tarafından - Eylül 26, 2019
121 görüntüleme

Akıllı telefonlar her ne kadar şık ve gösterişli bir görünüme sahip olsa da bu telefon modellerinde de bazı nedenlere bağlı olarak kendi kendine kapanıp açılması söz konusu olabiliyor. Akıllı telefonlarda yer alan yazılımsal ve donanımsal sorunlar sonucunda cihazın kendi kendine kapanıp açılmasına neden olabiliyor. Bu da telefonun kısır bir döngüye girmesi anlamına geliyor.

Yazılımsal Problemlerden Kaynaklı Olan Hata

Cihazınız devamlı olarak kendiliğinden kapanıp açıldığında bu durumda yapmanız gereken ilk şey cihazınızın yazılımında herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmektir. Bu gibi sorunlar daha çok Android İşletim Sistemli akıllı cep telefonlarında meydana gelebiliyor. Bu bakımdan cihazınızdaki işletim sisteminin Android işletim sistemi olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Daha çok cihazınızdaki işletim sisteminin güncellenmesine bağlı bu sorun meydana gelebiliyor. Bu durumda yapmanız gereken cihazınızın yazılımsal bölümünde sıfırlama işlemini gerçekleştirmektir.

Bu işlemi gerçekleştirmek için de cihazınızı yeniden açmalısınız. Fakat cihazınız sürekli yeniden açıldığında ise güvenli mod üzerinden açmalısınız. Akabinde sıfırlama işlemi gerçekleştirerek cihazınızı yazılımsal özellik üzerinden fabrika ayarlarına geri döndürmeniz gerekiyor. Fakat bu işlemi yaptığınız halde cihazınızdaki sorun devam ediyorsa bu durumda sorun donanımsal problemlerden meydana geliyor olabilir.

Donanımsal Problemlerden Kaynaklı Olan Hata

Akıllı telefonunuzda oluşan sorun yazılımsal kaynaklı olmadığı takdirde donanımsal kaynaklı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu bölümde ise en çok karşılaşılan sebep ise bataryada meydana gelen problemlerdir. Öyle ki cihazınızın bataryası eskidiğinde, yıprandığında bu durum doğrudan cihazınızda da olumsuz etkiler yapabiliyor. Bu durumda ilk olarak pilleri kontrol etmelisiniz. Pillerin sorunlu olduğunu kim zaman batarya doldurulmasında kimi zaman cihazınızı şarj esnasında anlayabilirsiniz. Şarjınız %100 düzeyinden anında %50 düzeyine düştüğünde bu duruma benzer problemler mevcut demektir. Bu durumda yapmanız gereken tek şey bataryayı değiştirmektir. Fakat orjinal batarya satın almaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda benzer sorunları yeniden yaşayabilirsiniz.

Ana Kart Problemi

Cihazınızın bataryasını değiştirdiğiniz halde sorun halen devam ettiğinde yapmanız gereken ana kart kısmını kontrol etmektir. Ayrıca genellik akıllı telefon üretici firmaları tarafından cihazın garanti süreci devam etmesi durumunda bu tarz problemleri ücretsiz olarak çözümlüyorlar. Bu durumda yapmanız gereken cihazınızı satın aldığınız firma servisine başvurmaktır. Ana kart problemleri ciddi sorunlar olduğundan cihazınızı sadece ilgili firma servisine teslim etmelisiniz.

Sistem Verileri Ön Bellek Bozulması

Özellikle Android işletim sistemli akıllı telefonlarda cihazın kendiliğinden kapanıp açılmasına neden olan sorunlardan biri sistem verileri ve ön bellekte bozulma sorunudur. Android cihaz güncelleme sırasında nadiren de olsa sistem verilerinde ön bellek alanında tahribat meydana gelebiliyor. Bu durum sonucunda ise yeni sistem tarafından bu uygulamaların kullanılması mümkün olmaz. Bunun neticesinde de cihazın yeniden kapanıp açılması gerekebiliyor.

Bilinmesi Gerekenler

Telefonunuzun marka ve modeli fark etmeksizin cihaz açılıp kapanma sorunu yaşamanız söz konusu olabiliyor. Bu anlamda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;

1- Yukarıdaki adımları gerçekleştirdiğiniz halde sorun halen devam ediyorsa yalnızca ilgili teknik servisten yardım alın.

2- Cihazınıza mutlaka orjinal olan batarya cihazı takın.

3- Telefonunuzun şarj süresi ve şarj aldıktan sonraki durumunu kontrol edin.

4- Telefonunuzun pil durumunda herhangi bir hasar olup olmadığına bakın.

5- Özellikle dahili bataryalarda cihazınızın bataryasını kendi kendinize değiştirmeye çalışmayın.

6- Hatalı gerçekleştirilen bir işlemin beraberinde cihazınızın yanmasına neden olabileceğini unutmayın.

7- Cihazınızın su ile temas edip etmediğini kontrol edin. Gerektiğinde cihazınızı kolayca açılabiliyorsa iç kısmını kontrol edin.

8- Telefonunuzun uyku modunda olup olmadığını kontrol edin.

Yukarıdaki ayrıntılara da mutlaka dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Telefonun Fabrika Ayarlarına Döndürülmesi Zararlı Mı?

Pekçok telefon sorunlarında genellikle son çözüm yol olarak cihazın yeniden fabrika ayarlarına geri döndürülmesi sağlanıyor. Bu durumda da cihazınızdaki sorunda tercihiniz doğrultusunda fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Fakat telefonunuzu fabrika ayarlarına yeniden geri döndürmeden önce dosya ve uygulamalarınızın kaybolmaması açısından önceden not etmelisiniz.

Çünkü cihaz fabrika ayarlarına geri döndürüldüğünde tüm dosya ve içerikleriniz de sistem tarafından otomatikman siliniyor.

Fabrika ayarlarına dönüş yapmadan önce ayrıca cihazınızda yeteri düzeyde şarj olup olmadığını kontrol edin. Şarj düzey düşük olmadı durumunda ilk olarak şarj oranını arttırmalısınız. Bu işlemde yapmanız gerekenler ise ilk olarak cihazınızın ayarlar bölümünde yer alan fabrika ayarlarına geri dön sekmesine basmaktır. Bu işlemden birkaç dakika içerisinde akıllı telefonunuz fabrika ayarları sıfırlanarak yeniden açılacaktır.

Sorun Samsung Akıllı Telefonda Meydana Gelmesi Durumunda

Sorun Samsung modelli akıllı telefonda meydana geldiğinde ise yapılması gerekenler oldukça basittir. Bu durumda yapılması gerekenler ise şunlardır;

1- İlk olarak Güvenli Moda giriş sağlanmalıdır.

2- Ön bellek kısmı tamamen silinmelidir.

3- Uyum sağlamayan üçüncü taraf uygulamalarının tümü kaldırılmalıdır.

4- Son çare olarak da fabrika ayarları sıfırlanmalıdır.

Android Telefonlarda Bu Sorunun Önlenmesi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cihazınız Android işletim sistemine sahip olması durumunda kendi kendine kapanıp açılması sorununu önlemek açısından dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;

1- Cihazınızda mutlaka kaliteli koruyucu bir kapak tercih edin.

2- Cihazınızın internet güvenliği açısından emin olun. Telefonunuza internet üzerinden uygulamalar indirmeden önce ilgili sitenin güvenli olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

3- Telefonunuza herhangi bir yazılımsal saldırılara karşı koruması için kaliteli ve güvenilir bir antivirüs programı yükleyin.

Bu sayede telefonunuzu güven içerisine alabilirsiniz.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.