.

BluetoothBatteryMonitor

Pil seviyesini izlemek için hazırlanan programlardan bir diğeri. Yalnızca bu uygulama yalnızca tablet veya dizüstü bilgisayarı değil, kablosuz bağlantıya sahip cihazların şarjını da izler. Uygulama, gadget'ın gerçekte ne kadar çalışması gerektiğini gösterir.

Realarm

Uygulamada, kurulu alarmların adlarını yeniden adlandırabilir, alarmın başlaması için tam ve yaklaşık zamanı ayarlayabilir, istenen tarihler için alarm ayarlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

RazerCortex

Oyunlar için bir sistem optimizerdir. Programı kullanırken, Cortex sanal parasıyla oyun kazanmak için harcayabileceğiniz kredi hesabına sahip oluyorsunuz.

Windows 10 Program Ücretleri Ne Kadar

Windows 10 işletim sistemi için hazırlanan programların bazılarını ücret ödemeden kullanabilirsiniz. Bazı programlarda sadece sıkıcı reklamlardan kurtulabilmek için belli bir ücret talep olunur. Yukarıda sıralanan programların bazıları, örneğin BluetoothBatteryMonitor pil izleme programı, ücretlidir, fakat program üreticileri üründen memnun kalmazsanız, satın alımdan sonraki 14 gün içinde programın tam maliyetini iade edeceğine söz veriyorlar. Windows 10 programlarının bazıları, örneğin RazerCortex, kullanıcılardan belli bir ücret talep etmez, fakat bu programları kullanabilmek için Razor hesabi gerekir. Ücretsiz sunulan programları sınırsız deneme süresi ile kullanabilirsiniz. Program tasarımcılarının çoğu kendi programlarını geliştirmek, oluşan sorunları zamanında tespit edebilmek için hazırlanan yeni ürünleri (programları) ücretsiz kullanıcılara sunuyorlar.

Windows 10 Programları Hangi Avantajları Sunar

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar veya tabletlerinize ücretli veya ücretsiz programlar yükleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Programlar size bazı avantajlar sunar:

  • Dosyaları kısa zamanda düzenlemek mümkün.
  • Anında çeviri programları ile hızlı çeviriler yapmak mümkün.
  • Müzik, fotoğraf dosyaları daha rahat kullanılabilir.
  • Ücretsiz programları deneme şansınız olur.

Yukarıda örnek olarak gösterilen programlar size Windows 10 işletim sistemli tablet veya bilgisayarlarda daha fazla avantaj sağlamağa yardım edecektir. Bu programların çoğu büyük hacimli olmadığından iş süresi (örneğin, yüklemeler) uzamaz. Programları denemeniz için size gerekli olan tek şey hızlı bir internet bağlantısıdır.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.