tarafından - Eylül 26, 2019
130 görüntüleme

Dünyada hala en yüksek kullanıcı sayısına sahip olan Facebook kurulduğu günden beri birçok yeniliğin öncüsü oldu. Son olarak da Facebook Horizon duyurusu yapıldı. Sitenin kurucusu ve yöneticisi Mark Zuckerberg Oculuk Connect adlı etkinlikte yaptığı konuşmada yaptığı duyuruda Facebook sisteminin yeni sanal dünyası hakkında açıklamalar yaptı. Mark Zuckerberg Facebook Horizon’un 2020’de hizmete gireceğini açıkladı.

Yeni Bir Dünya

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre bu yeni sanal dünya Rift ve Oculus Quest adlı platformlara gelecek. Bu yeni dünya Facebook Horizon adını taşıyacak. Facebook Hroizon’unbu yeni dünyasını kullanmak için ise Oculus Rift ya da Oculus Quest adını taşıyan setlerin kullanılması gerekecek. Horizon’daki oyuncular istediği karakterleri yaratarak dünyada maceralara atılabilecek. Oluşturulacak olan karakterler gösterilen resme ve açıklamalara göre herhangi bir bacağa sahip olmayacak. Yarattığınız karakterleri diğer insanların yaşadığı meydanlara taşımak için ise bazı portalları kullanmanız gerekecek. Horizon’un yaratılma amacı ise aslında insanların sosyalleşmesini sağlamak. Kullanıcılar gerçek insanlarla oyunlar oynayacaklar. Mükemmel bir oyun deneyimini sunacağını iddia eden Facebook bu yeni dünyasına oldukça güveniyor.

Horizon Mağazası

Facebook’un yeni dünyası Horizon’a giriş yaptığınızda birçok oyun ile karşılaşacaksınız. Bu oyunlardan biri de her kullanıcının karşılıklı mücadelelerde bulunacağı Wing Strikes adlı oyun. Oyun birçok oyuncu ile oynanabilecek ve güzel bir deneyim sunacak. Bu oyunda World Builder adlı yerdeki araçları kullanabilir ve diğer oyuncularla oynayabilirsiniz.

Oculus’tan Açıklama

Oculus’tan da Horizon ile ilgili bir blog yazısı geldi. Yazıda herkesin sıfırdan başlayacağı ve kendi karakterlerini yaratacağı oyun için açıklamalar yapılırken yazıda oyuncuların kendi dünyasını inşa edeceği açıklanıyor. Oyun içerisinde tek başınıza takılıyor olsanız da diğer insanlarla etkileşime geçebilecek ve sorularınızı cevaplamalarını isteyebileceksiniz. Ayrıca istediğiniz herkesten yardım alabileceğiniz bir platform bulunuyor. Facebook Horizon’a katılmak için ise kayıt sayfası şimdiden açıldı. Facebook Horizon’un sayfasına giderek kaydınızı oluşturabilir ve oyunun gelmesinin ardından haberdar olabilirsiniz. Facebook oyun dünyasının beta sürümünü ise bu yıl yayınlayacak. Ayrıca şirket Oculus Rooms ve Facebook Spaces’i de kapatma kararı aldı.

Yayınlanan: Teknoloji
Bunu beğenen ilk kişi ol.